Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Εφαρμογή τεχνικών Mindfulness σε Παιδιά με Άγχος και ΔΕΠ-Υ

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Psychopedia
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

- Σταυρούλα Γεωργακοπούλου, Ψυχολόγος, Ειδίκευση στη Γνωσιακή – Συμπεριφορική Θεραπεία, Θεραπεία Αποδοχής και Δέσμευσης, Mindfulness for Children Diploma.
- Θεοδότη Κωνσταντοπούλου, Ψυχολόγος, ΜSc Ψυχολογία Παιδιού και Εφήβου.

Σε ποιους απευθύνεται

Ψυχολόγους, Σύμβουλους Ψυχικής υγείας, Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Παιδαγωγούς, Εκπαιδευτικούς και στο άμεσα ενδιαφερόμενο κοινό.

Σκοπός

Eίναι η εξοικείωση με τις αρχές της Ενσυνειδητότητας καιη εκπαίδευση σε τεχνικές και ασκήσεις που βοηθούν τα παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας να διαχειριστούν το άγχος, το θυμό τους και σε όσα παιδιά έχουν ΔΕΠ-Υ. Οι ασκήσεις μπορούν να εφαρμοστούν σε πλαίσια θεραπευτικά, στην τάξη, σε ομάδα παιδιών ή ατομικά.

Περιγραφή σεμιναρίου

To Psychopedia Κέντρο Eκπαίδευσης και Ψυχοθεραπείας παρουσιάζει το ΝEO Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα: Εφαρμογή τεχνικών Mindfulness σε Παιδιά με Άγχος και ΔΕΠ-Υ.

H Ενσυνειδητότητα (Mindfulness) διδάχτηκε για πρώτη φορά από τον Αμερικανό Ιατρό JonKabat-Zinn μετά από αρκετές σημαντικές έρευνες. Το 1979 ξεκίνησε ο ίδιος το Πρόγραμμα Μείωσης του στρες με βάση το Μindfulness στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης (Mindfulness- BasedStressReduction).

Τα οφέλη της Ενσυνειδητότητας στα παιδιά βάση ερευνών είναι:Αύξηση προσοχής, αυτοσυγκέντρωσης, βελτίωση της ακαδημαϊκής επίδοσης, μείωση στρες και διαταραχών συμπεριφοράς κ.α.

Στην προσχολική και σχολική ηλικία τα παιδιά μέσω τεχνικών Ενσυνειδητότητας μπορούν να μάθουν να αυτορρυθμίζονται μαζί με τους συμμαθητές τους πράγμα που ενισχύει τη συμμετοχή τους και αποτελεί ισχυρή βάση για την απόκτηση κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων.

Eνότητες που θα αναπτυχθούν:

  • Βασικές αρχές Ενσυνειδητότητας
  • Η εφαρμογή της ενσυνειδητότηταςανά ηλικιακή ομάδα
  • Διαχείριση άγχους και θυμού με ασκήσεις Ενσυνειδητότητας
  • Ενδυνάμωση μνήμης και συγκέντρωσης με ασκήσεις Ενσυνειδητότητας
  • Ασκήσεις ενσυνειδητότητας για ΔΕΠ-Υ

Πληροφορίες συμμετοχής

*Επιπλέον δυνατότητα Οnline παρακολούθησης μέσω της πλατφόρμας Zoom.

*Επιπλέον δυνατότητα Ασύγχρονης παρακολούθησης (αποστολή βίντεο της εισήγησης, οι συμμετέχοντες το παρακολουθούν στο δικό τους χρόνο).

Tόπος διεξαγωγής: Χώρος Psychopedia Γεωργίου Βούρη 6, Αμπελόκηποι-Αθήνα (400 μέτρα από τον σταθμό του μετρό Πανόρμου).

Δίδεται Βεβαίωση παρακολούθησης και εκπαιδευτικό υλικό.

Κόστος Συμμετοχής

35 ευρώ

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.