Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Η Δύναμη και η ερμηνεία των συμβόλων στην Εικαστική Ψυχοθεραπεία (Το Κόκκινο Βιβλίο του Γιουνγκ) - Βιωματικό σεμινάριο

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Psychopedia
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Ρωξάνη Γιάννου Εμψυχώτρια – Εικαστικός, MAFineArt, MA History of Western Esotericism, Ειδικευόμενη Συστημική/ Οικογενειακή Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας.

Σε ποιους απευθύνεται

Ψυχολόγους, Ψυχοθεραπευτές, Εναλλακτικούς Θεραπευτές, Εικαστικούς Θεραπευτές, Εκπαιδευτικούς και ευρύτερο ενδιαφερόμενο κοινό. (Δεν απαιτείται προηγούμενη γνώση ή εμπειρία)

Σκοπός

Στόχος σεμιναρίου: Εξερευνώντας ζωντανά το πρόσφατα εκδοθέν αντίτυπο του προσωπικού ημερολογίου του Καρλ Γκούσταβ Γιουνγκ (ενώ παρέμενε κρυφό σύμφωνα με την επιθυμία του ιδίου από το 1930) θα κατανοήσουμε τις Βασικές Θεωρίες που αναπτύσσει ο ίδιος. Μέσα από τα προσωπικά του σχέδια αποκαλύπτονται εξαιρετικά σύμβολα και παραστάσεις που συχνά εμφανίζονται σε σχέδια ασθενών και χαρτογραφούν με την απαράμιλλη δύναμή τους σημαντικές πτυχές του εσωτερικού κόσμου όλων μας.

Με πλούσιο οπτικό υλικό, σημειώσεις και βιβλιογραφία, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν για την αποκωδικοποίηση των συμβόλων, την ερμηνεία των έργων και εισάγονται στην δημιουργία της δικής τους εργαλειοθήκης θεραπευτικών προσεγγίσεων με τη δύναμη της Τέχνης και των συμβόλων»

Περιγραφή σεμιναρίου

 To Psychopedia Κέντρο Eκπαίδευσης και Ψυχοθεραπείας παρουσιάζει το ΝEO Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα: Η Δύναμη και η ερμηνεία των συμβόλων στην Εικαστική Ψυχοθεραπεία (Το Κόκκινο Βιβλίο του Γιουνγκ).

Ως σύμβολο ορίζουμε οτιδήποτε αποτελεί δήλωση ή παράσταση κάποιας έννοιας πέρα από το ίδιο. Στο ψυχοθεραπευτικό πλαίσιο, τα σύμβολα συνήθως είναι, πολύπλοκες ή μη, παραστάσεις ψυχικών καταστάσεων και ζητημάτων που κρύβουν μέσα τους έναν ολόκληρο εσωτερικό κόσμο του αναλυόμενου και σύμφωνα με τον Γιουνγκ, ο οποίος μελέτησε όσο κανείς την δύναμή τους και τη χρήση τους ανά τους αιώνες, αποτελούν εξαιρετικά εργαλεία στα έμπειρα και εκπαιδευμένα χέρια του θεραπευτή για περαιτέρω εξερεύνηση των ψυχικών διαστάσεων του ατόμου. Για τους ειδικούς ψυχικής υγείας, η γνώση σχετικά με την ερμηνεία της δύναμής τους είναι πολύτιμο εφόδιο γιατί αποκαλύπτουν όσα συχνά κρύβει περίτεχνα η γλώσσα και η νόηση, και ανοίγουν κατάλληλους δρόμους επίλυσης ζητημάτων, παίζοντας έτσι καταλυτικό ρόλο στην ίαση του ψυχικού κόσμου του ατόμου, καθώς μαρτυρούν σημαντικές αλήθειες.

Ενότητες που θα αναπτυχθούν:

  • Κατανόηση της Θεωρίας του Γιουνγκ μέσα από το πρόσφατα εκδοθέν προσωπικό του ημερολόγιο – βιβλίο ορόσημο στην επιστήμη της ψυχολογίας
  • Ανάπτυξη των επιρροών του Γιουνγκ από σημαντικά ρεύματα Τέχνης. Η Ψυχολογία Βάθους, το Υποσυνείδητο, το Ασυνείδητο, τα Αρχέτυπα, την Εξατομίκευση, το Συλλογικό Ασυνείδητο, την Ενεργητική Φαντασία, τη Σκιά κ.λπ.
  • Δημιουργία μιας σύγχρονης εργαλειοθήκης συμβόλων και ερμηνειών μέσα από πλούσιες εικόνες και ανάλυση των αυθεντικών σχεδίων του Γιουνγκ
  • Ανάλυση συγχρόνων προσεγγίσεων και εφαρμογών εικαστικής ψυχοθεραπείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό
  • Εξερεύνηση των μεθόδων που η ζωγραφική γίνεται όχημα έκφρασης του εσωτερικού κόσμου και οδός προς την εσωτερική ανάπτυξη και την θεραπεία

Πληροφορίες συμμετοχής

 *Επιπλεόν δυνατότητα Οnline παρακολούθησης μέσω Skype

*Επιπλεόν δυνατότητα Ασύγχρονης παρακολούθησης (αποστολή βιντεοσκοπημένης της εισήγησης για να το παρακολουθήσουν οι συμμετέχοντες στο δικό τους χρόνο και εκπαιδευτικού υλικού χωρίς το βιωματικό μέρος)

Tόπος διεξαγωγής: Χώρος Psychopedia Λεωφόρος Αλεξάνδρας 209 Αμπελόκηποι – Αθήνα, δίπλα στο μετρό Αμπελοκήπων.

Κόστος Συμμετοχής

 30 ευρώ

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.