Κατηγορία:
Ψυχολογία, Συμβουλευτική / Ψυχοθεραπεία / Επαγγελματικά

Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή (O.C.D) & Θεραπευτικές Παρεμβάσεις

Μοιράσου το
Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Psychopedia

Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στις κατηγορίες Ψυχολογία, Συμβουλευτική / Ψυχοθεραπεία / Επαγγελματικά

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Δήμητρα Τσικνή Ψυχολόγος, MSc Κλινικής Ψυχολογίας

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Σε Ψυχολόγους, Ειδικούς Ψυχικής Υγείας, Φοιτητές ψυχολογίας, Ειδικούς θεραπευτές, Νοσηλευτές και το άμεσα ενδιαφερόμενο κοινό.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

To Psychopedia Κέντρο Eκπαίδευσης και Ψυχοθεραπείας παρουσιάζει το ΝEO Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα: Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή (Ο.C.D) & Θεραπευτικές Παρεμβάσεις.

Η ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή εμφανίζεται με έντονες, επαναλαμβανόμενες, παρεμβατικές, ανεπιθύμητες σκέψεις, εικόνες ή παρορμήσεις, που προκαλούν σημαντικό άγχος(π.χ., κίνδυνος μόλυνσης, πρόκλησης βλάβης ή βίαιης συμπεριφοράς προς τον εαυτό ή άλλους) και οδηγούν σε αντίστοιχες πράξεις, νοητικές ή συμπεριφορικές, που έχουν στόχο να απαλλάξουν το άτομο από τις σκέψεις (π.χ., συχνό πλύσιμο, εξαντλητικός έλεγχος σκέψεων και συμπεριφοράς, κτλ.) και από το δυσάρεστο συναίσθημα που τις συνοδεύει.

Οι επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των ανθρώπων με ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, αλλά και των οικογενειών τους μπορεί να είναι καταλυτικές: δυσκολίες στην προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική δραστηριότητα, που σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να καταλήξει ακόμα και στην πλήρη παραίτηση. Παρόλο που οι αιτίες εκδήλωσης της ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής δεν είναι γνωστές, σίγουρα γνωρίζουμε ότι υπάρχουν κάποιοι παράγοντες, που την ενισχύουν και την διατηρούν. Η συνύπαρξη της ιδεοψυχαναγκαστικής με άλλες διαταραχές δυσκολεύει σημαντικά την δυνατότητα παρέμβασης.

Η ψυχοθεραπευτική παρέμβαση, σε πολλές περιπτώσεις και η φαρμακοθεραπεία κρίνονται απαραίτητες για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της διαταραχής. Η παρέμβαση διαμορφώνεται σύμφωνα με τα επιμέρους συμπτώματα, που εμφανίζονται και συνήθως είναι δύσκολη και χρονοβόρα.

Σε αυτό το σεμινάριο, θα ασχοληθούμε με τις διαφορετικές εκφάνσεις της ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής, με τις μορφές που ενδέχεται να πάρει η διαταραχή και τα αντίστοιχα προβλήματα που δημιουργούνται, καθώς και με τις ενδεδειγμένες θεραπευτικές προσεγγίσεις.

Ενότητες που περιλαμβάνει το σεμινάριο:

  • Ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή – διαγνωστικά κριτήρια
  • Οι συνηθέστερες μορφές της ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής
  • Επιπτώσεις της ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής
  • Θεραπευτικές προσεγγίσεις

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δίδεται Βεβαίωση παρακολούθησης και εκπαιδευτικό υλικό.

Επιπλεόν δυνατότητα οnline παρακολούθησης μέσω Skype.

Επιπλεόν δυνατότητα Ασύγχρονης παρακολούθησης (αποστολή βίντεο της εισήγησης, οι συμμετέχοντες το παρακολουθούν στο δικό τους χρόνο).

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 35€

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας