Κατηγορία:
Ψυχολογία, Παιδική & Εφηβική Ψυχολογία / Σχολή Γονέων

Δεξιότητες Συμβουλευτικής σε παιδιά και εφήβους

Μοιράσου το
Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Psychopedia

Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στις κατηγορίες Ψυχολογία, Παιδική & Εφηβική Ψυχολογία / Σχολή Γονέων

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Βασιλεία Χρηστάκη Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας MA, MSc

Η Βασιλεία Χρηστάκη είναι σύμβουλος ψυχικής υγείας – Εκπαίδευση στην Συμβουλευτική. Με αρχικές σπουδές στην Κοινωνική Θεολογία του Πανεπιστημίου Αθηνών, συνεχίζει την εκπαίδευση της με Μ.Α. στη Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία (Συνθετική Προσέγγιση) (Counselling and Psychotherapy) από το University of East London στη Μ. Βρετανία. Στην μεταπτυχιακή της έρευνα ασχολήθηκε με την ψυχική υγεία του προσωπικού των ΜΕΘ. Αυτή τη στιγμή παρακολουθεί το Μ.Sc. Στρατηγικές Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, καθώς και το B.Sc. (Hons) Psychology του University of East London. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων, συνεδρίων και ημερίδων με θέμα την συμβουλευτική και την αναπτυξιολογία. Έχει συνεργαστεί με την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Π. Φαλήρου και την συμβουλευτική γραμμή «Μαζί για το παιδί». Πραγματοποιεί την πρακτική της άσκηση στη Μονάδα Εφηβικής Υγείας του Γ.Ν.Π.Α «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού». Το τελευταίο διάστημα διατηρεί το ιδιωτικό της γραφείο στην Αθήνα. Παράλληλα συνεργάζεται με επιστημονικά sites ως αρθρογράφος και δημιουργός-εισηγητής σεμιναρίων. Είναι μέλος της International Association for Relational Psychoanalysis and Psychotherapy, της American Group Psychotherapy Association, της Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Υγείας καθώς και του University of East London Alumni.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Απευθύνεται σε Ψυχολόγους, Συμβούλους Ψυχικής υγείας, Εκπαιδευτικούς, Παιδαγωγούς, Κοινωνικούς Λειτουργούς, φοιτητές ψυχολογίας, coaches, lifecoaches και σε όσους επιθυμούν να ανακαλύψουν την συμβουλευτική σε ένα πιο εισαγωγικό επίπεδο.

ΣΚΟΠΟΣ

 Στόχος του σεμιναρίου είναι να δοθούν οι κατευθυντήριες γραμμές που αφορούν την συμβουλευτική παιδιού και εφήβου.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

 To Psychopedia Κέντρο Eκπαίδευσης και Ψυχοθεραπείας παρουσιάζει το ΝEO Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα: Δεξιότητες Συμβουλευτικής σε παιδιά και εφήβους.

Η σημασία της Συμβουλευτικής
Στη σύγχρονη καθημερινότητα, όπου η ταχύτητα και οι απαιτήσεις συνεχώς αυξάνονται, οι συμβουλευτικές υπηρεσίες φαίνεται να λειτουργούν βοηθητικά για πολλούς ανθρώπους.

Οι άνθρωποι νιώθοντας πολλές φορές ανεπάρκεια να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της καθημερινότητας, απογοητεύονται και παραιτούνται. Η συμβουλευτική, λοιπόν, έρχεται για να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα δίνοντας στα άτομα κίνητρα για να συνεχίσουν να προσπαθούν, στηρίζοντας τα να εξερευνούν και να ανακαλύπτουν τρόπους διαχείρισης ιδιαίτερων καταστάσεων, για μια ζωή περισσότερο ικανοποιητική και δημιουργική.

Λίγα λόγια για την συμβουλευτική παιδιού και εφήβου.

Πολλές φορές τα παιδιά αντιμετωπίζουν συναισθηματικές ή άλλες δυσκολίες. Στην περίπτωση αυτή προτείνεται η Συμβουλευτική, ως ένας τρόπος για βαθύτερη κατανόηση των προβλημάτων με τα οποία έρχονται αντιμέτωπα καθημερινά. Η ανάπτυξη μιας θεραπευτικής σχέσης, μέσα σε ένα κλίμα όπου κυριαρχεί η αποδοχή, η ενσυναίσθηση και η εμπιστοσύνη, βοηθά το παιδί να αισθάνεται ασφάλεια και ψυχική ηρεμία. Η διαδικασία της Συμβουλευτικής ενδυναμώνει την αυτοπεποίθηση του παιδιού, καθώς αποτελεί σημαντικό εργαλείο για την διαχείριση του άγχους και των φόβων, που αυτό βιώνει μέσα στο οικογενειακό και στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον.

Στο ίδιο πλαίσιο αναπτύσσεται και η συμβουλευτική εφήβου, καθώς στοχεύει στη στήριξη του εφήβου, προκειμένου να αποκτήσει υπευθυνότητα και εκτίμηση για τον εαυτό τουμε βαθύτερο στόχο την αυτοπραγμάτωση του.

Ενότητες που θα αναπτυχθούν:

Εισαγωγή στην Συμβουλευτική
Βασικές αρχές Συμβουλευτικής στο παιδί και τον έφηβο
Διαδικασία Συμβουλευτικής
Κώδικας Δεοντολογίας
Λήψη Ιστορικού
Θεραπευτικός Σχεδιασμός
Μελέτη Περιπτώσεων
Εργαλείο Casel για Κοινωνική και Συναισθηματική Ενδυνάμωση – Δεξιότητες Ζωής

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 *Επιπλέον δυνατότητα Οnline παρακολούθησης μέσω Skype

*Επιπλέον δυνατότητα Ασύγχρονης παρακολούθησης (αποστολή βίντεο της εισήγησης, οι συμμετέχοντες το παρακολουθούν στο δικό τους χρόνο).

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

40€

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας