Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Συμβουλευτική & Επαγγελματικός προσανατολισμός. Ανάδειξη ταλέντων και ενίσχυση αυτοπεποίθησης

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Psychopedia
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Έλσα Δημοπούλου Ψυχολόγος, Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Σπούδασε Εφαρμοσμένη Κοινωνική με Κλινική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Κent της Αγγλίας. Συνέχισε τις σπουδές της στο Κing’sCollege όπου πήρε μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Εικαστική Παιδοψυχοθεραπεία. Πήρε δεύτερο μεταπτυχιακό στη Συμβουλευτική Ζευγαριού στο Hull στο Λονδίνο. Έχει εργαστεί ως παιδοψυχολόγος στον εκπαιδευτικό οργανισμό PlacetoBe όπου ήταν υπεύθυνη για τις συμβουλευτικές υπηρεσίες σε δημοτικά σχολεία καθώς και στην παιδοψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Guy’s στο Λονδίνο. Εργασίες της έχουν δημοσιευτεί στο βιβλίο Διάγνωση και Αξιολόγηση Παιχνιδιού με τίτλο «Τεχνικές αφήγησης ιστορίας για την αξιολόγηση των συναισθηματικών προβλημάτων και προβλημάτων συμπεριφοράς των παιδιών». Στην Ελλάδα, εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχολόγος, παιδοψυχολόγος και σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού για εφήβους και ενήλικες. Διδάσκει το σεμινάριο Child Art Psychotherapy,σύμφωνα με την μέθοδο Vera Vasarhelyi και το σεμινάριο Διαχείριση συναισθηματικών δυσκολιών στο παιδί μέσω του art therapy στο κέντρο Δια Βίου Μάθησης Psychopedia. Παράλληλα, είναι πρωτοπόρος ενός εκπαιδευτικού προγράμματος για εργαζόμενους σε εταιρείες. Έχει εκπαιδευτεί στην Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο και στην Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού στην εταιρεία ΙSON PSYCHOMETRICA. Συνεργάζεται με την παραπάνω εταιρεία πάνω από 10 χρόνια με ειδίκευση στο Talent Management. Έχει δώσει διαλέξεις σε συλλόγους γονέων, φροντιστήρια, πνευματικά κέντρα, σχολεία και επιχειρήσεις. Διεξήγαγε το σεμινάριο εκπαίδευσης σε θέματα επικοινωνίας στη Δημοτική Αστυνομία (600 άτομα) υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων. Είναι συγγραφέας του βιβλίου: «Οι σχέσεις που Ονειρευόμαστε» από τις εκδόσεις Μίνωας.

Σε ποιους απευθύνεται

Ψυχολόγους, Συμβούλους Ψυχικής Υγείας, Εκπαιδευτικούς, Life Coaches, Μentors και σε όλες τις ειδικότητες που ενδιαφέρονται για τη Συμβουλευτική καριέρας – σταδιοδρομίας.

Σκοπός

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να εκπαιδευτεί ο Ειδικός Ψυχικής υγείας κατάλληλα στη διερεύνηση των βαθύτερων αιτιών που οδηγούν το άτομο στην αλλαγή επαγγέλματος ώστε να αναδειχθούν τα ταλέντα του και τα δυνατά του σημεία, να επικεντρωθεί στην τροποποίηση αρνητικών πεποιθήσεων που εμποδίζουν την εξέλιξη του ατόμου, να ενθαρρύνει το άτομο να έρθει πιο κοντά με τις προσωπικές του αξίες και να συμβάλλει στον καλύτερο επαγγελματικό προσανατολισμό του.

Περιγραφή σεμιναρίου

To Psychopedia Κέντρο Eκπαίδευσης και Ψυχοθεραπείας παρουσιάζει το ΝEO Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα: Συμβουλευτική & Επαγγελματικός προσανατολισμός. Ανάδειξη ταλέντων και ενίσχυση αυτοπεποίθησης.

Είναι πολλοί οι λόγοι που αποσταθεροποιούν και αποσυντονίζουν το άτομο από το επαγγελματικό του γίγνεσθαι. Μελέτες έχουν αποδείξει πως ένας αριθμός ατόμων από όλες τις ηλικιακές ομάδες, έχει βρεθεί σε αδιέξοδο, όσον αφορά την επαγγελματική πορεία που πρέπει να ακολουθήσει στη ζωή του. Οι λόγοι ποικίλουν και διαφοροποιούνται ανάλογα: 1) με τον χαρακτήρα και τις ικανότητες του ατόμου, 2) τη σωματική και ψυχική του υγεία, 3) την οικονομική κατάσταση σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, 4) τις καταστάσεις κρίσεων πανδημίας και φυσικών φαινομένων. Άλλοι λόγοι που οδηγούν τα άτομα σε επαγγελματικό αδιέξοδο είναι οι θέσεις εργασίας που περιορίζονται σημαντικά, διαφοροποιούνται όσον αφορά αυτό που ζητούν ή δημιουργούνται καινούριες θέσεις ανάλογα με τις απαιτήσεις της ανάπτυξης διαφόρων επιστημών και της τεχνολογίας για τις οποίες χρειάζεται εκ νέου κατάρτιση.

Με την ραγδαία εξέλιξη των πραγμάτων, στις μέρες μας, οι άνθρωποι, που είναι επαγγελματικά δραστήριοι ανεξαρτήτως ηλικίας , ψάχνουν εναλλακτικές οδούς στο επάγγελμά τους ακόμη και ολοκληρωτική αλλαγή επαγγελματικής σταδιοδρομίας. Στην συμβουλευτική είναι συχνό θέμα προβληματισμού και συζήτησης.

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό σεμινάριο είναι αναγκαίο να ενταχθεί ως επιπρόσθετο εργαλείο στην Ψυχοθεραπευτική προσέγγιση που ακολουθεί κάθε Ειδικός Ψυχικής υγείας διότι δίνει μια πιο εξειδικευμένη διάσταση στο πώς να γίνει σωστή αξιολόγηση του ατόμου ώστε να καταφέρει να έρθει πιο κοντά με τα θέλω του και να έχει μια πιο στοχευμένη επαγγελματική πορεία. Η ειδίκευση στην συμβουλευτική Επαγγελματικής πορείας έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει σημαντικά στην συναισθηματική ευεξία του θεραπευόμενου καθώς επηρεάζει πολλούς τομείς της ζωής του.

Ενότητες που θα αναπτυχθούν:

  • Διερεύνηση αιτιών που οδήγησαν σε σκέψεις για αλλαγή επαγγέλματος
  • Αλλαγή αρνητικών πεποιθήσεων και ενίσχυση αυτοπεποίθησης (7 βήματα αυτοπεποίθησης)
  • Μέθοδοι αναζήτησης δυνατών σημείων και ταλέντων του ατόμου – Εργασιακή αποτελεσματικότητα
  • Αναφορά σε τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού
  • Μελέτες περίπτωσης

Πληροφορίες συμμετοχής

Επιπλέον δυνατότητα Οnline παρακολούθησης μέσω Skype

Επιπλέον δυνατότητα Ασύγχρονης παρακολούθησης (αποστολή βίντεο της εισήγησης, οι συμμετέχοντες το παρακολουθούν στο δικό τους χρόνο).

Δίδεται Βεβαίωση παρακολούθησης και εκπαιδευτικό υλικό.

Κόστος Συμμετοχής

35€

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.