Βρείτε Σεμινάρια
x

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΗΜΕΡΙΔΑ: O RE MI - ICT: ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ & ΠΡΩΤΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Το Πολύτεχνο
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Εκπαίδευση

Εισηγητής

ΜΑΡΙΑ ΜΑΓΑΛΙΟΥ (Εκπαιδευτικός Μουσικής, Διδάκτωρ ΤΜΣ Ιονίου Παν/μίου Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Δ.Π.Ε. Γ΄ Αθήνας. Μέλος συγγραφικής ομάδας Διδακτικού Πακέτου Μουσικής Α΄ και Β΄ Δημοτικού)
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ (PhD, Επίκουρη Καθηγήτρια, Παν/μιο Δυτικής Αττικής, Τμήμα Αγωγής και Φροντίδας ,Πρώιμη παιδική ηλικία)

Περιγραφή σεμιναρίου

Οι νέες τεχνολογίες έχουν εισβάλει με ραγδαίους ρυθμούς στη ζωή μας κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Παράλληλα έχουν επηρεάσει την εκπαιδευτική διαδικασία σε όλες τις βαθμίδες, εμπλουτίζοντάς τη με νέα δυναμικά και διαδραστικά εργαλεία. Τι γίνεται όμως με τη μουσική διδασκαλία/ μάθηση και ειδικά σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση των παιδιών της πρώτης παιδικής ηλικίας; Ποια είναι η θέση των νέων τεχνολογιών στη μουσική μάθηση των μικρών παιδιών και πώς τα εργαλεία που μας προσφέρουν μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη των μουσικών τους δεξιοτήτων; Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα διερευνήσουμε τα παραπάνω ερωτήματα και θα προτείνουμε κατάλληλα εργαλεία (όπως λογισμικά, ψηφιακούς πόρους και ψηφιακές εφαρμογές διαθέσιμες στο διαδίκτυο, διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια, εργαλεία web2, κ.α.) που μπορούν να εμπλουτίσουν τη μουσική μάθηση, να συμβάλουν στην ανάπτυξη της μουσικής αντίληψης και να καλλιεργήσουν ποικίλες μουσικές δεξιότητες των παιδιών, αλλά και να ενισχύσουν την επιθυμία τους για τη διαρκή εξερεύνηση του μαγικού κόσμου της μουσικής.

Πληροφορίες συμμετοχής

Σημείωση: Η ημερίδα προσφέρεται και για παρακολούθηση εξ αποστάσεως. Εφόσον κριθεί απαραίτητο ή το επιθυμεί ο συμμετέχοντας χωρίς να παρακωλύεται ο βιωματικός της χαρακτήρας.

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.