Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΗΜΕΡΙΔΑ: ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ STEAM ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΕΝΑΝ ΑΡΧΑΙΟ ΜΥΘΟ

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Το Πολύτεχνο
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Εκπαίδευση

Εισηγητής

ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ (PhD, Επίκουρη Καθηγήτρια, Παν/μιο Δυτικής Αττικής, Τμήμα Αγωγής και Φροντίδας ,Πρώιμη παιδική ηλικία)

Περιγραφή σεμιναρίου

Τα σύγχρονα αναλυτικά προγράμματα διεθνώς τονίζουν την αξία του κινήματος STEAM που αποτελεί μία διεπιστημονική, ολιστική προσέγγισης της γνώσης. Οι επιστήμες, οι νέες τεχνολογίες, η μηχανική, οι τέχνες και τα μαθηματικά αποτελούν τους πυλώνες αυτής προσέγγισης. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, οι εκπαιδευτικοί με αφορμή έναν αρχαίο μύθο (π.χ., Δαίδαλος και Ίκαρος) θα έχουν την ευκαιρία:να αναλύσουν επιστημονικές έννοιες (π.χ., βαρύτητα, ιδιότητες υλικών), ·να σκεφτούν πειράματα (π.χ., βύθιση και επίπλευση, πήξη και τήξη), · να συνδυάσουν αρχές της μηχανικής (π.χ., σχεδιασμός μέσων μεταφοράς), · να ενσωματώσουν νέες τεχνολογίες (π.χ., ρομποτική), να συμπεριλάβουν μαθηματικούς υπολογισμούς (π.χ., μετράμε αποστάσεις),· να εκφραστούν δημιουργικά μέσα από τις τέχνες (π.χ., ζωγραφική/θεατρικό παιχνίδι).Μαθαίνοντας για το STEAM οι εκπαιδευτικοί θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων των παιδιών που απαιτούνται για τον 21ο αιώνα, όπως τη δημιουργικότητα, την καινοτομία, την κριτική και επιστημονική σκέψη, τη συνεργασία και το ομαδικό πνεύμα και την ενεργό συμμετοχή στην επίλυση κοινωνικών προβλημάτων.

Πληροφορίες συμμετοχής

Σημείωση: Η ημερίδα προσφέρεται και για παρακολούθηση εξ αποστάσεως. Εφόσον κριθεί απαραίτητο ή το επιθυμεί ο συμμετέχοντας χωρίς να παρακωλύεται ο βιωματικός της χαρακτήρας

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.