Σεμινάριο σε αίθουσα:
Εκπαίδευση, Παιδαγωγικά, Ψυχολογία, Προσωπική Ανάπτυξη

Έμφυλα Στερεότυπα: Ψυχοκοινωνική Ανάλυση & Τρόποι Αντιμετώπισης

Μοιράσου το
Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής

Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στις κατηγορίες Εκπαίδευση, Παιδαγωγικά, Ψυχολογία, Προσωπική Ανάπτυξη

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Κιζιρίδου Γεωργία, MSc Σχολική Ψυχολόγος, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων
Η Κιζιρίδου Γεωργία είναι Εξελικτική – Σχολική Ψυχολόγος, MSc και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων. Από το 2012 υπηρετεί σε δημόσια σχολεία ως σχολική ψυχολόγος. Έχει δεκαετή εμπειρία σε δομές εκπαίδευσης ενηλίκων ως εισηγήτρια, όπως είναι τα ΚΕΚ, ΙΕΚ, Κέντρα Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης και Κολλέγια. Είναι εξωτερική συνεργάτιδα του ΚΔΒΜ του Πανεπιστημίου Αιγαίου και διδάσκει σε προγράμματα Επαγγελματικής Ενδυνάμωσης και Συμβουλευτικής, καθώς και του Κέντρου Πρόληψης και Συμβουλευτικής στη Θεσσαλονίκη. Από το 2007 – 2017 ήταν συνυπεύθυνη σε διεπιστημονικό κέντρο λογοθεραπείας και ειδικής αγωγής και βασικά της καθήκοντα ήταν η οργάνωση και διοίκηση του ανθρωπίνου δυναμικού, η διεπιστημονική συνεργασία, η αξιολόγηση και υποστήριξη μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες, νοητική υστέρηση, ΔΕΠ-Υ, αυτισμό, καθώς και η συμβουλευτική γονέων. Έχει εκδώσει μέσω της εταιρίας εκπόνησης εκπαιδευτικού και θεραπευτικού υλικού Play – learning το παιχνίδι συναισθηματικής νοημοσύνης «Ας παίξουμε με τα συναισθήματα». Το 2015 ήταν εισηγήτρια στο ΚΕΚ ΙΝΕ ΓΣΕΕ σε προγράμματα εκπαίδευσης εργαζομένων και συνδικαλιστών με έμφαση στις θεματικές: Ικανότητες διαχείρισης συγκρούσεων στο χώρο εργασίας και Επικοινωνιακές δεξιότητες στο χώρο εργασίας. Τα έτη 2017 – 2018 έχει συνεργαστεί με το Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης ως ειδικός πραγματογνώμονας για υποθέσεις που αφορούσαν κατά βάση την κακοποίηση ανηλίκων. Συμμετέχει σταθερά ως εισηγήτρια σε ομιλίες και διαλέξεις σε διεθνή συνέδρια και ημερίδες. Τα βασικότερα ενδιαφέροντά της στις ομιλίες εστιάζουν στην προσωπική ανάπτυξη των εργαζομένων, τη συναισθηματική νοημοσύνη και τη βελτίωση της ποιότητας των ανθρωπίνων σχέσεων. Συνεργάζεται με τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σχετικά με θέματα που άπτονται της επικαιρότητας αναφορικά με την ψυχική υγεία, την πρόληψη και την αντιμετώπιση όπως είναι το Πρακτορείο fm, Real fm, FM100, Ράδιο Θεσσαλονίκη, 4E tv, ΤV100, Βεργίνα tv. Αρθρογραφεί στο ηλεκτρονικό περιοδικό Ψυχολογίας και Τέχνης Animartists με έμφαση σε θέματα διαπροσωπικών σχέσεων.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το σεμινάριο απευθύνεται:
• Σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
• Σε ειδικούς ψυχικής υγείας
• Σε κοινωνικούς επιστήμονες (κοινωνικούς λειτουργούς, κοινωνιολόγους, ανθρωπολόγους, νομικούς)
• Σε φοιτητές αντίστοιχως σχολών
• Σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να εμβαθύνει τις γνώσεις του σε ζητήματα που αφορούν την ισότητα των φύλων και τις έμφυλες ταυτότητες

ΣΚΟΠΟΣ

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να αναγνωριστούν τα έμφυλα στερεότυπα στην καθημερινότητα και να διερευνηθούν στρατηγικές αντιμετώπισης που σχετίζονται με ρατσιστική/ καταπιεστική συμπεριφορά προς τα άτομα που δε συμμορφώνονται με τις αναμενόμενες κοινωνικές κατασκευές. Μέσα από μελέτες περιπτώσεων θα συζητηθούν οι κοινωνικές προεκτάσεις στο σχολείο, στην εργασία, στη συντροφική ζωή και στις φιλικές σχέσεις, καθώς και ο αντίκτυπος αυτών στις στάσεις και στη συμπεριφορά των αντρών και των γυναικών.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

• Τι εννοούμε με τους όρους «παραδοσιακός άντρας» και «παραδοσιακή γυναίκα»;
• Πώς αναμένεται να συμπεριφέρεται ένα αγόρι και πώς ένα κορίτσι;
• Έχει το δικαίωμα ένα αγόρι να είναι ευαίσθητο κι ένα κορίτσι να είναι δυναμικό;
• Ποια είναι η εξέλιξη στην ενήλικη ζωή του ευαίσθητου αγοριού και του δυναμικού κοριτσιού;
Με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία του παιδικού βιβλίου και τη θεατρική διασκευή «Το αγόρι που ήθελε μόνο να χορεύει» στο παρόν σεμινάριο θα αναλυθούν ζητήματα γύρω από τις έμφυλες ταυτότητες και τα αντίστοιχα στερεότυπα. Μέσα από μια κοινωνιολογική – εξελικτική προσέγγιση θα αναλυθούν θεματικές που αφορούν τις ταυτότητες του φύλου από την παιδική ηλικία ως την ενηλικίωση, όπως διαμορφώνεται μέσα από την εκπαίδευση, τη διαπαιδαγώγηση εντός του σπιτιού, αλλά και τη δημόσια σφαίρα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ολιγομελή τμήματα
Βιωματικός χαρακτήρας εισήγησης
Παροχή βεβαίωσης συμμετοχής & υλικού/ σημειώσεων

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

35€ (30€ για ανέργους, φοιτητές & ΑΜΕΑ)

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας