Κατηγορία:
ISO/Haccp/OHSAS, ISO

ISO 22301:2012 - Σύστημα Διαχείρισης Επιχειρησιακής Συνέχειας

Μοιράσου το

Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στις κατηγορίες ISO/Haccp/OHSAS, ISO

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

- Σε όλους τους οργανισμούς, μικρούς ή μεγάλους και από κάθε εργασιακό χώρο και ιδιαίτερα για οργανισμούς στον τραπεζοασφαλιστικό κλάδο, στον κλάδο της πληροφορικής, των τηλεπικοινωνιών, της βιομηχανίας, των μεταφορών, των υπηρεσιών όπου η ικανότητα παροχής συνεχούς λειτουργίας είναι απαραίτητη όχι μόνο για τον οργανισμό αλλά και για τους πελάτες και τα όποια ενδιαφερόμενα μέρη.
- Σε μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων

ΣΚΟΠΟΣ

Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η παρουσίαση των απαιτήσεων του προτύπου ISO 22301 και η κατάρτιση όλων των συμμετεχόντων στις απαιτήσεις αυτές. Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος θα παρουσιαστούν πρακτικές και εργαλεία που θα βοηθήσουν στην εφαρμογή ενός Συστήματος Διαχείρισης Επιχειρησιακής Συνέχειας και θα γίνει συζήτηση γύρω από συγκεκριμένα πρακτικά θέματα.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Στις μέρες μας, οι καταστροφές λόγω ανθρώπινης υπαιτιότητας αλλά και λόγω της εκδίκησης της φύσης, ακόμη και οι τρομοκρατικές επιθέσεις, αποτελούν σχεδόν καθημερινό παγκόσμιο φαινόμενο. Δυστυχώς, δεν μπορούμε πάντα να ελέγξουμε το μέγεθος μιας καταστροφής ούτε να αποτρέψουμε τον ερχομό της. Δύναται όμως, με επιμελή σχεδιασμό και κατάλληλη προετοιμασία, να περιοριστεί στο ελάχιστο δυνατό το μέγεθος της οποιασδήποτε απώλειας.

Τα πυκνά σοβαρά συμβάντα των τελευταίων χρόνων, ήταν η αφορμή από την Διεθνή κοινότητα για τη δημιουργία νέων μεθόδων και πρακτικών για τη διαχείριση τέτοιων καταστάσεων. Για να ελαχιστοποιηθεί ο αντίκτυπος τέτοιων δυσάρεστων περιστατικών, ο Διεθνής Οργανισμός Τυποποίησης ISO εξέδωσε ένα νέο πρότυπο για τη Διαχείριση της Επιχειρησιακής Συνέχειας - ISO 22301, με τίτλο “Society Security – Business Continuity Management Systems – Requirements”. Ένα Σύστημα Διαχείρισης Επιχειρησιακής Συνέχειας παρέχει μια υποδομή, πάνω στην οποία βασίζονται οι λειτουργίες του οργανισμού ως προς την ανθεκτικότητα τους σε ενδεχόμενες απειλές, αναπτύσσοντας παράλληλα τη δυνατότητα άμεσης αντίδρασης.

Περιεχόμενα Εκπαιδευτικού Προγράμματος

  • Τι είναι το Σύστημα Διαχείρισης Επιχειρησιακής Συνέχειας (BCMS) - Τι είναι το Περιστατικό Επιχειρησιακής Συνέχειας
  • Οφέλη από την εφαρμογής ενός Σύστημα Διαχείρισης Επιχειρησιακής Συνέχειας (BCMS)
  • Πλαίσιο του Συστήματος Διαχείρισης Επιχειρησιακής Συνέχειας (PDCA Lifecycle)
  • Κατανόηση της ανάλυσης Επιχειρησιακών Επιπτώσεων (Business impact analysis – BIA), περιεχόμενα BIA report και ανάλυση κινδύνων σε έναν οργανισμό
  • Καθορισμός της στρατηγικής Επιχειρησιακής Συνέχειας, κατηγορίες, ανάπτυξη και εφαρμογή της Ανταπόκρισης (BCM response), περιεχόμενα των Πλάνων Επιχειρησιακής Συνέχειας, πώς συντάσσουμε πλάνα Επιχειρησιακής Συνέχειας
  • Ασκήσεις, Διατήρηση & Αναθεώρηση, Έλεγχος των Πλάνων Επιχειρησιακής Συνέχειας, Διαχείριση Επικοινωνίας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Διάρκεια: 1 ημέρα

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας