Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Ημερίδα: Το τραγούδι ως μέσο κατανόησης των μουσικών εννοιών

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Το Πολύτεχνο
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Εκπαίδευση

Εισηγητής

ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΖΕΠΑΤΟΥ (ΜSc Εκπαιδευτικός Μουσικής, Μέλος συγγραφικής ομάδας Διδακτικού Πακέτου «Μουσική Ε΄ Δημοτικού»)

Περιγραφή σεμιναρίου

Η ανθρώπινη φωνή είναι το πιο φυσικό και το πιο προσωπικό μέσο μουσικής έκφρασης. Στην ημερίδα θα δούμε πως ένα τραγούδι μπορεί να αποτελέσει αφόρμηση για τη βιωματική προσέγγιση των μουσικών εννοιών. Θα ανιχνεύσουμε σε παραδοσιακά τραγούδια και παιδαγωγικά παιδικά τραγούδια τα στοιχεία εκείνα που οδηγούν σε βαθύτερη μουσική κατανόηση. Είτε δια ζώσης είτε εξ αποστάσεως (μέσω υπολογιστή) θα εμπλακούμε σε ατομικές και ομαδοσυνεργατικές δραστηριότητες ενεργητικής ακρόασης, εκτέλεσης κι ακόμη δημιουργίας τραγουδιών για να προσεγγίσουμε βιωματικά τις βασικές μουσικές έννοιες της μελωδίας, του ρυθμού, της δομής, της συνήχησης και του ηχοχρώματος. Θα ακολουθήσει αναλυτική και θεωρητική προσέγγιση των εννοιών και της μουσικοπαιδαγωγικής τους σημασίας και λειτουργίας.

Με επίκεντρο το τραγούδι θα δούμε τέλος πως μπορούμε να σχεδιάζουμε παιγνιώδεις μουσικές δραστηριότητες που αναπτύσσουν τις μουσικές μας δεξιότητες, ώστε να μαθαίνουμε…«παίζοντας»!

Πληροφορίες συμμετοχής

 Η ημερίδα προσφέρεται και για παρακολούθηση εξ αποστάσεως εφόσον κριθεί απαραίτητο ή το επιθυμεί ο συμμετέχοντας χωρίς να παρακωλύεται ο βιωματικός της χαρακτήρας.

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.