Σεμινάριο σε αίθουσα:
Ψυχολογία, Παιδική & Εφηβική Ψυχολογία / Σχολή Γονέων

Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των Παιδιών - Ο ρόλος των γονέων

Μοιράσου το
Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ

Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στις κατηγορίες Ψυχολογία, Παιδική & Εφηβική Ψυχολογία / Σχολή Γονέων

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Σιακαντάρη Ελίνα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Η σεξουαλικότητα είναι ένα κομμάτι του εαυτού μας πολύ σημαντικό. Ένα κομμάτι κοινό σε όλους. Μια πτυχή της προσωπικότητάς μας η οποία επηρεάζει όλους τους τομείς της ζωής μας.
Παραμελώντας τη σεξουαλική αγωγή των παιδιών μας είναι σαν να τους αρνούμαστε γνώσεις και δεξιότητες σε ένα τομέα, ο οποίος διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη ζωή τους ήδη από τη βρεφική ηλικία.

Στο Σεμινάριο αυτό θα απαντήσουμε σε ερωτήματα
• γιατί είναι σημαντικό να μιλούμε στα παιδιά μας για το σεξ;
• γιατί συχνά οι γονείς δυσκολεύονται να μιλήσουμε με τα παιδιά τους γι' αυτό το θέμα;

Θα ασχοληθούμε με το ποια θεωρείται η κατάλληλη ηλικία για να μιλήσει κανείς στο παιδί του για το σεξ, καθώς και το τι θα ήταν καλό να περιλαμβάνει η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση.
Θα δώσουμε απαντήσεις σε συχνές απορίες των παιδιών που συχνά φέρνουν σε δύσκολη θέση τους γονείς τους.
Θα μιλήσουμε για το άγχος και τον προβληματισμό των εφήβων γύρω από το σεξ και τον τρόπο με τον οποίο οι γονείς θα ήταν καλό να διαχειριστούν τη σεξουαλική αυτή εγρήγορση του εφήβου τους.
Θα αναφερθούμε σε πράγματα που θα ήταν καλό να αποφεύγουν οι γονείς στις συζητήσεις τους με τα παιδιά τους γύρω από το σεξ και τέλος για τον τρόπο με τον οποίο οι γονείς θα συμβάλλουν στη διασφάλιση της σωματικής/ ψυχικής υγείας και ασφάλειας των παιδιών τους σε σχέση με τη σεξουαλική τους συμπεριφορά.

Μετά την παρουσίαση, οι γονείς θα μπορούν να θέσουν τα ερωτήματα τους αφού θα ακολουθήσει χρόνος για μια ανοικτή συζήτηση.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

20€
15€ για ανέργους και άτομα χαμηλού εισοδήματος

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας