Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Το Άγχος στη Ζωή των Μαθητών

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Εκπαίδευση

Εισηγητής

Μαρία Σαββίδου, Ψυχολόγος Α.Π.Θ.- Σύμβουλος Σταδιοδρομίας
Η Μαρία Σαββίδου είναι Ψυχολόγος, απόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η ειδίκευσή της είναι η Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας ή Επαγγελματική Συμβουλευτική. Συνεχίζει να επιμορφώνεται με σεμινάρια πανεπιστημιακού επιπέδου στις Νευροεπιστήμες και στο Project Management, ενώ έχει παρακολουθήσει τον βασικό κύκλο σπουδών στη yoga. Στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με ιδιωτικές και με δημόσιες δομές, εφαρμόζοντας κυρίως ψυχοεκπαιδευτικές και ψυχοκοινωνικές παρεμβάσεις, ενώ σήμερα εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας, ως Ψυχολόγος και Σύμβουλος Σταδιοδρομίας. Παράλληλα, συμμετέχει σε επιστημονικά συνέδρια παρουσιάζοντας το ερευνητικό της έργο, το οποίο επικεντρώνεται στην επαγγελματική επιλογή των εφήβων και στην εμπειρία της θεραπείας μέσω τέχνης (art therapy), χρησιμοποιώντας εξίσου ποσοτικές και ποιοτικές μεθοδολογίες. Επιπροσθέτως, έχει εργαστεί σε εκπαιδευτικά κέντρα και φροντιστήρια, βοηθώντας τους φοιτητές στη διεκπεραίωση κοινωνικών ερευνών. Η ίδια έχει επίσης δημοσιεύσει έρευνες σε Ελληνικά και Αγγλικά επιστημονικά περιοδικά.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου- Λυκείου, στις οικογένειές τους, σε εκπαιδευτικούς και σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας που συνεργάζονται με εφήβους.

Σκοπός

Το σεμινάριο στοχεύει στην ενημέρωση για το άγχος του σύγχρονου μαθητή και για τους τρόπους αποτελεσματικής διαχείρισής του.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το άγχος στη ζωή του σύγχρονου μαθητή έχει αισθητή παρουσία, καθώς οι απαιτήσεις από το περιβάλλον του συνεχώς αυξάνονται. Ο σύγχρονος μαθητής καλείται να διαχειριστεί, εκτός από τις ορμονικές αλλαγές που βιώνει λόγω εφηβείας, ένα υπερπλήρες ωράριο απασχόλησης, ένα πλαίσιο υψηλού ανταγωνισμού στο σχολικό περιβάλλον και στο φροντιστήριο, που κορυφώνεται στην συνθήκη των πανελλήνιων εξετάσεων. Επιπλέον, το άγχος γίνεται ακόμη μεγαλύτερο, όταν το οικογενειακό περιβάλλον αγχώνεται εξίσου για την επαγγελματική επιλογή του εφήβου και δημιουργείται ένας κύκλος μετάδοσης που δυσκολεύει την καθημερινότητα του εφήβου.
Στο σεμινάριο αυτό, θα διερευνήσουμε τους βασικούς μηχανισμούς τους άγχους και τα δυσλειτουργικά γνωστικά σχήματα που επιδεινώνουν το άγχος του σύγχρονου μαθητή. Επιπροσθέτως, θα μάθουμε πότε το άγχος είναι εποικοδομητικό και πότε δυσλειτουργικό και πως μπορούμε να το διαχειριστούμε με πρακτικούς τρόπους.

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ:
-Το αναπτυξιακό στάδιο της εφηβείας – ορμονικές αλλαγές
-Οι βασικοί μηχανισμοί του άγχους
-Τα δυσλειτουργικά γνωστικά σχήματα του σύγχρονου μαθητή
-Το εποικοδομητικό και το δυσλειτουργικό άγχος
-Πως διαχειριζόμαστε το άγχος ώστε να έχουμε καλή απόδοση
-Βιωματικές ασκήσεις

Πληροφορίες συμμετοχής

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Ολιγομελή τμήματα
Βιωματικός χαρακτήρας εισήγησης
Παροχή βεβαίωσης συμμετοχής & υλικού/ σημειώσεων

Κόστος Συμμετοχής

35 ευρώ (30 ευρώ για ανέργους, φοιτητές & ΑΜΕΑ)

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.