Βρείτε Σεμινάρια
x

Σεμινάριο σε αίθουσα

Βοηθός Οδοντιατρείου

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ΙΕΚ Εκπαιδευτική Ένωση
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Υγεία / Πρώτες Βοήθειες / Αθλητισμός

Σκοπός

Ανάπτυξη Δεξιοτήτων
Το πρόγραμμα παρέχει στους σπουδαστές τη δυνατότητα:

  • Να κατανοήσουν τις βασικές αρχές προετοιμασίας, χρήσης και συντήρησης των μηχανημάτων και εργαλείων που χρησιμοποιούνται στις οδοντιατρικές εργασίες
  • Να εξειδικευτούν αποκτώντας τις δεξιότητες που χρειάζονται για να βοηθούν αποτελεσματικά τον οδοντίατρο κατά τη διάρκεια της εξέτασης και της οδοντιατρικής πράξης
  • Να συμμετέχουν στη καθημερινή ζωή του οδοντιατρείου αναλαμβάνοντας την επικοινωνία και τα ραντεβού,
  • Να διαχειρίζονται αποτελεσματικά την προετοιμασία του χώρου εξέτασης
  • Να φροντίζουν για τις προμήθειες και τη διαχείριση των αναλωσίμων
  • Να προωθούν καινοτόμες ιδέες και πρακτικές στον τομέα της πρόληψης και της ενημέρωσης στα κέντρα έρευνας και προώθησης αναλωσίμων οδοντιατρικών υλικών

Περιγραφή σεμιναρίου

Αποκτώνται όλες οι πρακτικές και θεωρητικές γνώσεις της οδοντικής πράξης, της υγιεινής, της διοίκησης και οργάνωσης του Οδοντιατρείου, ώστε ο Βοηθός να εργάζεται δίπλα στον οδοντίατρο ή σε παρεμφερείς οδοντιατρικούς χώρους και κέντρα πρόληψης, εκπαίδευσης - ενημέρωσης.

Το πρόγραμμα Βοηθός Οδοντιατρείου προετοιμάζει τους ενδιαφερόμενους για την επιτυχή είσοδό τους στην αγορά εργασίας, καθώς αναπτύσσουν δεξιότητες που τους επιτρέπουν να εργάζονται σε οδοντιατρεία, οδοντιατρικές κλινικές και κέντρα στοματικής υγιεινής, οδοντιατρεία προληπτικών ιατρικών πράξεων και ινστιτούτα μελέτης οδοντιατρικών θεμάτων, ειδικά οδοντιατρικά ινστιτούτα για παιδιά και εφήβους, ερευνητικά κέντρα οδοντιατρικής φροντίδας – πρόληψης, εταιρείες κατασκευής – πώλησης ειδών οδοντιατρείου και εκπαιδευτικά ιδρύματα ως υπεύθυνοι υγείας.

Θεματικές Ενότητες
Στοματική υγιεινή και πρόληψη
Ανατομία και φυσιολογία
Οδοντική ακτινογραφία
Οδοντιατρικά υλικά
Βασικές αρχές παθολογίας
Πρώτες Βοήθειες
Επαγγελματική ηθική και δεοντολογία
Ψυχολογία
Συνεργατικές τεχνικές στο χώρο εργασίας
Οδοντική χειρουργική
Περιοδοντολογία
Παιδοδοντολογία
Ακτινολογία – Διαγνωστική
Αποστείρωση
Επαγγελματική συμπεριφορά
Οργάνωση και διοίκηση οδοντιατρείου
Βασικές αρχές νοσηλευτικής
Ιατρικά εργαλεία – Εργαλειοδοσία
Ορθοδοντική
Εμφυματολογία
Οδοντικά μηχανήματα

Εξειδικευμένες Γνώσεις
Αποκτώνται όλες οι πρακτικές και θεωρητικές γνώσεις της οδοντικής πράξης, της υγιεινής, της διοίκησης και οργάνωσης του Οδοντιατρείου, ώστε ο Βοηθός να εργάζεται δίπλα στον οδοντίατρο ή σε παρεμφερείς οδοντιατρικούς χώρους και κέντρα πρόληψης, εκπαίδευσης - ενημέρωσης.

Επαγγελματικές Επιλογές
Με την απόκτηση των γνώσεων της ειδικότητας ο απόφοιτος μπορεί να εργαστεί ως προωθητής οδοντιατρικών ειδών – υπηρεσιών όπως και στους νεοσύστατους τομείς σχεδιασμού επιμορφωτικού υλικού για πρόληψη, φροντίδα οδόντων παιδιών εφήβων. Επίσης αναλαμβάνει τη διοικητική δουλειά του οδοντιατρείου, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει την προετοιμασία των μηχανημάτων και των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν από τον οδοντίατρο στην εκτέλεση οδοντιατρικών εργασιών. Ως Βοηθός, κατά τη διάρκεια της οδοντιατρικής εξέτασης και πράξης συμμετέχει στις διαδικασίες, ακολουθώντας τις οδηγίες του οδοντιάτρου. Ακόμη είναι υπεύθυνος για τις δημόσιες σχέσεις του οδοντιατρείου, την ενημέρωση των πελατών, την τηλεφωνική επικοινωνία και τις προμήθειες αναλώσιμων υλικών. Αναλυτικότερα ειδικεύεται στην προετοιμασία του οδοντιατρείου, ελέγχοντας τη λειτουργία των μηχανημάτων και προετοιμάζοντας τα εργαλεία. Επίσης μπορεί να συνεργαστεί με άλλες ειδικότητες σε Κέντρα Φροντίδας παιδιών – εφήβων σε εκπαιδευτικές μονάδες για ενημέρωση παρουσίαση και υλοποίηση προγραμμάτων στοματικής υγιεινής και φροντίδας.

Πληροφορίες συμμετοχής

Higher Diploma
Η φοίτηση είναι μονοετής ενώ υπάρχει και η δυνατότητα λήψης Higher Diploma (H. D.) από Βρετανικό Κολέγιο. Τα μαθήματα περιλαμβάνουν διαλέξεις, εργαστηριακές και φροντιστιριακές επιδείξεις εργαλείων.
Στο πλαίσιο της δια βίου εκπαίδευσης οι απόφοιτοι έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για τις εξελίξεις στον πεδίο του ενδιαφέροντός τους και να παρακολουθούν συμπληρωματικά σεμινάρια της ειδικότητάς τους.
Στα πλεονεκτήματα του προγράμματος θεωρείται ο συνδυασμός θεωρίας και πράξης με αξιοποίηση πρακτικού υλικού από την Ελλάδα και το Εξωτερικό καθώς και επισκέψεις και ειδικές πράξεις σε χώρους εργασίας.

Πιστωτικές μονάδες ECVET
Σε όλα τα προγράμματα του Κέντρου δια Βίου Μάθησης 2 «Εκπαιδευτική Ένωση» απονέμονται πιστωτικές μονάδες επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης ECVET. Αναλυτικότερα, παρέχεται 1 μονάδα ECVET ανά 12 ώρες επιτυχούς δια ζώσης ή εξ αποστάσεως παρακολούθησης. Για τα ECVET παρέχεται συμπλήρωμα πιστοποιητικού.
Το European Credit system for Vocational Education & Training (ECVET) είναι ένα σύστημα για την αναγνώριση, συγκέντρωση και μεταφορά πιστωτικών μονάδων στον χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Εισήχθη το 2009 με την Ευρωπαϊκή οδηγία 2009/C 155/2.

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.