Κατηγορία:
Εκπαίδευση, Παιδαγωγικά

ΗΜΕΡΙΔΑ: ΑΝΑΠΤΥΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ & ΠΡΩΤΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ & ΤΟΝ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟ

Μοιράσου το
Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Το Πολύτεχνο

Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στις κατηγορίες Εκπαίδευση, Παιδαγωγικά

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΜΑΓΑΛΙΟΥ
(Εκπαιδευτικός Μουσικής, Διδάκτωρ ΤΜΣ Ιονίου Παν/μίου «Μέλος συγγραφικής ομάδας Διδακτικού Πακέτου Μουσικής Α΄ και Β΄ Δημοτικού»)

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Η μουσικοκινητική αγωγή αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαίδευσης του παιδιού της προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας και στοχεύει πρωτίστως στην αισθητική καλλιέργεια και στην ανάπτυξη των μουσικών δεξιοτήτων των παιδιών, αλλά και στην ενίσχυση της μάθησης σε άλλα γνωστικά αντικείμενα, όπως η Γλώσσα, τα Μαθηματικά και η Μελέτη Περιβάλλοντος. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, θα προταθούν μουσικοκινητικές δραστηριότητες, μέσα από τις οποίες, κάθε εκπαιδευτικός είτε διαθέτει εξειδικευμένες μουσικές γνώσεις είτε όχι, μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να κατακτήσουν τη μουσική γνώση με ευχάριστο, βιωματικό και δημιουργικό τρόπο. Κύριοι στόχοι των δραστηριοτήτων είναι να αναπτύξουν τη ρυθμική και μελωδική αντίληψη και μνήμη των παιδιών, να καλλιεργήσουν τη μουσική δημιουργικότητά τους και να τροφοδοτήσουν την έμφυτη τάση τους να εκφράζονται και να μαθαίνουν μέσα από το τραγούδι, την κίνηση και τον μουσικό αυτοσχεδιασμό.

Σημείωση: Το σεμινάριο είναι βιωματικό. Για την καλύτερη διεξαγωγή του, σας παρακαλούμε να φοράτε άνετα ρούχα και κάλτσες.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας