Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Διαχείριση Συμπεριφοράς και Συναισθημάτων

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Ανδριάννα Γεροντή – Ανασυνδυασμένη Συμβουλευτική

Σε ποιους απευθύνεται

Σε παιδαγωγούς, ειδικούς παιδαγωγούς, νηπιαγωγούς, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, ψυχολόγους κ σε όποιον άλλον θεωρεί πως είναι χρήσιμο για τη δουλειά του.

Σκοπός

Μετά το τέλος του εκπαιδευτικού προγράμματος οι σπουδαστές μας θα έχουν την δυνατότητα να δημιουργήσουν αυτόνομες ομάδες παιδιών μέσα από τις οποίες θα δουλεύουν θέματα ενίσχυσης αυτοπεποίθησης, επιθετικότητας, διαχείρισης συναισθημάτων, παιδικών φοβιών, υπερκινητικοτητας, μαθησιακών δυσκολιών.
Κάθε μήνα θα έχουν συνάντηση με τους γονείς των παιδιών αναφέροντας την δουλειά που έγινε κ βάζοντας νέους στόχους.

Περιγραφή σεμιναρίου

Διαχείριση Συναισθημάτων Πως εκφράζουμε τον θυμό μας, την λύπη, την ζήλεια, την χαρά, την απογοήτευση; Πως αλλιώς θα μπορούσαμε να εκφράσουμε αυτό που νιώθουμε; Τα παιδιά μαθαίνουν να κατανοούν τα συναισθήματα τους και να τα διαχειρίζονται κατάλληλα, όπως επίσης και να επικοινωνούν αυτό που αισθάνονται χωρίς εξάρσεις και βίαιες συμπεριφορές.

Ομαδικά παιχνίδια Μέσω ειδικών καθοδηγούμενων παιχνιδιών, τα παιδιά μαθαίνουν πως να προστατεύουν τον εαυτό τους από τυχόν διαμάχες ή βίαιες συμπεριφορές από άλλα παιδιά, να διαχειρίζονται διάφορες φοβίες που τυχόν έχουν (μέσω δραματοθεραπείας) και το σημαντικότερο, να εκφράζουν ότι τους απασχολεί, αντί να το κρατάνε μέσα τους και να κλείνονται στον εαυτό τους. Ανάπτυξη της Προσωπικότητας του παιδιού.

Αυτοπεποίθηση - Αυτοεκτίμηση Τα παιδιά αναπτύσσουν μια ισχυρή αίσθηση του εαυτού τους και της ταυτότητας τους. Αποκτούν εμπιστοσύνη στις ικανότητες τους, μαθαίνουν να χρησιμοποιούν πρωτοβουλία και εφευρετικότητα, ευαισθητοποιούνται στις ανάγκες των άλλων και γίνονται πιο ικανά στην επικοινωνία. Βελτιώνουν την ικανότητα εστίασης και προσοχής, αποκτούν ευκολία στο να εκφραστούν και να παρουσιάσουν αυτό που ¨είναι¨ και συνειδητοποιούν την μοναδικότητα τους, με αποτέλεσμα την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης τους.

Ενότητες:
*Αρχές Ψυχολογίας
*Εξελικτική Ψυχολογία
*Θεατρικό παιχνίδι
*Παιγνιοθεραπεία
*Παρατήρηση και ανάλυση της κίνησης (Veronica Sherborne)

Πληροφορίες συμμετοχής

Το πρόγραμμα θα διεξάγεται ένα Σάββατο τον μήνα
Διάρκεια 8 μήνες

Απαραίτητη κράτηση θέσης

Κόστος Συμμετοχής

510 + ΦΠΑ
Προκαταβολή 110ευρώ και 8 μηνιαίες ισόποσες δόσεις (50€/μήνα).

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.