Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Μετά το Λύκειο Τι; (Συμπλήρωση Μηχανογραφικού Δελτίου)

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Εκπαίδευση

Εισηγητής

Μαρία Σαββίδου, Ψυχολόγος Α.Π.Θ.- Σύμβουλος Σταδιοδρομίας
Η Μαρία Σαββίδου είναι ψυχολόγος, απόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η ειδίκευσή της είναι η Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας. Κατέχει επίσης τον βασικό τίτλο δασκάλας yoga και την περίοδο αυτή ξεκίνησε σεμιναριακή εκπαίδευση στις Νευροεπιστήμες. Συνεργάζεται κυρίως με παιδιά και φοιτητές, εφαρμόζοντας κυρίως ψυχοεκπαιδευτικές και ψυχοκοινωνικές παρεμβάσεις. Έχει εργαστεί σε ιδιωτικές δομές που σχετίζονται με μαθησιακές δυσκολίες, όπως είναι το dyagnosis.gr στη Θεσσαλονίκη. Στο παρελθόν έχει εργαστεί και στο δημόσιο τομέα, όπως είναι ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων στην Κοζάνη, όπως επίσης και σε πολλές παιδικές κατασκηνώσεις. Ακόμη, έχει εργαστεί ως ερευνήτρια σε εκπαιδευτικά κέντρα και φροντιστήρια, βοηθώντας τους φοιτητές στη διεκπεραίωση κοινωνικών ερευνών. Η ίδια έχει επίσης δημοσιεύσει έρευνες σε ελληνικά και αγγλικά επιστημονικά περιοδικά.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους του μαθητές της Γ’ Λυκείου και στις οικογενειές τους.

Σκοπός

Το σεμινάριο στοχεύει στην έγκυρη πληροφόρηση για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου μετά τις πρόφατες αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα. Επιπλέον, στοχεύει στη διερεύνηση της σωστής λήψης απόφασης ανάλογα με τα θέλω και τις ανάγκες μας.

Περιγραφή σεμιναρίου

Και ενώ μπορεί να έχουμε τελειώσει με τις πανελλήνιες εξετάσεις, η προσπάθειά μας ολοκληρώνεται με την συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου, που διαμορφώνει την τελική επιλογή των σχολών προτίμησής μας...
Ειδικά μετά τις φετινές αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα και την κατάργηση των ΤΕΙ, τα πράγματα γίνονται πιο πολύπλοκα, καθώς δεν ταυτίζονται όλοι οι τίτλοι σπουδών με τα αντίστοιχα επαγγελματικά δικαιώματα.
Σε αυτό το σεμινάριο θα ενημερωθούμε για το πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε την ορθότερη επιλογή σύμφωνα με τα επαγγελματικά και τα εκπαιδευτικά μας ενδιαφέροντα. Θα δοθεί εξατομικευμένη βοήθεια στους συμμετέχοντες.

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ:
-Ποιες σχολές δηλώνουμε πρώτα – Φιλοσοφία ιεράρχησης τμημάτων
-Ανάλυση των επιστημονικών πεδίων, αλλαγές 2019
-Ανάλυση του Ακαδημαϊκού χάρτη των σχολών
-Ποιες είναι οι ειδικότητες που προσφέρουν επαγγελματική αποκατάσταση;
-Νέα δεδομένα 2019: Ειδικές Κατηγορίες, Μετεγγραφές, Αθλητές και άλλα
- Διερεύνηση επαγγελματικών και εκπαιδευτικών ενδιαφερόντων

Πληροφορίες συμμετοχής

Ολιγομελή τμήματα
Βιωματικός χαρακτήρας εισήγησης
Παροχή βεβαίωσης συμμετοχής & υλικού/ σημειώσεων

Κόστος Συμμετοχής

40 ευρώ
(35 ευρώ για ανέργους, φοιτητές & ΑΜΕΑ)

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.