Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Προετοιμασία για τις εξετάσεις Πιστοποίησης στη Διοίκηση Έργων Project Management Professional (PMP®) κατά PMI®

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Singularis
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Οργάνωση & Διοίκηση

Εισηγητής

Η Ειρήνη Ανδριώτη, ως πιστοποιημένη Διαχειρίστρια Έργων (PMP) από το Project Management Institute (PMI), Πιστοποιημένη Σύμβουλος Σταδιοδρομίας από το National Board of Certified Counselors (NBCC) και Coach από το Association for Coaching (AC) δίνει έμφαση στην ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού παρέχοντας υπηρεσίες Συμβουλευτικής και Εκπαίδευσης. Οι υπηρεσίες Εκπαίδευσης καλύπτουν τους τομείς της Διοίκησης Έργων (Project Management & Business Analysis) και των Επιχειρησιακών Δεξιοτήτων (Soft Skills), όπως : Επικοινωνία, Διαχείριση Σχέσεων και Συγκρούσεων, Παρακίνηση, Επιλογή – Στελέχωση – Αξιολόγηση εργαζομένων, Διαχείριση Αλλαγών, Διαπραγματεύσεις. Οι υπηρεσίες Συμβουλευτικής αφορούν στον Επαγ/κό Προσανατολισμό των Εφήβων και στη Διαχείριση Σταδιοδρομίας των Ενηλίκων. Στο πλαίσιο αυτό, εκτός των ατομικών συνεδριών, διοργανώνει ομάδες Εφήβων, Γονέων και Ενηλίκων. Επίσης, ως εργασιακή σύμβουλος συνεργάζεται με την «ΕΠΑΝΟΔΟ» ΝΠΙΔ εποπτευόμενο από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, όπου υποστηρίζει άτομα από κοινωνικά αποκλεισμένες ομάδες πληθυσμών να ενταχθούν ομαλά στην αγορά εργασίας. Παράλληλα, συνδυάζοντας αμφότερα τα ακαδημαϊκά πεδία και συσσωρευμένη εμπειρία, ως Project Coach, αναλαμβάνει όλο το φάσμα των απαιτούμενων εργασιών για την επιτυχή ολοκλήρωση Έργων: υποβολή πρότασης χρηματοδότησης, στελέχωση έργου, παρακολούθηση εργασιών, υποβολή εκθέσεων προόδου, απολογισμός και κεφαλαιοποίηση εμπειρίας. Με αυτήν της την ιδιότητα, συνεργάζεται με την Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων ΜΚΟ «ΑΡΣΙΣ», το Δήμο της Αθήνας και το Social Dynamo, όπου παρέχει υπηρεσίες Mentoring σε Οργανώσεις και Ομάδες της Κοινωνίας των Πολιτών. Κατά το παρελθόν, έχει εργαστεί ως σύμβουλος επιχειρήσεων στην εταιρεία Συμβούλων ΤΕΚΜΩΡ Α.Ε. όπου μετείχε σε πλήθος έργων του ευρύτερου Δημόσιου ή Ιδιωτικού Τομέα ή στα πλαίσια Κοινοτικών Προγραμμάτων και Πρωτοβουλιών. Έχει σπουδάσει Οικονομικά και Διαχείριση Ανθρωπίνων Πόρων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Διοίκηση Μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει πρόγραμμα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου στην Ψυχολογία και Συμπεριφορά του Εφήβου και έχει εκπαιδευτεί στη χορήγηση και ερμηνεία Ψυχομετρικών Εργαλείων.

Σε ποιους απευθύνεται

Αυτό το σεμινάριο σχεδιάστηκε ειδικά για επαγγελματίες και φοιτητές που επιθυμούν ν’ αναπτύξουν την καριέρα τους είτε αποκτώντας βαθύτερη γνώση σε συγκεκριμένες περιοχές είτε προετοιμαζόμενοι για τις εξετάσεις πιστοποίησης στη Διοίκηση Έργων σύμφωνα με τη μεθοδολογία του PMI®. ‘η απλά να δουλέψουν σε μια μεγάλη εταιρεία και να αποκτήσουν διεθνή καριέρα.

Σκοπός

Το σεμινάριο πέρα από τις γνώσεις που χρειάζεται να έχει κάθε επαγγελματίας διαχειριστής έργων (PMP®) προσφέρει επίσης τις εκπαιδευτικές ώρες (Contact Hours / PDUs) που προαπαιτούνται για την συμμετοχή του στις εξετάσεις, όπως και την υψηλή αίσθηση εμπιστοσύνης και αυτοπεποίθησης μέσα από τις ερωτήσεις – προσομοίωση των εξετάσεων – που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης.

Περιγραφή σεμιναρίου

Επιπλέον της θεματολογίας που διδάσκεται στο πρώτο επίπεδο εκπαίδευσης «Η Διοίκηση Έργων στην πράξη» και στο οποίο έχει δοθεί έμφαση στην πρακτική εφαρμογή των γνώσεων, στο παρόν σεμινάριο επιχειρείται εμβάθυνση στη θεωρία του PMBOK® με στόχο την ανταπόκριση στις εξετάσεις πιστοποίησης.
Μέσα από ερωτήσεις (mock exams) και ασκήσεις προσομοίωσης επιτυγχάνεται η εμπέδωση της γνώσης αναφορικά με:
- Τις πέντε ομάδες διεργασιών του έργου (Εκκίνηση, Σχεδιασμός & Προγραμματισμός, Εκτέλεση / Υλοποίηση, Παρακολούθηση & έλεγχος, Κλείσιμο)
- Τις επιμέρους γνωστικές περιοχές (Φυσικό Αντικείμενο, Χρόνος, Κόστος, Ποιότητα, Ανθρώπινοι Πόροι, Εμπλεκόμενοι, Επικοινωνία, Αλλαγές, Κίνδυνοι, Προμήθειες)
- Τη μεθοδολογία AGILE και πως αυτή διαφοροποιείται και εφαρμόζεται ανάλογα με τη συνθετότητα, την αβεβαιότητα, τους κινδύνους και τον κύκλο ζωής ενός έργου
- Θέματα Επαγγελματικής Δεοντολογίας και Ηθικής

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια
Για τη συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης είναι προαπαιτούμενη η εκπαίδευση σε θέματα διοίκησης έργων, διάρκειας τουλάχιστον 40 εκπαιδευτικών ωρών. Αν όλοι οι συμμετέχοντες σε αυτό το σεμινάριο έχουν ήδη παρακολουθήσει το σεμινάριο των Βασικών Αρχών, η διάρκεια του παρόντος μπορεί να περιοριστεί ανάλογα.

Εκπαιδευτικό Υλικό
Το σεμινάριο διεξάγεται στην ελληνική γλώσσα, ωστόσο οι παρουσιάσεις, σημειώσεις και ασκήσεις είναι στην αγγλική γλώσσα, ώστε οι συμμετέχοντες να εξοικειωθούν με τους υπό εξέταση τεχνικούς όρους, καθώς η εξέταση γίνεται στα Αγγλικά. Σας παρέχεται δωρεάν το σχετικό εγχειρίδιο.

Το σχετικό πρόγραμμα διεξαγωγής του είναι:

  • Σάββατο 18/5,- 9:30 μέχρι 17:30
  • Τρίτη 21/5, 17:00 μέχρι και 21:00
  • Τετάρτη 22/5, 17:00 μέχρι και 21:00
  • Πέμπτη 23/5, 17:00 μέχρι και 21:00
  • Τρίτη 28/5, 17:00 μέχρι και 21:00
  • Τετάρτη 29/5, 17:00 μέχρι και 21:00
  • Πέμπτη 30/5, 17:00 μέχρι και 21:00

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.