Κατηγορία:
Υγεία / Πρώτες Βοήθειες, Υγεία / Νοσοκομεία / Φαρμακεία

Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Φροντίδας

Μοιράσου το
Διοργανωτής Σεμιναρίου:
TACT Hellas

Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στις κατηγορίες Υγεία / Πρώτες Βοήθειες, Υγεία / Νοσοκομεία / Φαρμακεία

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες κοινωνικών επιστημών, ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό, προσωπικό κοινωνικής φροντίδας, εκπαιδευτικούς, φοιτητές αλλά και όσους καλούνται να φροντίσουν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Η Tact Hellas διοργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα και εξετάσεις με σκοπό την κατάρτιση και απόκτηση του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού φροντίδας (ECC).

Το ECC (European Care Certificate) είναι ένας πανευρωπαϊκός τίτλος στην κοινωνική φροντίδα. Μέχρι σήμερα καλύπτει δεκαπέντε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το πιστοποιητικό αναπτύχθηκε για να υποστηρίξει την κινητικότητα των εργαζομένων σε ολόκληρη την Ευρώπη και να προαγάγει ένα κοινό θεμέλιο στις υπηρεσίες φροντίδας. Για να αποκτήσουν το ECC, οι υποψήφιοι πρέπει να περάσουν μια ευρεία τυποποιημένη εξέταση 100 σχεδόν ερωτήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι κοινές σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θα εξετάσει τη γνώση τους για την βασική Ευρωπαϊκή κοινωνική φροντίδα μαθησιακών αποτελεσμάτων (BESCLO). 

Το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Φροντίδας αποδεικνύει ότι ο υποψήφιος έχει την ελάχιστη γνώση που χρειάζεται συνήθως για να εργαστεί ακίνδυνα στον τομέα της φροντίδας.

Το σεμινάριο αποτελείται από 4 ημέρες εκπαίδευσης στις παρακάτω θεματικές ενότητες. Την επόμενη ημέρα ακολουθούν οι εξετάσεις πιστοποίησης.

Tα Βασικά Θέματα Εκπαίδευσης στην Κοινωνική Φροντίδα:
1. Οι αξίες της κοινωνικής φροντίδας
2. Προώθηση της ποιότητας ζωής για τα άτομα που φροντίζετε
3. Εργασία με κίνδυνο
4. Κατανόηση του ρόλου που έχει ο φροντιστής υποστήριξης
5. Ασφάλεια στην εργασία φροντίδας
6. Θετική επικοινωνία
7. Αναγνώριση και ανταπόκριση στην κακοποίηση και την παραμέληση
8. Εξέλιξη ως εργαζόμενος φροντιστής

Στο τέλος της εκπαίδευσης γίνεται η απαραίτητη εξέταση σε όλες τις θεματικές, έτσι ώστε να δοθεί το πιστοποιητικό ικανότητας του κοινωνικού φροντιστή. Οι εξετάσεις δίνονται γραπτώς και η βαθμολόγηση και πιστοποίηση γίνονται απευθείας από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Σύνολο εκπαίδευσης: 25 ώρες

Ημερομηνία Διεξαγωγής:
Αθήνα: 28-29-30/1/2020 & 1/2/2020
Ιωάννινα: 22-23-24-25 /1/2020

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

80€

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας