TACT Hellas

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Καπετάν Βάρδα 26, Nέος Κόσμος, 11744 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2109016677
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η ταυτότητά μας
Η TACT HELLAS (Training And Consultation Today in Hellas) είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο της ψυχικής υγείας και της αναπηρίας. Όραμά μας είναι να ενδυναμώνουμε τον κάθε άνθρωπο ώστε να κατακτά και να αξιοποιεί νέες δεξιότητες και γνώσεις. Στοχεύουμε στην ευεξία, καλή ψυχική και σωματική υγεία και συγχρόνως στην καλλιέργεια ενός υγιούς περιβάλλοντος που επιτρέπει την έκφραση της προσωπικής δημιουργικότητας.

Ο φορέας μας:
- Είναι εγγεγραμμένος στο «Εθνικό Μητρώο Φορέων Ιδιωτικού Τομέα μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα που παρέχουν υπηρεσίες Κοινωνικής Φροντίδας» με τον αριθμό «09110ΑΕΕ21096Ο32Ν – 0785»
- Είναι εγγεγραμμένος στο «Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών μη Κυβερνητικών Οργανώσεων» με τον αριθμό «09110ΑΕΕ21096Ο32Ν – 0709»
- Διαθέτει Ειδική Πιστοποίηση ως φορέας παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
- Κατέχει «Επιβεβαίωση Διαχειριστικής Επάρκειας Δικαιούχου τύπου Β’ και Γ’» για την υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων έργων.

Οι δράσεις μας
Ο φορέας μας άρχισε να λειτουργεί τo 1999 ως προέκταση του φορέα «TACT UK» στην Αθήνα και από το Σεπτέμβριο του 2005 ανεξαρτητοποιήθηκε ιδρύοντας αυτόνομο οργανισμό.
Το 2006 η TACT HELLAS ανέλαβε τη δημιουργία και λειτουργία ενός οικοτροφείου στα Ιωάννινα για 15 άτομα με αναπηρίες και ψυχικές διαταραχές. Η δράση υλοποιήθηκε στα πλαίσια του «Ψυχαργώς Β’» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υγεία – Πρόνοια 2000-2006» του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας. Το οικοτροφείο «Νέα Αρχή» αποτελεί μονάδα αποκατάστασης υψηλού βαθμού προστασίας, όπου φιλοξενούνται για διαβίωση, ψυχοκοινωνική αποκατάσταση και υποστήριξη άτομα με νοητική υστέρηση και ψυχικές διαταραχές, με σκοπό να διασφαλισθεί η παραμονή τους στην κοινότητα και η συνέχιση των σχέσεων των ατόμων αυτών με τη ζωή και τη δράση της τοπικής κοινωνίας. Η λειτουργία του οικοτροφείου συνεχίζεται με επιτυχία μέχρι και σήμερα.
Το 2007-2008 η TACT HELLAS ανέλαβε 2 Υποέργα του Μέτρου 1.6 «Δράσεις ενίσχυσης της απασχόλησης με την ενεργό συμμετοχή των ΜΚΟ – Α’ Κύκλος» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (Κωδικός Έργου: 111859). Οι δράσεις πραγματοποιηθήκαν με επιτυχία στην Αθήνα (με τίτλο «Όλοι μαζί για την ένταξη») και τα Ιωάννινα (με τίτλο «Διαφορετική Κομπανία»).
Από το καλοκαίρι του 2011 έως το φθινόπωρο του 2016, η TACT HELLAS είχε αναλάβει την εκπροσώπηση της οργάνωσης Best Buddies στην Ελλάδα. Τα Best Buddies είναι ένας Παγκόσμιος Οργανισμός που ως στόχο έχει την δημιουργία μιας Παγκόσμιας Κίνησης Εθελοντών, για την δημιουργία Φιλίας «ένας προς έναν», την Επαγγελματική Ένταξη και την Ανάπτυξη Ηγετικών Προτύπων σε άτομα με νοητικές και αναπτυξιακές δυσκολίες.
Από το 2013 έως το 2015 ο φορέας μας υλοποίησε τη δράση «TACT HELLAS – Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Ηλιούπολης», στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2007 – 2013, σε συνεργασία με τον Δήμο Ηλιούπολης. Στόχος του προγράμματος ήταν η υποστήριξη ομάδων του πληθυσμού του Δήμου Ηλιούπολης που πλήττονταν ή απειλούνταν από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Στα πλαίσια της συγκεκριμένης δράσης ο φορέας μας λειτούργησε τις εξής δομές: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Τράπεζα Χρόνου και Γραφείο Διαμεσολάβησης.
Συμπληρωματικά με τις παραπάνω δράσεις, η TACT HELLAS παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες, ενημέρωση και στήριξη σε μεμονωμένα άτομα, σε ομάδες και σε οικογένειες, ώστε να αντιμετωπίζουν με επιτυχία τα προβλήματα που τους απασχολούν. Επίσης, συμβάλλει στην οργάνωση και λειτουργία στεγαστικών δομών, εκπαιδεύει νέους επαγγελματίες στο χώρο της ψυχικής υγείας και της κοινωνικής φροντίδας και διοργανώνει ημερίδες καθώς και εργαστήρια διαφόρων θεματικών ενοτήτων.

Οι αξίες της TACT HELLAS θα μπορούσαν να συνοψιστούν στα εξής:
• Υποστηρίζουμε τους ανθρώπους να ζήσουν τη ζωή τους με ποιότητα και ουσία, αξιοποιώντας στο μέγιστο τις προσωπικές τους δυνατότητες
• Στηρίζουμε τα βήματα αυτονόμησης και το δικαίωμα επιλογής στη ζωή, δημιουργώντας ευκαιρίες εργασίας αλλά και υποστήριξης και συμμετέχοντας έμπρακτα στην εξάλειψη του κοινωνικού αποκλεισμού
• Σεβόμαστε τη διαφορετικότητα του καθενός και ανακαλύπτουμε μαζί τα ταλέντα και τις δεξιότητές του μέσα σε ένα υγιές περιβάλλον που ενθαρρύνει την πρωτοβουλία και την έκφραση της δημιουργικότητας
• Είμαστε δίπλα στον καθένα ξεχωριστά καθώς ονειρεύεται ένα ταξίδι ζωής με πυξίδα το «μπορώ»

E-Learning

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στον φορέα εκπαίδευσης.