Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Positive Parenting-Θετικές σχέσεις με τα παιδιά μας: μαθήματα από τη Θετική Ψυχολογία

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
DES - Dietschi Educational Services
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Εκπαίδευση

Εισηγητής

Βασιλική Γιωτσίδη.
Η Βασιλική Γιωτσίδη είναι διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Σπούδασε Ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων στη Συμβουλευτική Ψυχολογία και στον Κοινωνικό Αποκλεισμό & Μειονότητες. Εργάζεται στη Β’ Ψυχιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ. Είναι ιδρυτικό μέλος της ΕΕΘΕΨΥ και εκπαιδεύτρια στο Δίπλωμα Θετικής Ψυχολογίας σε θέματα που αφορούν τη θετική ανατροφή και τις θετικές σχέσεις γονέων, εκπαιδευτικών και παιδιών, το νόημα ζωής και την ψυχολογική ροή. Είναι επιστημονικός συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και στην Ανωτάτη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ), όπου διδάσκει Συμβουλευτική Ψυχολογία, Αναπτυξιακή και Εκπαιδευτική Ψυχολογία, καθώς και Προσωπική και Συναισθηματική Ανάπτυξη. Τα τελευταία είκοσι έτη παρέχει ψυχοθεραπεία ενηλίκων, γονέων και εφήβων σε πολλά πλαίσια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ έχει διατελέσει επί σειρά ετών Επιστημονικά Υπεύθυνη Τομέα στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ) και ήταν εμπειρογνώμων σε ευρωπαϊκές ομάδες ειδικών σε θέματα αξιολόγησης της ποιότητας υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Έχει πλήθος επιστημονικών δημοσιεύσεων σε περιοδικά με κριτές και συμμετέχει συστηματικά σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Η αντίσταση στην ψυχοθεραπεία».

Σε ποιους απευθύνεται

Σε παιδαγωγούς και γονείς που θέλουν να γνωρίζουν πώς να αναπτύσσουν θετικές σχέσεις με τα παιδιά.

Περιγραφή σεμιναρίου

Η δημιουργία θετικών σχέσεων με τα παιδιά αποτελεί μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις που απαιτούν γνώσεις, δεξιότητες και διαρκή προσωπικό αναστοχασμό. Η Θετική Ψυχολογία προσφέρει καινοτόμες τεχνικές που ευοδώνουν την ανάπτυξη των θετικών σχέσεων με τα παιδιά και συμβάλλουν στο «χτίσιμο» της αυτο-εκτίμησής τους, ως μία άλλη «σκάλα» που οδηγεί σε «ψηλές κορυφές» και «ασφαλή ύψη».

Όταν οι παιδαγωγοί γνωρίζουν πώς να αναπτύσσουν θετικές σχέσεις με τα παιδιά, συμβάλλουν στην αισιοδοξία και τον αυτό-προσδιορισμό των παιδιών, αλλά και οι ίδιοι βιώνουν βαθύτερο νόημα και ικανοποίηση από την εργασία τους.

Ειδικότερα, στο σεμινάριο θα γνωρίσουμε τις βασικές αρχές της θετικής γονεϊκότητας, θα αναδείξουμε τον ρόλο της ασφάλειας στις σχέσεις, θα ορίσουμε το πιο αποτελεσματικό πρότυπο ανατροφής, και κυρίως, θα εξασκηθούμε σε τεχνικές και δεξιότητες που ευοδώνουν την εδραίωση θετικών σχέσεων με τα παιδιά, όπως είναι οι στόχοι προσέγγισης στην οικογένεια και στο σχολείο, τεχνικές ενίσχυσης της βίωσης θετικών συναισθημάτων, καθώς και θετικές πρακτικές επαίνου και πειθαρχίας.

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια: 6 ώρες
Γλώσσα παράδοσης: Ελληνικά
Εγγραφές μέχρι 15 Φεβρουαρίου 2019

Συμπεριλαμβάνεται στο κόστος:
• Συμμετοχή στο σεμινάριο
• Βεβαίωση Παρακολούθησης
• Coffee Break

Κόστος Συμμετοχής

 € 70

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.