Κατηγορία:
Εκπαίδευση, Παιδαγωγικά

Η Θεραπευτική Αξία του Παιδικού Παραμυθιού

Μοιράσου το
Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής

Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στις κατηγορίες Εκπαίδευση, Παιδαγωγικά

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Ρέρα Ειρήνη, MSc Παιδοψυχολόγος , Dipl. Αθλητική Ψυχολόγος
Η Ειρήνη Ν. Ρέρα σπούδασε Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το 2007. Το 2010 συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Τορίνο, στο πεδίο της Σχολικής Ψυχολογίας, και πρόσφατα ολοκλήρωσε το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών της Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. στον τομέα της Παιδοψυχοπαθολογίας. Έχει ειδίκευση στην Αθλητική Ψυχολογία (Diploma in Sport Psychology for Peak Performance, Ashworth College, USA) και εργάζεται σταΤμήματα Υποδομής και Ανάπτυξης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ από το 2013, όπου ασχολείται με την ψυχολογική υποστήριξη των αθλητών με σκοπό τη μεγιστοποίηση της απόδοσής τους. Επίσης πραγματοποιεί συνεδρίες με παιδιά και εφήβους αθλητές αλλά και γονείς για θέματα που άπτονται του αθλητισμού αλλά και της ψυχολογίας γενικότερα. Η κα. Ρέρα συνεργάζεται με Συλλόγους Γονέων διαφόρων σχολείων, Ακαδημίες Ποδοσφαίρου και άλλους φορείς, παραδίδοντας σεμινάρια- διαλέξεις γύρω από θέματα ψυχολογίας που απασχολούν τους γονείς αλλά και τα παιδιά. Πιστεύει ότι η εξερεύνηση και η ενίσχυση των θετικών χαρακτηριστικών κάθε ατόμου αποτελεί το κλειδί για την επίτευξης της κορυφαίας αθλητικής επίδοσης, την πρόληψη και αντιμετώπιση ψυχικών ασθενειών, αλλά και την κατάκτηση της ατομικής ευτυχίας.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, γονείς, εργοθεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, επαγγελματίες ανθρωπιστικών επιστημών, ειδικούς ψυχικής υγείας και φοιτητές.

ΣΚΟΠΟΣ

Στόχος του σεμιναρίου είναι η εκτενή πληροφόρηση για τη φύση και τις δυνατότητες του παραμυθιού και την αξιοποίησή του από ενήλικες που δουλεύουν με μικρά και μεγάλα παιδιά.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Παραμύθι: ένα μέσο χαλάρωσης, ψυχαγωγίας, επικοινωνίας και παράδοσης αρχαιοτάτων χρόνων. Ένα διαχρονικό εργαλείο με ευρέως διαγνωστική, προβολική και θεραπευτική αξία. Ένας πολύτιμος αρωγός στην ομαλή ψυχοσυναισθηματική και γνωστική ανάπτυξη των μικρών και μεγάλων παιδιών. Στο σεμινάριο αυτό, γίνεται μία βαθιά βουτιά στα είδη του παραμυθιού, τα σημαντικά χαρακτηριστικά του, τα οφέλη του, την παιδαγωγική και θεραπευτική του σημασία. Αναφέρονται ενδεδειγμένοι τρόποι αξιοποίησής του ως διαγνωστικό και προβολικό εργαλείο και αναλύονται όλες οι θεραπευτικές του ιδιότητες. Παρατίθενται τόσο επιστημονικά δεδομένα όσο και χρήσιμες συμβουλές για τη δημιουργία προσωπικών παραμυθιών.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ολιγομελή τμήματα
Βιωματικός χαρακτήρας εισήγησης
Παροχή βεβαίωσης συμμετοχής & υλικού/ σημειώσεων

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

40€ 
(35€ για ανέργους, φοιτητές & ΑΜΕΑ)

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας