Κατηγορία:
Εκπαίδευση, Παιδαγωγικά

ΗΜΕΡΙΔΑ: Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ & ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΦΑΙΑΚΩΝ

Μοιράσου το
Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Το Πολύτεχνο

Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στις κατηγορίες Εκπαίδευση, Παιδαγωγικά

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

ΘΑΛΕΙΑ ΚΑΛΙΑΝΤΑ, Δασκάλα, MA: Drama In Education

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Το μάθημα της ιστορίας αποσκοπεί στην εκμάθηση του ιστορικού παρελθόντος, αλλά κυρίως –μέσα απ’ αυτά- στη διερεύνηση των γεγονότων και στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης, ώστε να μπορέσουν τα παιδιά να τα συσχετίσουν με τη σύγχρονη πραγματικότητα. Σ’ αυτό σίγουρα δε βοηθάει η απλή αποστήθιση των γεγονότων. Για το λόγο αυτό, στο σεμινάριο θα έλθουμε σε επαφή με μια διαφορετική, πιο ευχάριστη και διεισδυτική προσέγγιση, αυτή του εκπαιδευτικού δράματος. Μέσα από τη χρήση τεχνικών του, αλλά και με την αξιοποίηση έργων τέχνης, θα «φωτίσουμε» την ιστορία της υποδοχής του Οδυσσέα στο Νησί των Φαιάκων, έτσι ώστε τα παιδιά να μάθουν την ιστορία του μύθου, αλλά και να προβληματιστούν πάνω στο επίκαιρο θέμα των προσφύγων και την έννοια του ανθρωπισμού ως προς τη διάσωση και φιλοξενία των ναυαγών. Παράλληλα, θα αντιληφθούν ότι δεν είναι καινούριο πρόβλημα, αλλά υπήρχε σε όλη την ιστορία της ανθρωπότητας.
Σας περιμένουμε να μάθουμε περνώντας όμορφα!

Σημείωση: Το σεμινάριο είναι βιωματικό. Για την καλύτερη διεξαγωγή του, σας παρακαλούμε να φοράτε άνετα ρούχα και κάλτσες.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας