Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΗΜΕΡΙΔΑ: Η ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ & ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ (Με τη μουσική οδηγό, μαθαίνω, παίζω, δημιουργώ)

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Το Πολύτεχνο
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Εκπαίδευση

Εισηγητής

ΜΑΡΙΑ ΜΑΓΑΛΙΟΥ (Εκπαιδευτικός μουσικής αγωγής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Δρ. ΤΜΣ Ιονίου Πανεπιστημίου)

Περιγραφή σεμιναρίου

Η μουσικοκινητική αγωγή αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαίδευσης του παιδιού της προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας. Ως γνωστικό αντικείμενο που διδάσκεται αυτόνομα στο σχολείο, η μουσική στοχεύει πρωτίστως στην αισθητική καλλιέργεια και στην ανάπτυξη των μουσικών δεξιοτήτων των παιδιών.

Στο πλαίσιο των σύγχρονων διαθεματικών προγραμμάτων σπουδών η μουσική μπορεί επιπλέον να αποτελέσει ένα ισχυρό εργαλείο στην εκπαίδευση των παιδιών και σε άλλους γνωστικούς τομείς, είτε ενισχύοντας το κίνητρο μάθησης, είτε συμβάλλοντας άμεσα στους στόχους άλλων γνωστικών αντικειμένων.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα επεξεργαστούμε μουσικοκινητικές δραστηριότητες μέσω των οποίων κάθε εκπαιδευτικός είτε διαθέτει μουσικές γνώσεις, είτε όχι, μπορεί να αναπτύξει τη ρυθμική και μελωδική αντίληψη και μνήμη των παιδιών, να καλλιεργήσει τη μουσική δημιουργικότητά τους και να τροφοδοτήσει την έμφυτη τάση τους να εκφράζονται και να μαθαίνουν μέσα από τη μουσική και την κίνηση. Παράλληλα θα διερευνήσουμε τρόπους με τους οποίους η μουσική μπορεί να λειτουργήσει ως πυρήνας του αναλυτικού προγράμματος του νηπιαγωγείου και των πρώτων τάξεων του δημοτικού σχολείου και ως συνδετικός κρίκος μεταξύ των διαφορετικών γνωστικών αντικειμένων, όπως η Γλώσσα, τα Μαθηματικά, η Μελέτη Περιβάλλοντος.

Σημείωση: Το σεμινάριο είναι βιωματικό. Για την καλύτερη διεξαγωγή του, σας παρακαλούμε να φοράτε άνετα ρούχα και κάλτσες.

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.