Σεμινάριο σε αίθουσα:
Εκπαίδευση, Παιδαγωγικά

Θεατρικό Παιχνίδι

Μοιράσου το
Διοργανωτής Σεμιναρίου:
EUROTraining

Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στις κατηγορίες Εκπαίδευση, Παιδαγωγικά

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Μαραγκουδάκη Δέσποινα: Ηθοποιός – Σκηνοθέτης Θεατροπαιδαγωγός.
Φοίτησε στην τριετή σχόλη «Παιδαγωγικής θεάτρου και θεατρικού παιχνιδιού» του Λάκη Κουρετζή, στο Εργαστήρι θεατρικής εκπαίδευσης «Πολιτισμικός Νότος» στην θεατρική σχολή της Αντζελα Μπρούσκου, καθώς και στην δραματική σχολή του Βασίλη Διαμαντόπουλου «Ίασμος».
Είναι ιδρύτρια, υπεύθυνη σχεδιασμού και υλοποίησης της εταιρείας «Χρόνος δράσεις πολιτισμού» με άξονα εκπαιδευτικά βιωματικά προγράμματα και διαδραστικές παραστάσεις- θεατροπαιχνίδια για παιδιά εφήβους και ενήλικες: https://www.xronos-draseis.com/ekpaideusi. Από το 2000 εργάζεται ως εμψυχώτρια και εκπαιδεύτρια θεατρικής αγωγής σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, ειδικούς παιδαγωγούς, ηθοποιούς, θεατρολόγους, εμψυχωτές, επαγγελματίες ψυχολογίας και θεραπευτές, φοιτητές παιδαγωγικών, κοινωνικών και καλλιτεχνικών σπουδών και γενικά οποιονδήποτε ασχολείται ή επιθυμεί να ασχοληθεί με ομάδες και με το θεατρικό παιχνίδι. Ακόμα και σε γονείς!

ΣΚΟΠΟΣ

Στόχος του σεμιναρίου είναι η θεατρική τέχνη και τα στοιχεία του θεάτρου, το παιχνίδι και τα εικαστικά να γίνουν εργαλείο στα χέρια του εμψυχωτή απέναντι σε κάθε ηλικιακή ομάδα. Μέσα από βιωματικές ασκήσεις και παιχνίδια ρόλων οι συμμετέχοντες θα μάθουν την μεθοδολογία, ώστε να αξιοποιήσουν τις θεατρικές τεχνικές ο καθένας στο επάγγελμα του.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Όταν ακούμε την φράση «Θεατρικό Παιχνίδι» αμέσως το μυαλό μας πηγαίνει σε κάτι ευχάριστο και διασκεδαστικό. Τι καταφέρνουμε όμως μέσα από αυτό και ποιος είναι ο στόχος του θεατρικού παιχνιδιού;Τα παιδιά καθώς συνδυάζουν το παιχνίδι με το θέατρο έχουν την δυνατότητα να καλλιεργήσουν την φαντασία τους και να ανακαλύψουν τον κόσμο γύρω τους. Μαθαίνουν χωρίς να χρειάζεται να αποστηθίσουν, αναπτύσσουν κοινωνικές δεξιότητες, μαθαίνουν να συνεργάζονται και όλα αυτά καταλήγουν στην ανάπτυξη της αυτοπεποίθησής τους μέσα από ένα δημιουργικό και ψυχαγωγικό τρόπο!Το κάθε εργαστήριο θα παίρνει ως αφορμή τις ανάγκες μιας ηλικιακής ομάδας και σχολικής βαθμίδας, όπου μέσα από αντίστοιχες δράσεις και παιχνίδια οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν νέες μεθόδους εκπαίδευσης και ανάπτυξης. Στο τέλος θα έχουν κατανοήσει πώς η μία ηλικία τροφοδοτεί την άλλη και με ποιους τρόπους μπορούμε να δουλέψουμε ένα κοινό θέμα με πολλές προεκτάσεις.

Εργαστήρια Σεμιναρίου Θεατρικού Παιχνιδιού

Οκτώβριος

Το θεατρικό παιχνίδι στην ηλικία των 1-4 ετών.
Τι μπορεί και τι πρέπει να κάνει ο εμψυχωτής στα πρώτα χρόνια του παιδιού, ώστε να συμβάλει στην διαμόρφωση του χαρακτήρα, αλλά και της ανάπτυξης του.

Νοέμβριος

Θεατρικό και εικαστικό παιχνίδι στην ηλικία των 4-7 ετών.
Αντιμέτωποι με κάτι νέο. Πώς μαθαίνω σε ένα παιδί να γίνει μέλος μιας ομάδας. Πώς εξωτερικεύω τα συναισθήματα και τις αγωνίες του

Δεκέμβριος

Θεατρικό και εικαστικό παιχνίδι στην ηλικία των 8-12 ετών.
Σύνδεση και επεξεργασία σύνθετων ασκήσεων που οδηγούν στην δημιουργική σκέψη. Ανακαλύπτω τρόπους που θα οδηγήσουν τα παιδιά να συνθέσουν και να δημιουργήσουν την δική τους μορφή τέχνης.

Ιανουάριος

Θεατρικό και εικαστικό παιχνίδι την ηλικία των 12-17 ετών.
Βιώνω την εφηβεία μέσα από το θέατρο. Πώς θα οδηγήσω τα παιδιά να εκφράσουν φόβους και αγωνίες μέσα από το παιχνίδι. Πώς αντιμετωπίζω τις σωματικές αλλαγές που συμβαίνουν σε αυτήν την ηλικία.

Φεβρουάριος

Θεατρικό και εικαστικό παιχνίδι στην ηλικία των 17-25 ετών.
Οι ενήλικες παίζουν; Τι προσφέρει το παιχνίδι σε έναν ενήλικα και πώς συμβάλλει στην καθημερινότητα του.

Μάρτιος

Θεατρικό και εικαστικό παιχνίδι στην ηλικία των 25-35 ετών.
Ο ρόλος του παιδαγωγού- εμψυχωτή απέναντι σε μια ομάδα. Πώς θα κάνω το μάθημα πιο ευχάριστο και μεταδοτικό.

Απρίλιος

Θεατρικό και εικαστικό παιχνίδι στην ηλικία των 35-45 ετών.
Καθώς βαραίνει ο Δάσκαλος, βαραίνει και το μάθημα που κάνει; Εξελίσσω τον τρόπο που σκέφτομαι και δρω μέσα στην τάξη, ανατροφοδότηση του εμψυχωτή-παιδαγωγού.

Μάιος

Θεατρικό και εικαστικό παιχνίδι στην ηλικία των 45 έως …. ετών.
Θεατρικοί ρόλοι ευρείας γκάμας λειτουργούν ως ερέθισμα για την επεξεργασία μύθων και παιχνιδιών που συμβάλλουν στην απελευθέρωση των βαθύτερων σκέψεων παιδιών και ενηλίκων.

Ιούνιος

Απολογισμός εργαστηρίου μέσω ομαδικής παρουσίασης.
Συνύπαρξη όλων των ηλικιακών ομάδων. Το θεατρικό και εικαστικό παιχνίδι ένας κύκλος συνάντησης και δημιουργίας.
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Τα μαθήματα για το σεμινάριο Θεατρικό Παιχνίδι πραγματοποιούνται 1 φορά τον μήνα στις πιστοποιημένες δομές μας.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας