Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Βασικά στοιχεία του WISC-V

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Ψυχοδός - Κέντρο Ψυχοθεραπείας, Συμβουλευτικής & Προσωπικής Ανάπτυξης
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Εκπαίδευση

Εισηγητής

Άννα Φαρδή, Κλινική ψυχολόγος, M.Sc. Πιστοποιημένη στο WISC-V. Η Άννα Φαρδή είναι Κλινική Ψυχολόγος, M.Sc. . Έχει εξειδικευτεί στις διαγνωστικές εκτιμήσεις της ψυχικής, της νοητικής και της νευροψυχολογικής λειτουργίας με ψυχομετρικά εργαλεία σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (τριετές μεταπτυχιακό Κλινικής Ψυχολογίας), στο Mills College, California, U.S., στο University of Padova, Italy και στο The Centre, London. Από το 2008 συνεργάζεται με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς για την διαγνωστική εκτίμηση και την ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία όπως το Παιδοψυχολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Αττικόν, το Χριστοδούλειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας, το Κέντρο Ψυχοθεραπείας, Συμβουλευτικής & Προσωπικής Ανάπτυξης Ψυχοδός και άλλα ιατρεία. Είναι εκπαιδευόμενο μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Παιδιού και Εφήβου. Σχετικά με το WISC-V έχει εκπαιδευτεί στην ελληνική στάθμιση και έχει παρακολουθήσει σεμιναριακά πρόγραμματα στη Pearson σχετικά με την ερμηνεία του εργαλείου και ειδικά θέματα.

Σε ποιους απευθύνεται

Απευθύνεται στους ειδικούς παιδαγωγούς και τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι καλούνται να εργασθούν με ένα παιδί ή έφηβο με βάση τα αποτελέσματα του νοομετρικού εργαλείου που λαμβάνουν.

Σκοπός

Το 6ωρο σεμινάριο προσφέρεται με έμφαση στην ενότητα Σχολικές συνθήκες που σχετίζονται με τα ευρήματα στο WISC-V (π.χ. τί αναμένεται μαθησιακά από ένα μαθητή με χαμηλή Λεκτική Κατανόηση, κ.α. αναλυτικά για κάθε δείκτη) και στην ενότητα Ψυχοεκπαιδευτικές προτάσεις με βάση την έκθεση του WISC-V.

Περιγραφή σεμιναρίου

Θεματολογία:
1. Το ελληνικό WISC-V
2. Περιγραφή της δομής της κλίμακας
3. Περιγραφή των πρωτογενών δεικτών - Σχεση των πρωτογενών δεικτών με την μαθησιακή επίδοση, τις μαθησιακές δυνάμεις και αδυναμίες
4. Περιγραφή των βοηθητικών δεικτών
5. Περιγραφή των δεικτών αξιολόγησης της συνολικής νοητικής λειτουργίας
6. Αναλυτικά ποικίλες ψυχοεκπαιδευτικές προτάσεις με βάση τα ευρήματα για την τάξη και το ειδικό παιδαγωγικό πρόγραμμα.

Πληροφορίες συμμετοχής

Παροχές:
Χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης
Δίδεται υλικό καθοδηγητικών προτάσεων σε έντυπη μορφή

Κόστος Συμμετοχής

80€ + ΦΠΑ

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.