Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ στο Κολλέγιο Αθηνών-Κολλέγιο Ψυχικού
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Οργάνωση & Διοίκηση

Εισηγητής

Σπύρος Παπαθανασίου
Οικονομολόγος. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Τραπεζική και Χρηματοοικονομική και Διδακτορικό στα Χρηματοοικονομικά. Επίσης, κατέχει diploma σε θέματα Επιχειρηματικότητας. Διδάσκει Χρηματοοικονομικά στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Επίσης, διδάσκει/έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στην ΑΣΠΑΙΤΕ-ΣΕΛΕΤΕ, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Έχει εργαστεί στις Solidus, Prelium, Value Capital Χρηματιστηριακές, στην Origin SA και στην ICAP Hellas SA. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα βρίσκονται στις περιοχές των επενδύσεων, των διεθνών χρηματιστηριακών αγορών, των παραγώγων, της επιχειρηματικότητας, των αναδυόμενων αγορών κεφαλαίων και του financial modeling. Μεταξύ άλλων επιστημονικών περιοδικών, το έργο του εμφανίζεται στα Journal of Money, Investment and Banking, Managerial Finance, Operational Research, The Empirical Economics Letters, International Research Journal of Finance and Economics, European Research Studies Journal. Τέλος, είναι πιστοποιημένος σε θέματα Αναλύσεων, Επενδυτικών Συμβουλών και Διαχείρισης Χαρτοφυλακίων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Επιπρόσθετα είναι πιστοποιημένος Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής από την Τράπεζα της Ελλάδος. Έχει εκπονήσει δεκάδες επιχειρηματικά σχέδια και μελέτες.

Σκοπός

Το σεμινάριο επιχειρεί να ευαισθητοποιήσει τους συμμετέχοντες σε θέματα επιχειρηματικότητας. Κοινός τόπος ότι η τεράστια ανεργία που μαστίζει, πλέον, τη χώρα μας, απότοκη της κρίσης του 2008, έχει σημαντικές συνέπειες σε όλους.

Ολοκληρώνοντας το σεμινάριο, οι συμμετέχοντες:
– Θα μπορούν να ξεκινήσουν τη δημιουργία της δικής τους επιχείρησης
– Θα έχουν ευαισθητοποιηθεί σε θέματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας
– Θα γνωρίσουν τους κινδύνους που ενέχουν οι επιχειρηματικές τους αποφάσεις
– Θα έχουν τρόπους για να κάνουν μια αξιολόγηση επενδυτικών σχεδίων
– Θα αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις έτσι ώστε να ασκήσουν επιχειρηματική δράση

Περιγραφή σεμιναρίου

Η κρίση αυτή πλήττει το σύνολο του οικονομικά ενεργού πληθυσμού της χώρας ενώ οι «πύλες» του δημοσίου τομέα έχουν σχεδόν κλείσει. Η πλειοψηφία των ανθρώπων ανεξάρτητα από το αντικείμενο σπουδών ή το επάγγελμα που τώρα ακολουθεί, θα εργαστεί στο πλαίσιο μιας επιχείρησης, ενός γραφείου, θα δημιουργήσει μια εταιρεία (έστω ατομική), στην οποία θα πρέπει να εμπλακεί σε διεργασίες, οι οποίες ενδεχομένως απέχουν σε σημαντικό βαθμό από αυτά που σπούδασε στο πλαίσιο των τριτοβάθμιων σπουδών του ή και δεν κατέχει πανεπιστημιακό τίτλο. Πολλοί/ες γνωρίζουν άριστα στο αντικείμενο των σπουδών τους αλλά η έλλειψη γνώσεων και επιχειρηματικών δεξιοτήτων είναι εμφανής. Εδώ, λοιπόν, θα δοθούν οι απαραίτητες γνώσεις επιχειρηματικότητας σε πτυχιούχους ή μη, σε ήδη επαγγελματίες αλλά και σε νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας, σε υπαλλήλους αλλά και σε υφιστάμενους επιχειρηματίες. Σκοπός του σεμιναρίου είναι να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες τις τεχνικές εκείνες που θα τους βοηθήσουν να αναζητήσουν επενδυτικές ευκαιρίες, να δημιουργήσουν επενδυτικά σχέδια, να φτιάξουν και να διοικήσουν επιχειρήσεις.

Πληροφορίες συμμετοχής

Τετάρτη 17/10, 24/10, 31/10, 7/11 / 5:30-8:30, Διάρκεια: 4 εβδομάδες

Κόστος Συμμετοχής

220€

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.