Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Εργαστήριο Βελτίωσης Παραγωγικών Διεργασιών από την Minitab®

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Greece Lean Six Sigma
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Βιομηχανία & Τεχνικά

Εισηγητής

Διαπιστευμένος εισηγητής Technical Training Specialist της Minitab Ltd UK
Βικτώρια Τσολίδου – Lean Six Sigma Master Black Belt – IASSC Accredited training associate

Σε ποιους απευθύνεται

Σε Στελέχη Επιχειρήσεων, Διευθυντές Τμημάτων Βιομηχανίας ή Βιοτεχνίας, Διευθυντές Παραγωγής, Διευθυντές Ποιότητας, Προϊστάμενους Παραγωγής ή Διοίκησης Επιχειρήσεων, Υπεύθυνους R&D, Υπευθύνους Ποιοτικού Ελέγχου και Διασφάλισης Ποιότητας, Υπεύθυνους συντήρησης, Επιθεωρητές Πιστοποίησης Ποιότητας / Ασφάλειας / Υγιεινής / Περιβάλλοντος), πιστοποιημένους Lean Six Sigma belts, Διαχειριστές έργων, Business Analysts, Σύμβουλους επιχειρήσεων, στατιστικολόγους ή σε όποιον ενδιαφέρεται για την βελτίωση των παραγωγικών διαδικασιών και δραστηριοτήτων της επιχείρησης, που επιδρούν στην ποιότητα, στο κόστος και στην ικανοποίηση των πελατών.

Σκοπός

Για πρώτη φορά διοργανώνεται στην Ελλάδα, το δημοφιλές εργαστήριο της Minitab® Improving Manufacturing Processes που υλοποιείται με επιτυχία σε πολλές χώρες στην Ευρώπη και την Αμερική. Το Minitab® έχει αναπτυχθεί ειδικά για στατιστικές αναλύσεις σε εφαρµογές ελέγχου ποιότητας και προσφέρει γι’ αυτόν το σκοπό µια αµέτρητη γκάµα στατιστικών µεθόδων ανάλυσης.

Περιγραφή σεμιναρίου

To εργαστήριο στοχεύει στην αποτελεσματική παρουσίαση των μεθόδων ανάλυσης και βελτίωσης των προϊόντων και των διεργασιών μέσα από παραδείγματα στοχευμένα στην μεταποιητική βιομηχανική παραγωγή.

Hμέρα 1η – 2η Minitab Essentials
Σε αυτό το διήμερο workshop θα μάθετε να ελαχιστοποιείτε τον απαιτούμενο χρόνο για την ανάλυση δεδομένων, χρησιμοποιώντας το Minitab για την εισαγωγή δεδομένων, την ανάπτυξη στατιστικών προσεγγίσεων για την εξερεύνηση δεδομένων, τη δημιουργία και την ερμηνεία γραφημάτων και την εξαγωγή αποτελεσμάτων. Θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε τα βασικά στοιχεία σημαντικών στατιστικών εννοιών, όπως ο στατιστικός έλεγχος υποθέσεων και τα διαστήματα εμπιστοσύνης, και πώς να περιγράψετε τις σχέσεις μεταξύ μεταβλητών με εργαλεία στατιστικής μοντελοποίησης.
Το διήμερο δίνει μεγάλη έμφαση στη λήψη σωστών αποφάσεων βασισμένων στην πρακτική εφαρμογή των στατιστικών τεχνικών που συνήθως απαντώνται στις διεργασίες manufacturing, engineering, research and development.

Ημέρα 3η Statistical Quality Analysis – Στατιστικός Έλεγχος Ποιότητας στην Βιομηχανική Παραγωγή
Αναπτύξτε τις απαραίτητες δεξιότητες για την επιτυχή αξιολόγηση και πιστοποίηση των συστημάτων μέτρησης (Measurement System Analysis). Τα διαγράμματα ελέγχου (control charts) είναι μια τεχνική που χρησιμοποιείται ευρέως για την ανίχνευση σε πραγματικό χρόνο της εμφάνισης ειδικών αιτιών μεταβλητότητας σε μια διεργασία. Μάθετε τα βασικά θεμελιώδη στοιχεία του ελέγχου των στατιστικών διεργασιών και πώς αυτά τα σημαντικά εργαλεία ποιότητας μπορούν να σας παράσχουν τα απαραίτητα στοιχεία για τη βελτίωση και τον έλεγχο των διεργασιών παραγωγής. Θα αναλυθούν οι δείκτες ικανότητας διεργασίας ( Process Capability Analysis) έτσι ώστε να διαπιστώσετε πώς μπορείτε να ελέγξετε εάν τα παραγόμενα προϊόντα βρίσκονται εντός των ορίων προδιαγραφών.
Θα δοθεί έμφαση στη διδασκαλία των εργαλείων ποιότητας με παραδείγματα παραγωγής.

Ημέρα 4η Factorial Designs – Σχεδιασμός πειραμάτων (DoE – Design of Experiments) στη βιομηχανία
Το εργαστήριο στοχεύει στην εξοικείωση του στατιστικού πειραματικού σχεδιασμού με στόχο την ανάπτυξη νέων προϊόντων και μεθόδων παραγωγής ή με βελτιώσεις και τροποποιήσεις των προιόντων, καθώς επίσης και με πειραματικές μελέτες και έρευνες.
Μάθετε να δημιουργείτε μια ποικιλία ολοκληρωμένων ( full factorial design) και κλασματικών παραγοντικών πειραμάτων ( fractional factorial design) χρησιμοποιώντας το περιβάλλον DOE της Minitab.
Η τέταρτη ημέρα δίνει έμφαση στην ερμηνεία των πειραματικών αποτελεσμάτων για τη βελτίωση των προϊόντων και των διεργασιών, την εύρεση κρίσιμων παραγόντων που επηρεάζουν τις σημαντικές μεταβλητές απόκρισης, τη μείωση των διακυμάνσεων της διεργασίας και την επιτάχυνση των έργων έρευνας και ανάπτυξης.

Πληροφορίες συμμετοχής

*Η εκπαίδευση διεξάγεται στα Αγγλικά.

Αιτήσεις γίνονται δεκτές μέχρι 19/10/2018.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν το διαπιστευμένο υλικό της Minitab®

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος χορηγείται Πιστοποιητικό Παρακολούθησης με πιστοποίηση Minitab®.

Μπορεί να γίνει επιδότηση του προγράμματος επιμόρφωσης μέσω του πόρου ΛΑΕΚ ΟΑΕΔ 0,24%.

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.