Σεμινάριο σε αίθουσα:
Εκπαίδευση, Ειδική Αγωγή

Προσαρμογή στη μάθηση και μαθησιακές δυσκολίες

Μοιράσου το
Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κέντρο Σεμιναρίων Αθηνών

Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στις κατηγορίες Εκπαίδευση, Ειδική Αγωγή

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Σε φοιτητές ψυχολογίας, γονείς, εκπαιδευτικούς και γενικότερα σε όλους όσοι ενδιαφέρονται από 18 ετών και άνω.

ΣΚΟΠΟΣ

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η απόκτηση ειδικών γνώσεων για την προσαρμογή στη μάθηση και τις μαθησιακές δυσκολίες, καθώς και η ενδυνάμωση του βιογραφικού με την απόκτηση του πιστοποιητικού για την αγορά εργασίας.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Οι μαθησιακές δυσκολίες διακρίνονται στις εξής κατηγορίες:
1. Μαθησιακές δυσκολίες λόγου και ομιλίας. Πρόκειται για μαθησιακές δυσκολίες, οι οποίες σχετίζονται με την δυσκολία που παρουσιάζει το παιδί κατά την διαδικασία της ανάπτυξης και της κατανόησης του προφορικού λόγου. Τέτοιες μπορεί να αφορούν την άρθρωση, έκφραση ή την κατανόηση των λεγομένων του συνομιλητή.
2. Μαθησιακές δυσκολίες γραπτού λόγου. Οι μαθησιακές δυσκολίες αυτές μπορεί να σχετίζονται με προβλήματα στην επεξεργασία του γραπτού λόγου, προβλήματα ορθογραφίας και γενικότερα προβλήματα στην ανάπτυξη γραπτού λόγου. Σε αυτές περιλαμβάνεται και η δυσλεξία.
3. Μαθησιακές δυσκολίες μαθηματικού λόγου. Oι μαθησιακές δυσκολίες αυτές σχετίζονται με την δυσκολία αναγνώρισης και αντίληψης των αριθμών και των μαθηματικών συμβόλων, απομνημόνευσης της προπαίδειας, της κατανόησης μαθηματικών κανόνων και επίλυσης μαθηματικών προβλημάτων.
4. Άλλες δυσκολίες. Σε αυτή τη κατηγορία εντάσσονται δυσκολίες οι οποίες επηρεάζουν τη διαδικασία της μάθησης και τέτοιου είδους είναι οι οπτικό-κινητικές διαταραχές όπως η υπερκινητικότητα.

Θεματικές ενότητες που αναλύονται:
• Ορισμός και είδη μαθησιακών δυσκολιών
• Αιτιολογία και συνύπαρξη με άλλες διαταραχές (π.χ. διαταραχή ελλειμματικής προσοχής-υπερκινητικότητα)
• Γενικότερα χαρακτηριστικά του παιδιού με μαθησιακές δυσκολίες
• Παρουσίαση περιστατικού
• Μέθοδοι αξιολόγησης των μαθησιακών δυσκολιών και παρουσίαση των ψυχομετρικών εργαλείων
• Τρόποι παρέμβασης στο σπίτι και στο σχολείο
• Μελέτη περίπτωσης

Πιστοποίηση:
Με την ολοκλήρωση της παρακολούθησης του σεμιναρίου, εκδίδεται βεβαίωση παρακολούθησης (χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση), το οποίο σας αποστέλλουμε στο email σας.
Υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής σας σε εξετάσεις, με αναλυτική βαθμολογία, προκειμένου να λάβετε πιστοποιητικό με αξιολόγηση γνώσεων, για την ενδυνάμωση του βιογραφικού σας στην αγορά εργασίας. Η συμμετοχή στις εξετάσεις είναι προαιρετική και έχει συμβολική χρέωση.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Σας παρέχουμε:
• Υψηλό επίπεδο επιμόρφωσης.
• Έκπτωση 60% από την αναγραφόμενη αρχική τιμή των διδάκτρων, για παρακολούθηση δεύτερου, τρίτου κ.ο.κ σεμιναρίου.
• Ειδικές τιμές για φοιτητές, άνεργους, πολύτεκνους (από 3 αδέλφια και άνω) ή για ενδιαφερόμενους που το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 15.000 €, ή για ομαδικές εγγραφές 2 ατόμων και άνω.
• Δωρεάν έκδοση βεβαίωσης παρακολούθησης
• Δυνατότητα συμμετοχής σε εξετάσεις αξιολόγησης γνώσεων όπου εκδίδεται πιστοποιητικό με αναλυτική βαθμολογία για ενδυνάμωση του βιογραφικού στην αγορά εργασίας
• Δυνατότητα εξ' αποστάσεως παρακολούθησης με σύγχρονη ή/και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση (e-learning).
• Δυνατότητα διαμόρφωσης των ημερών και ωρών των μαθημάτων κατόπιν κοινής συνεννόησης με τους εγγεγραμμένους ενδιαφερόμενους, ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι συμμετέχοντες.

Τρόπος παρακολούθησης του σεμιναρίου:
• Δια ζώσης: Έρχεστε στις εγκαταστάσεις μας και παρακολουθείτε το σεμινάριο την ημέρα και ώρα και εξελίσσεται.
Εξ αποστάσεως (με σύγχρονη ή/και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση). Η εξ αποστάσεως παρακολούθηση γίνεται με όποιον από τους παρακάτω τρόπους επιθυμείτε:
• Με σύγχρονη τηλεκπαίδευση όπου παρακολουθείτε τα μαθήματα εξ αποστάσεως ζωντανά και σε πραγματικό χρόνο (realtime), ενώ ταυτόχρονα μπορείτε να αλληλεπιδράτε με εικόνα και ήχο τόσο με τους εισηγητές όσο και με τους άλλους συμμετέχοντες του σεμιναρίου.
• Με ασύγχρονη τηλεκπαίδευση όπου έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε σε βίντεο τα μαθήματα που χάσατε ή τα προηγούμενα μαθήματά σας από το δικό σας τμήμα, όσες φορές και ό,τι ώρα θέλετε. Επίσης, ακόμα και αν έχετε άλλες υποχρεώσεις αυτή την περίοδο και δεν σας είναι εύκολο να παρακολουθήσετε το σεμινάριο, έχετε τη δυνατότητα να κρατήσετε τη θέση σας στο σεμινάριο έως την ημερομηνία που αναγράφεται στο πάνω μέρος της σελίδας προκειμένου να κερδίσετε τις μειωμένες τιμές στα δίδακτρα και να παρακολουθήσετε τα μαθήματα όποτε μπορέσετε με την ασύγχρονη τηλεκπαίδευση!

Έναρξη Σεμιναρίου:
Είναι σημαντικό να κλείσετε τη θέση σας στο σεμινάριο το συντομότερο, προκειμένου να εξασφαλίσετε την μειωμένη τιμή και την κράτηση της θέσης σας για το επόμενο τμήμα. Όσο καθυστερείτε δηλαδή την εγγραφή σας, δεν θα προλάβετε να μπείτε στο επόμενο τμήμα επειδή καλύπτονται οι θέσεις από άλλους ενδιαφερόμενους. Σε περίπτωση που έχουν καλυφθεί οι θέσεις, μπαίνετε σε λίστα αναμονής η οποία όμως δεν ξεπερνά τους 2 μήνες από την ημερομηνία εγγραφής σας. Αν μετά τους 2 μήνες δεν έχει συγκροτηθεί νέα ομάδα για να παρακολουθήσετε το σεμινάριο σε ομαδικό τμήμα, σας δίνουμε τη δυνατότητα να το παρακολουθήσετε σε ατομικό μάθημα χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση!

Κόστος συμμετοχής:
- Για όλους: 290-150= 140 €/μήνα
- Για φοιτητές, πολύτεκνους (από 3 αδέλφια και άνω), ή για προεξόφληση του σεμιναρίου έως το χρονικό όριο συμμετοχής (αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας): 290-160= 130 €/μήνα
- Για άνεργους ή ενδιαφερόμενους που το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 15.000 €, ή για ομαδικές εγγραφές 2 ατόμων και άνω έως το χρονικό όριο συμμετοχής (αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας): 290-170= 120 €/μήνα.

Έχετε τη δυνατότητα αν το επιθυμείτε, να προεξοφλήσετε το σεμινάριο έως και με 8 άτοκες δόσεις μέσω της πιστωτικής σας κάρτας!

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για όλους: 140 €/μήνα
Φοιτητές/Πολύτεκνοι: 130€/μήνα
Για άνεργους ή χαμηλό εισόδημα: 120€/μήνα

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας