Σεμινάριο σε αίθουσα:
Ψυχολογία, Συμβουλευτική / Ψυχοθεραπεία / Επαγγελματικά

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ - Η καλλιτεχνική έκφραση ως μέσο επικοινωνίας του ατόμου με τον εαυτό του

Μοιράσου το
Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κέντρο Τέχνης & Ψυχοθεραπείας

Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στις κατηγορίες Ψυχολογία, Συμβουλευτική / Ψυχοθεραπεία / Επαγγελματικά

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το εισαγωγικό σεμινάριο απευθύνεται σε ειδικούς της ψυχικής υγείας, Ψυχολόγους, Ψυχιάτρους, ειδικούς Παιδαγωγούς και Καλλιτέχνες. Το σεμινάριο είναι θεωρητικό και βιωματικό.

ΣΚΟΠΟΣ

Ο βιωματικός και θεωρητικός χαρακτήρας της δομής του εισαγωγικού σεμιναρίου έχει ως σκοπό να διευρύνει και να εξασκεί την ικανότητα μας για ενσυναίσθηση.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Η λειτουργία και η διάδραση της ομάδας, η παραγωγή εικαστικού εικαστικού έργου και η επεξεργασία αυτόυ σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο κυρίως υπό την «σκέπη» του βιβλίου της Μ. Milner «Όταν δεν μπορείς να ζωγραφίσεις, εμπόδια στην ψυχική δημιουργικότητα», «ανοίγουν τον χώρο» για την έκφραση και εμπερίεξη των δικών μας συναισθηματικών διαθέσεων και συγκινήσεων καθώς και την βασική τους νοηματοδότηση.
Η βιωματική θέση της Μ. Milner και όπως αυτή εκφράζεται στο βιβλίο της: “Έχω ανακαλύψει στην ζωγραφική, κάποια ιδιαίτερη εμπειρία, που κάνει όλες τις άλλες, να φαίνονται σε σύγκριση ασήμαντες συνηθισμένες ασχολίες...” , αποτελεί τον σκελετό πάνω στον οποίο αρθρώνονται τα βασικά θέματα αυτού του σεμιναρίου.
Στόχος του σεμιναρίου είναι να παρουσιάσει τη δύναμη της αυτόματης και ελεύθερης καλλιτεχνικής έκφρασης του ατόμου ως μέσου αυθεντικής επικοινωνίας με τον εαυτό του και με το περιβάλλον.
Επίσης, να μυήσει τους συμμετέχοντες στη θεραπευτική δύναμη των εικόνων και στη δυνατότητα τους να χρησιμοποιούνται εμπλουτίζοντας το θεραπευτικό πλαίσιο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Πραγματοποιείται ένα Σάββατο το μήνα, 10:00-18:00, από 21 Οκτωβρίου 2017 μέχρι 23 Ιουνίου 2018. Το κόστος συμμετοχής ετησίως είναι 900 Ευρώ.

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας