Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΑΛΕΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης Πανεπιστημίου Μακεδονίας
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Οργάνωση & Διοίκηση

Εισηγητής

Οι εισηγητές του προγράμματος είναι μέλη του Διδακτικού και Επιστημονικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας καθώς και εξωτερικοί συνεργάτες και στελέχη με πολύχρονη εμπειρία, αλλά και εξειδικευμένη θεωρητική γνώση. Ακολουθεί λίστα με τους εισηγητές:
• Στυλιανή Γκιώση, Διδάσκουσα (Πανεπιστημιακή Υπότροφος) και Επιστημονικός Συνεργάτης Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής Πανεπιστημίου Μακεδονίας
• Αθανάσιος Τσιρίκας, Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (Ε.ΔΙ.Π.) Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής Πανεπιστημίου Μακεδονίας
• Ευθύμιος Βαλκάνος, Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής Πανεπιστημίου Μακεδονίας
• Νίκος Τσονιώτης, Μηχανικός Τηλεπικοινωνιών, MEng., Σειριακός Επιχειρηματίας, Διαχειριστής της ομάδας νεανικής επιχειρηματικότητας, SKG Startupers
• Σίμος Μηνόπουλος, Στέλεχος Διαχείρισης Ποιότητας (Quality Assurance Manager) και Μέλος της Ομάδας για τη Στρατηγική Ανάπτυξη του Ομίλου Kleemann’s Group

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε κάθε μέλος οποιασδήποτε μορφής οργανισμού ή επιχείρησης, που ασχολείται με το ανθρώπινο δυναμικό είτε ως αποκλειστικό αντικείμενο εργασίας είτε ως μέρος των καθηκόντων του ως εργαζόμενος και ως στέλεχος. Επιπλέον, απευθύνεται σε οποιονδήποτε έχει ενδιαφέρον για τα θεματικά περιεχόμενα του προγράμματος και για την χαρτογράφηση των ταλέντων του.

Σκοπός

Η συνεχής απαίτηση για απόκτηση νέων δεξιοτήτων για την κατάκτηση μιας θέσης εργασίας ή τη διατήρηση της υφιστάμενης είναι η μεγάλη πρόκληση για κάθε εργαζόμενο. Οργανισμοί και επιχειρήσεις αναζητούν ανθρώπους που να ξεχωρίζουν για τις γνώσεις τους, τις δεξιότητές τους και τα ταλέντα τους.
Σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος είναι να αναδείξει τη σπουδαιότητα της καθοδήγησης κάθε μορφής στην αναγνώριση και ανάπτυξη των ταλέντων των εργαζομένων σε οργανισμούς και επιχειρήσεις και τη συμμετοχή της αξιολόγησης και αυτό-αξιολόγησης στην αύξηση της αποδοτικότητας.
Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα στοχεύει να προσφέρει στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα αναγνώρισης των δικών τους ταλέντων και την στρατηγική ανάπτυξης αυτών με στόχο την καλύτερη απόδοση, ενώ θα αναπτυχθούν οι μορφές καθοδήγησης που μπορούν να ενισχύσουν το ανθρώπινο δυναμικό κάθε οργανισμού και επιχείρησης προς αυτήν την κατεύθυνση. Επιπλέον, θα αναπτυχθεί το πλαίσιο σύνδεσης της ατομικής μάθησης και επαγγελματικής ανάπτυξης με την οργανωσιακή μάθηση και την αποδοτικότητα.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, μέσω της Εταιρίας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Πανεπιστημίου, οργανώνει Πρόγραμμα Εξειδίκευσης, με τίτλο «Ανάπτυξη ανθρωπίνων πόρων με έμφαση στην καθοδήγηση, την ανάπτυξη ταλέντων και την αξιολόγηση», διάρκειας 30 ωρών το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Το πρόγραμμα καλύπτει το φάσμα των κάτωθι θεματικών ενοτήτων:

1. Σύγχρονες τάσεις στην ανάπτυξη ανθρώπινων πόρων
2. Οργανωσιακή κουλτούρα και ανάπτυξη ταλέντων
3. Μορφές καθοδήγησης και διαχείριση ταλέντων
4. Αξιολόγηση, πρότυπα συμπεριφοράς και ποιότητα
5. Μέτρηση και δείκτες απόδοσης
6. Βιωματικό εργαστήριο αναγνώρισης δεξιοτήτων και ταλέντων

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.