Κατηγορία:
Τουρισμός / Μαγειρική, Τουρισμός, AGRO / Καλλιέργειες, Αγροτική Οικονομία και Διοίκηση

Πιστοποιημένος Υπεύθυνος Αγροτουριστικής Μονάδας (Certified Professional on Agrotourism Sector - CPAS)

Μοιράσου το
Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Computer Start
ΑΘΗΝΑ
08/12/2021
50 ώρες
ΑΘΗΝΑ
19/01/2022
50 ώρες
ΑΘΗΝΑ
09/02/2022
50 ώρες

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε εν δυνάμει αγρότες που ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν τις επιχειρηματικές δραστηριότητες τους στον τομέα της «πολυλειτουργικής γεωργίας» προσφέροντας αγροτουριστικές υπηρεσίες, αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά σε θέματα αγροτουριστικών επιχειρήσεων.

ΣΚΟΠΟΣ

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η σφαιρική κατανόηση του, τι είναι “ο Αγροτουρισμός” και πώς οργανώνεται μια αγροτουριστική επιχείρηση. Πιο συγκεκριμένα ο στόχος της εκπαίδευσης είναι να παρουσιαστούν οι βασικές μορφές και τα χαρακτηριστικά των ήπιων - εναλλακτικών μορφών τουρισμού, να αποσαφηνισθούν οι έννοιες, να ορισθεί ο “αγροτουρισμός” και ο τουρισμός υπαίθρου και να αναλυθεί το παρεχόμενο «αγροτουριστικό πακέτο υπηρεσιών». Καθώς επίσης πως οι συγκεκριμένες μορφές τουρισμού και δραστηριοτήτων μπορούν να συνδυαστούν προς αυτή την κατεύθυνση, να περιγράφουν τα βήματα για την ίδρυση αλλά και τα θέματα διοίκησης μίας αγροτουριστικής επιχείρησης. Τέλος, να παρουσιαστούν – αναλυθούν οι ενέργειες προβολής, που θα πρέπει να ακολουθήσει ένας επιχειρηματίας που έχει επενδύσει ή σκοπεύει να επενδύσει σε κάποια αγροτουριστική δραστηριότητα, προκειμένου να προωθήσει τα προϊόντα/υπηρεσίες που προσφέρει.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

O Αγροτουρισμός είναι μια εναλλακτική μορφή τουρισμού η οποία επιδιώκει τη δημιουργία θετικών κοινωνικών, πολιτιστικών και περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Οι δραστηριότητές του συνδυάζουν την αγροτική παραγωγή και το πολιτιστικό περιβάλλον των αγροτικών περιοχών, τις αγροτικές ασχολίες, τα τοπικά προϊόντα, την παραδοσιακή κουζίνα και τοπική γαστρονομία, καθώς και την παροχή υπηρεσιών φιλοξενίας και εστίασης σε χώρους ενοποιημένους ή μη με αγροτικές εγκαταστάσεις.
Tο σεμινάριο αυτό αναλύει πώς μπορεί να οργανωθεί μια αγροτουριστική επιχείρηση. Περιγράφονται τα πρώτα βήματα για το ξεκίνημά της και δίνονται πρακτικές συμβουλές για το στήσιμό της. Επίσης, αναλύεται η κατάστρωση επιχειρηματικού πλάνου, οι δυνατότητες χρηματοδότησης, καθώς και το πώς μπορεί να εκπαιδευτεί ο νέος επιχειρηματίας. Παρουσιάζεται η σημασία της χρήσης παραδοσιακών, βιολογικών προϊόντων σε μία αγροτουριστική μονάδα και τέλος, παρουσιάζονται τρόποι για την προβολή και προώθηση της επιχείρησης.

Θεματικές Ενότητες
1. Τα πρώτα βήματα για το ξεκίνημα μιας αγροτουριστικής επιχείρησης
2. Πρακτικές και τεχνικές συμβουλές για μια αγροτουριστική επιχείρηση
3. Η ποιότητα στον αγροτουρισμό
4. Προβολή και προώθηση της επιχείρησης
5. Η «χάρτα» του αγροτουρισμού
6. Μάρκετινγκ
7. Η ποιότητα στον Αγροτουρισμό
8. Αρχές Management Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων
9. Εναλλακτικές μορφές Τουρισμού, πόροι, προϊόν
10. Προγράμματα Χρηματοδότησης Αγροτουριστικών Επιχειρήσεων

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Διάρκεια και εκπαιδευτικές υπηρεσίες
Διάρκεια: 3 μήνες - 4 ώρες εβδομαδιαία
ή 2 μήνες - 6 ώρες εβδομαδιαία | 50 ώρες
• Επαγγελματική εκπαίδευση
• Στην προσπάθεια για ευέλικτη διδασκαλία υπάρχει η δυνατότητα εκπαίδευσης από απόσταση (e-learning)
• Το Σεμινάριο επιδοτείται 100% από το Πρόγραμμα ΛΑΕΚ-ΟΑΕΔ

Πιστοποίηση
Βεβαίωση Κατάρτισης Σπουδών πιστοποιημένη από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων Αρ. Αδείας: 2100634 - Κε.Δι.Βι.Μ.1 COMPUTER START και αναγνωρισμένη για την αγορά εργασίας. (Η βεβαίωση σπουδών εκδίδεται στα Ελληνικά & στα Αγγλικά διότι έχει εγκριθεί και πιστοποιηθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων)

Πιστοποίηση από το Τεχνοβλαστό του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μετά από εξετάσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής πάνω στο αντικείμενο. Η επιτυχής ολοκλήρωση της εξεταστικής διαδικασίας οδηγεί στην απόκτηση της πιστοποίησης.
1. Certified Professional On Agrotourism Sector-CPAS - Πιστοποιημένος Υπεύθυνος Αγροτουριστικής Μονάδας (Χωρίς το κόστος Πιστοποίησης ACTA CPAS)

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας