Βρείτε Σεμινάρια
x

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΗΜΕΡΙΔΑ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΒΑΣΙΣΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΡΥΘΜΟ

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Το Πολύτεχνο
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Εκπαίδευση

Εισηγητής

ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΖΕΠΑΤΟΥ (Εκπαιδευτικός Μουσικής, Μέλος συγγραφικής ομάδας Διδακτικού Πακέτου «Μουσική Ε΄ Δημοτικού»)

Περιγραφή σεμιναρίου

Ο Ρυθμός συνιστά για τον Dalcroze και τον Orff πρωταρχικό παράγοντα που ορίζει τα υπόλοιπα στοιχεία μουσικής έκφρασης. Στο σεμινάριο θα γνωρίσουμε τη σχέση του ρυθμού με άλλα συστατικά στοιχεία της μουσικής, θα προσεγγίσουμε ειδικότερα τη σχέση ρυθμού – λόγου – κίνησης μέσα από την ενεργητική ακρόαση, τη μίμηση και τον αυτοσχεδιασμό παίζοντας με μουσικά όργανα Orff, ηχηρές κινήσεις του σώματος και ακόμη αξιοποιώντας αντικείμενα που μας περιβάλλουν. Θα γνωρίσουμε ακόμη τη σχέση παλμού και μελωδικού ρυθμού και θα δημιουργήσουμε ρυθμικές συνοδείες τραγουδιών. Θα παίξουμε παιχνίδια ρυθμικού συντονισμού και αλληλεπίδρασης, έτσι ώστε να είμαστε πάντα σε θέση «να πιάνουμε το ρυθμό», αλλά και να δίνουμε εμείς οι ίδιοι το ρυθμό!

Σημείωση: Το σεμινάριο είναι βιωματικό. Για την καλύτερη διεξαγωγή του, σας παρακαλούμε να φοράτε άνετα ρούχα και κάλτσες.

Πληροφορίες συμμετοχής

Σημείωση: Η ημερίδα προσφέρεται και για παρακολούθηση εξ αποστάσεως. Εφόσον κριθεί απαραίτητο ή το επιθυμεί ο συμμετέχοντας χωρίς να παρακωλύεται ο βιωματικός της χαρακτήρας

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.