Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Μυθολογικά θέματα στην τέχνη και στα παραμύθια

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ (ΣΥ.ΜΕ.Π.Ε.)
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Εκπαίδευση

Εισηγητής

Δάφνη Λάμπρου, ιστορικός τέχνης, καθηγήτρια στο Αμερικανικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης (ACT). Ερευνητικά ενδιαφέροντα: Βυζαντινή και πρώιμη χριστιανική τέχνη, μοντέρνα τέχνη 1850-1945, Nεοελληνική ζωγραφική 19ος και 20ος αιώνας.
Αίγλη Μπρούσκου, κοινωνική ανθρωπολόγος, πρώην καθηγήτρια ανθρωπολογίας και λαογραφίας στο Αμερικανικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης (ACT) και τη Σχολή Ξεναγών ΕΟΤ Θεσσαλονίκης. Ερευνητικά ενδιαφέροντα και δημοσιεύσεις γύρω από: την παιδική ηλικία και τη γέννηση, την διακίνηση των παιδιών και την ιδρυματική περίθαλψη, τα λαϊκά παραμύθια.

Σε ποιους απευθύνεται

Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, παιδαγωγούς και επαγγελματίες της ψυχικής υγείας που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν μια σφαιρική γνώση της σύνδεσης της μυθολογίας με την παγκόσμια τέχνη, αλλά και τη λαϊκή παράδοση.

Περιγραφή σεμιναρίου

Ένα σεμινάριο που εξερευνά επιλεγμένα θέματα της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας, όπως αυτά ενέπνευσαν τους επώνυμους καλλιτέχνες διαφόρων εποχών. Στη συνέχεια τα ίδια θέματα εντοπίζονται και αναλύονται ως συστατικό μέρος γνωστών και άγνωστων λαϊκών παραμυθιών, προκειμένου να συζητηθούν οι τρόποι με τους οποίους έχει γίνει η μετατόπισή τους προς την ανώνυμη λαϊκή παράδοση. Εκτός από τη γνωριμία με τους κόσμους της μυθολογίας, της τέχνης και των παραμυθιών, το σεμινάριο στοχεύει στην διερεύνηση της παιδαγωγικής ή άλλης χρήσης των παραπάνω, με εξάσκηση των συμμετεχόντων στην έρευνα και τον εντοπισμό του κατάλληλου κάθε φορά υλικού για τη δουλειά τους.

Πληροφορίες συμμετοχής

Ημερομηνίες: 29/3, 5/4, 26/4, 3/5, 10/5, 17/5, 24/5
Διάρκεια: 21 ώρες
Κόστος συμμετοχής: 120€
Στις τιμές δεν αναγράφεται νόμιμο ποσοστό Φ.Π.Α. 24%

Για την κατοχύρωση της θέσης στο σεμινάριο απαιτείται προεγγραφή μέχρι τις 24/3/2017

Στο τέλος του σεμιναρίου οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.