Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΗΜΕΡΙΔΑ: Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Το Πολύτεχνο
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Εκπαίδευση

Εισηγητής

ΒΟΥΒΟΥΣΗ ΜΑΡΙΑ (ΜΑ of Arts in Education, Δασκάλα Δράματος, Νηπιαγωγός)

Περιγραφή σεμιναρίου

Πού μπορεί να χωρέσει ένας σχεδιασμός Εκπαιδευτικού Δράματος μέσα στο «φορτωμένο» από μαθησιακή ύλη Αναλυτικό Πρόγραμμα; αναρωτιούνται συχνά οι εκπαιδευτικοί, αντιλαμβανόμενοι ότι το Εκπαιδευτικό Δράμα είναι ένα ακόμη ανεξάρτητο «μάθημα» που θέλει το χρόνο του. Απεναντίας, δεν πρόκειται για «μάθημα» αλλά για μια δυναμική γεμάτη ενέργεια, δράση και δημιουργία μέθοδος διδασκαλίας κάθε γνωστικού αντικειμένου.

Ο Φρανκ ΜακΚόρτ λέει: «Ο δάσκαλος στη τάξη είναι μια μονάδα ενέργειας ενάντια σε εκατόν εβδομήντα πέντε ωρολογιακές βόμβες έτοιμες να εκραγούν από στιγμή σε στιγμή, και εσύ πρέπει να βρεις τρόπους για να σώσεις τη ζωή σου». Το Εκπαιδευτικό Δράμα είναι ένας από αυτούς. Στο συγκεκριμένο σεμινάριο οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να βιώσουν τον τρόπο που μπορεί κανείς να διδάξει οποιοδήποτε «μάθημα», από την ποίηση μέχρι την τεχνολογία, απολαμβάνοντας τη μοναδικότητα, τη δημιουργικότητα, τη φαντασία των μαθητών του.

Σημείωση: Το σεμινάριο είναι βιωματικό. Για την καλύτερη διεξαγωγή του, σας παρακαλούμε να φοράτε άνετα ρούχα και κάλτσες.

Πληροφορίες συμμετοχής

Ειδικές τιμές για φοιτητές.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.