Βρείτε Σεμινάρια
Ευτυχία Αρβανίτη
Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων
Εισηγήτρια Σεμιναρίων Διδακτικής/ Μεθοδολογίας

Είμαι εκπαιδεύτρια ενηλίκων, επιμορφώτρια καθηγητών ξένων γλωσσών και διδάσκω γερμανικά και ελληνικά ως ξένη γλώσσα.
Από το 2002, - και αφού τελείωσα το μεταπτυχιακό μου, - ασχολούμαι με την εκπαίδευση ενηλίκων και τη δια βίου μάθηση. Στα πλαίσια της πολυετούς επιμόρφωσής μου έλαβα Πιστοποιήσεις επιμορφώτριας (2010, 2011) και Δίπλωμα (60ECTS) εκπαιδεύτριας ενηλίκων (2012) από την Weiterbildungsakademie Österreich.
Από το 2009 διδάσκω και διδάσκομαι σε πλαίσια e-learning και blended learning. Αυτή τη στιγμή είμαι εισηγήτρια στο e-learning πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Πειραιά.
Έχω εργαστεί στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης και στα αυστριακά ΚεΔιΒιΜ (Volkshochschulen) ως καθηγήτρια ελληνικών, επιμορφώτρια καθηγητών ξένων γλωσσών και επιθεωρήτρια/σύμβουλος καθηγητών όλων των κλάδων.
Η ερευνητική μου δραστηριότητα επικεντρώνεται στη διαύγεια στη διδασκαλία ενηλίκων, στον αναστοχασμό μαθήματος, καθώς και στην αποτελεσματική μεθοδολογία για ορατή μάθηση, και πιο συγκεκριμένα αναφορικά με την πρόσληψη και εκμάθηση λεξιλογίου στην ξένη γλώσσα. Έχω δημοσιεύσεις σε συλλογικούς τόμους και ανακοινώσεις σε συνέδρια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Άρθρα της Ε. Αρβανίτη

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας