Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

FSSC 22000 V6 & ISO 22000- ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
TUV HELLAS
Εξ Αποστάσεως
Live E-Learning
17/6/2025 έως 19/6/2025
09:00 - 17:00
09:00 - 17:00Ημ/νία Λήξης: 19/6/2025

Εισηγητής

Ιωάννης Σαρακατσιάνος, Αθανασία Δουκαλέτση, Μαρία Φραγκιαδάκη, Δρ Ανδρέας Σουλιώτης, Μαρία Λιοντάκη, Ιωάννης Τσιριγωτάκης, Γεωργαντέλης Δημήτρης

Σε ποιους απευθύνεται

  • Υπεύθυνους Ασφάλειας Τροφίμων, Συντονιστές & Στελέχη Ομάδων Ασφάλειας τροφίμων
  • Συμβούλους που αναπτύσσουν ΣΔΑΤ
  • Εσωτερικούς Επιθεωρητές Συστημάτων Ασφάλειας Τροφίμων
  • Διοικητικό Προσωπικό, αλλά και σε όσους θα ήθελαν να αποκτήσουν μία ολοκληρωμένη άποψη σχετικά με τις βασικές αρχές Συστήματος Πιστοποίησης για την Ασφάλεια των Τροφίμων βάσει των απαιτήσεων του FSSC 22000 v6

Σκοπός

Ολοκληρώνοντας το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα οι συμμετέχοντες θα έχουν αποκτήσει τις γνώσεις και τις ικανότητες- δεξιότητες που απαιτούνται για να σχεδιάσουν και εφαρμόσουν αποτελεσματικά  Συστήματα Διαχείρισης της Ασφάλειας των Τροφίμων σύμφωνα με την νέα έκδοση του πρότυπου FSSC 22000 v6.

Περιγραφή σεμιναρίου

Περιεχόμενα

Μέρος 1ο: ΙSO 22000:2018

  • Δομή προτύπου ISO 22000:2018
  • Κατανόηση πλαισίου λειτουργίας οργανισμών/ εταιριών
  • Προσέγγιση διεργασίας
  • Αναγνώριση ρίσκων και ευκαιριών
  • Σχέδιο ελέγχου κινδύνων (σχέδιο HACCP/OPRP)

Μέρος 2ο: FSSC V6- Προαπαιτούμενα (PRPs) & FSSC V5.6- Επιπρόσθετες απαιτήσεις

  • Ανάλυση με βάση τις τεχνικές προδιαγραφές, π.χ. ISO/TS 22002-1: Food manufacturing
  • Έλεγχος διεργασιών, προϊόντων και υπηρεσιών από εξωτερικά μέρη
  • Διαχείριση αλλεργιογόνων
  • Ποιοτικός έλεγχος
  • Σχεδιασμός προϊόντος

Μέρος 3ο: FSSCV6- Επιπρόσθετες απαιτήσεις

  • Προγράμματα παρακολούθησης κινδύνων (μικροβιολογικών, αλλεργιογόνων) προερχόμενων από το περιβάλλον παραγωγής (environmental monitoring programs)
  • Κουλτούρα ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων (Food Safety Culture)
  • Νοθεία- απάτη στον τομέα των τροφίμων
  • Προστασία των τροφίμων από δολιοφθορά
  • Διαχείριση εξοπλισμού- σχεδιασμός με βάση την υγιεινή (equipment management)
  • Απώλειες και σπατάλη τροφίμων  (Food Loss and Food Waste)

Πληροφορίες συμμετοχής

Στην τιμή περιλαμβάνονται: Βεβαίωση Παρακολούθησης TUV HELLAS (TUV NORD).

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.