Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ISO 22000:2018

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
TUV AUSTRIA ACADEMY
Εξ Αποστάσεως
E-Learning
14/7/2025 έως 18/7/2025
09:30 - 18:30
09:30 - 18:30Ημ/νία Λήξης: 18/7/2025

Εισηγητής

Γκιώνης Νίκος

O Γκιώνης Νίκος είναι Τεχνολόγος Τροφίμων με μεταπτυχιακές σπουδές στην Διαχείριση Ποιότητας (MSc in Quality Management). Έχοντας εργαστεί για κάποια χρόνια στην Βιομηχανία Τροφίμων απο το 2012 εργάζεται ως επιθεωρητής συστημάτων διαχείρισης ασφάλειας Τροφίμων (ISO 22000,BRCGS,IFS,FSSC 22000)

Είναι εγκεκριμένος εκπαιδευτής του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) καθώς και εγκεκριμένος εισηγητής διαφόρων προτύπων (BRCGS , FSPCA) έχοντας διδάξει σε πάρα πολλά εκπαιδευτικά σεμινάρια ανα την Ελλάδα και το εξωτερικό σε θέματα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων.

Σε ποιους απευθύνεται

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους σκοπεύουν να αποκτήσουν την ικανότητα να επιθεωρήσουν ολόκληρο το Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων (FSMS) ενός οργανισμού για να πληρούν τις απαιτήσεις του ISO 22000, είτε ως επιθεωρητές τρίτου είτε δεύτερου μέρους.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για όσους διαθέτουν προϋπάρχουσα γνώση των αρχών και εννοιών της διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων, καθώς και των απαιτήσεων του ISO 22000.

Περιγραφή σεμιναρίου

Περιεχόμενα

  • Περιγραφή του σκοπού ενός Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων, των προτύπων Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων, του ελέγχου συστήματος διαχείρισης και της πιστοποίησης από τρίτους
  • Εξήγηση του ρόλου ενός επιθεωρητή στη διαδικασία σχεδιασμού, διεξαγωγής, αναφοράς και παρακολούθησης μιας επιθεώρησης FSMS σύμφωνα με τα ISO 19011, ISO 22003 και ISO 17021 (όπου εφαρμόζεται)
  • Σχεδιασμός, διεξαγωγή, αναφορά και παρακολούθηση μιας επιθεώρησης FSMS για την καθιέρωση συμμόρφωσης (ή μη συμμόρφωσης) με το ISO 22000 ή αντίστοιχο πρότυπο και σύμφωνα με τα ISO 19011, ISO 22003 και ISO 17021 (όπου εφαρμόζεται)

Απαιτείται πολύ καλή γνώση του προτύπου και εξοικείωση με τις απαιτήσεις του.

Πληροφορίες συμμετοχής

Εξετάσεις

Οι εξετάσεις υλοποιούνται διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας εξετάσεων του CQI – IRCA, εντός 30 ημερών από την τελευταία ημέρα του εκπαιδευτικού προγράμματος. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των εξετάσεων, χορηγείται Πιστοποιητικό IRCA-CQI  Auditor/Lead Auditor. Οι ερωτήσεις των εξετάσεων μπορεί να σχετίζονται με προϋπάρχουσα γνώση που δεν καλύπτεται σε αυτό το μάθημα. Συνιστάται έντονα στους μαθητές που δεν διαθέτουν την απαιτούμενη προϋπάρχουσα γνώση να την αποκτήσουν πριν κλείσουν θέση στο μάθημα. Σε περίπτωση αποτυχίας στις τελικές εξετάσεις, χορηγείται Βεβαίωση Παρακολούθησης και η δυνατότητα επανεξέτασης εντός ενός έτους.

Διάρκεια: 40 ώρες

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.