Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων - Αρχές HACCP - Καλές Πρακτικές Καθαριότητας

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
TUV AUSTRIA ACADEMY
Εξ Αποστάσεως
E-Learning
24/11/2025
09:30 - 16:30

Εισηγητής

Διακογιαννάκη Κατερίνα

Η Διακογιαννάκη Κατερίνα είναι Χημικός με μεταπτυχιακό στην Τεχνολογία τροφίμων από το Πανεπιστήμιο του Wageningen στην Ολλανδία. Διαθέτει περισσότερα από 10 χρόνια προϋπηρεσίας στη βιομηχανία τροφίμων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε διάφορες θέσεις π.χ. τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D), Ποιοτικός έλεγχος.
Είναι επικεφαλής επιθεωρητής στα πρότυπαISO 9001, ISO 14001, ISO 22000, FSSC 22000 καθώς και επικεφαλής επιθεωρητής του Ξενοδοχειακού επιμελητηρίου Ελλάδος για επιθεωρήσεις κατάταξης καταλυμάτων σε κατηγορίες αστέρων και κλειδιών και για επιθεωρήσεις σήματος Ελληνικού Πρωινού. Επίσης είναι εγκεκριμένη εκπαιδευτής του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).
 

Σε ποιους απευθύνεται

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους εμπλέκονται με το χειρισμό τροφίμων, σε επιχειρήσεις που ασκούν μία ή περισσότερες από τις ακόλουθες δραστηριότητες: παρασκευή, μεταποίηση, παραγωγή, συσκευασία, αποθήκευση, μεταφορά, διανομή, διακίνηση και προσφορά προς πώληση ή διάθεση τροφίμων.

Απευθύνεται επίσης, σε υπευθύνους εταιρειών που εμπλέκονται και σχετίζονται με την τροφική αλυσίδα (π.χ. εταιρείες συμβούλων, εταιρείες μυοκτονιών, κατασκευαστών εξοπλισμού, εταιρείες συσκευασίας κλπ.), καθώς και σε όλους τους καταναλωτές που ενδιαφέρονται για την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων.

Σκοπός

Ολοκληρώνοντας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα οι συμμετέχοντες, θα είναι σε θέση να:

  • αναγνωρίζουν ένα ακατάλληλο τρόφιμο και τους ορθούς τρόπους διαχείρισης του
  • λαμβάνουν όλα τα αναγκαία μέτρα για τη σωστή διαχείριση και συντήρηση των τροφίμων
  • συνδυάσουν τις αποκτούμενες γνώσεις με την εμπειρία τους και να εφαρμόζουν κανόνες
  • μπορούν να γίνουν πιο συνειδητοποιημένοι χειριστές αλλά και καταναλωτές

Περιγραφή σεμιναρίου

Κατά την παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος θα αναλυθούν οι όροι: υγιεινή τροφίμων, ασφάλεια τροφίμων, μη κανονικό και μη ασφαλές τρόφιμο, ποιότητα.
Επίσης θα εξεταστούν όλοι οι πιθανοί κίνδυνοι που μπορεί να οδηγήσουν σε ένα μη ασφαλές τρόφιμο, καθώς και οι συνέπειες που υπάρχουν στον άνθρωπο από την κατανάλωση μη ασφαλών τροφίμων. Θα μελετηθεί η σωστή διαχείριση των τροφίμων, από την παραλαβή μέχρι την κατανάλωση τους.

Επιπλέον θα γίνει αναφορά στη νομοθεσία που αφορά τα τρόφιμα και τρόποι ανεύρεσης της νομοθεσίας στο διαδίκτυο. Τέλος θα μελετηθεί το σύστημα Ανάλυσης Κινδύνων και Κρίσιμων Σημείων Ελέγχου (HACCP) με πρακτικά παραδείγματα.

 

Πληροφορίες συμμετοχής

Μετά την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος, χορηγείται Βεβαίωση Παρακολούθησης από την TÜV AUSTRIA ACADEMY.

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.