Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Υγεία & Συμπεριφορά - Ψυχολογία Ασθενούς

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
Skills Hub
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Κωστοπούλου Καλλιόπη, Νευροψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια

Ψυχολόγος, απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του University of East London και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Κλινική και Γνωσιακή Νευροψυχολογία του πανεπιστημίου του Στρασβούργου.
Έχει εργαστεί στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, αλλά και σε αρκετές κλινικές που προσφέρουν νευροψυχολογική αξιολόγηση, πάνω στο κομμάτι της γνωστικής ενδυνάμωσης ανθρώπων με όλους τους τύπους άνοιας και με αυτοάνοσα που επηρεάζουν τη σωστή γνωστική λειτουργία του εγκεφάλου. Στη συνέχεια, εκπαιδεύτηκε στη Συνθετική Συμβουλευτική και στην Κλινική Ψυχολογία, την Ψυχοφαρμακολογία και το Life Coaching, ενώ παράλληλα πραγματοποιεί ιδιωτικά ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες.
Από το 2014 εργάστηκε ως δασκάλα αλλοδαπών παιδιών, βοηθώντας τα στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, αλλά και παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες. Είναι εκπαιδεύτρια στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ σε μαθήματα που αφορούν την ψυχολογία, σε όλες τις ειδικότητες του Τομέα Υγείας.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

  • Επαγγελματίες Υγείας
  • Ψυχολόγους, Σύμβουλους Ψυχικής Υγείας
  • Κοινωνικούς Λειτουργούς
  • Φοιτητές / Σπουδαστές ειδικοτήτων του κλάδου Υγείας

Σκοπός

Τι θα Μάθω
Ολοκληρώνοντας το σεμινάριο θα μπορείτε να δράσετε συμβουλευτικά σε ανθρώπους με ποικίλες ιατρικές [χειρουργικές επεμβάσεις, παχυσαρκία, χρόνιο πόνο, κακοήθειες], μετατραυματικές καταστάσεις ή βιώματα όπως το πένθος και να τους βοηθήσετε ουσιαστικά στην αλλαγή συμπεριφοράς και τη βελτίωση της υγείας τους για έναν καλύτερο τρόπο ζωής, με αποτέλεσμα την αποτροπή ασθενειών και τη βελτίωση της ψυχικής υγείας.Το σεμινάριο συμβάλλει στην ανάπτυξη απαραίτητων για την εργασία σας δεξιοτήτων και γνώσεων (διαφορετικές προσεγγίσεις, στρατηγικές και τεχνικές, συμβουλευτικές δεξιότητες).

Περιγραφή σεμιναρίου

Ψυχολογικές διεργασίες, στρες και ασθένεια και ολιστική αντιμετώπιση του ασθενή

Η Ψυχολογία της Υγείας είναι ο κλάδος της ψυχολογίας που ασχολείται με το πώς οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν και χειρίζονται την ασθένεια. Χρησιμοποιεί γνώσεις ψυχολογίας για να προωθήσει την γενικότερη ευημερία και έναν υγιή τρόπο ζωής. Στόχος του σεμιναρίου είναι η εξοικείωσή σας με τις βασικές αρχές και έννοιες της ψυχολογίας και την εφαρμογή τους στο χώρο της υγείας, καθώς και η ολιστική αντιμετώπιση της ψυχολογίας του ασθενούς. Καλύπτει βασικές θεωρητικές προσεγγίσεις σχετικά με την ψυχολογία του ασθενούς και εστιάζει στην αποτελεσματική διαχείριση των αναγκών του ιδίου, των οικείων του και των επαγγελματιών που έρχονται σε επαφή μαζί του.

Θεματολογία

  • Εισαγωγή: Ψυχολογία και Ψυχολογία Υγείας
  • Ο Επαγγελματίας Υγείας – σχέση και επικοινωνία επαγγελματία υγείας – ασθενούς
  • Η Συμπεριφορά στην Υγεία
  • Η Εμπειρία της Ασθένειας
  • Πόνος
  • Στρες και ασθένεια
  • Ασθένεια

Πληροφορίες συμμετοχής

Τύπος Σεμιναρίου: Online σύγχρονη εκπαίδευση - Zoom

Διάρκεια: 4 εβδομάδες, 20 ώρες

Χρονοδιάγραμμα Ανά Εβδομάδα
Ημέρα:2 φορές την εβδομάδα
Ώρα:18:30 - 21:30 (ενδεικτικά)

Πιστοποίηση
Αποκτήστε αναγνωρισμένη πιστοποίηση (Basic) από την ΑCΤΑ

Ολοκληρώστε επιτυχώς την τελική αξιολόγηση και αποκτήστε τη βεβαίωση παρακολούθησης του πιστοποιημένου προγράμματος από την ΑCΤΑ [Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης].

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Για πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο και τη διαδικασία εγγραφής, πατήστε παρακάτω για να μεταφερθείτε στη σελίδα του διοργανωτή
Σελίδα Διοργανωτή