Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

OWASP Hackademic - Ethical Hacking

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
Skills Hub
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Πληροφορική

Εισηγητής

Καρίνος Επαμεινώνδας, Automation & System Engineer (MEng)

Διαθέτει πτυχίο Automation Engineer Technology από το Τμήμα Πληροφορικής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών MEng System Engineer, Smart Systems & IoT από το ΤΕΙ Θεσσαλίας, καθώς και MBA in Business Analytics από το University of East London.

Είναι πιστοποιημένος OWASP Ethical Hacker και διαθέτει πληθώρα πιστοποιήσεων, μεταξύ άλλων Degree in Wire line Telecommunications and Electronic Engineering, Advanced Web Application Technologies, Industrial Automation with SIEMENS PLC S7 Series, NPDP (Apple & HP), Sales Certified - Printing and Personal Hardware (HP) κ.α. Διαθέτει πολυετή ακαδημαϊκή εμπειρία στον κλάδο της Πληροφορικής στην ιδιωτική εκπαίδευση, ενώ από το 2013 εργάζεται ως Head of Informatics Dpt. στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Έχει εργαστεί ως ΙΤ Project Manager, ERP Project Manager, R&D και Technical Sales Engineer σε μεγάλες εταιρείες του ιδιωτικού τομέα.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

  • Τεχνικούς Δικτύων και Η/Υ
  • Web Developers και Προγραμματιστές
  • Στελέχη επιχειρήσεων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα που σχετίζονται με τον ευαίσθητο χώρο της Κυβερνοασφάλειας και της καθημερινής επαγγελματικής χρήσης του Διαδικτύου
  • Στελέχη και υπευθύνους τμημάτων ΙΤ, πωλήσεων, marketing, εξαγωγών, εφοδιαστικής αλυσίδας
  • Όσους επιθυμούν να ενημερωθούν για τη διαδικασία της Ασφάλειας των Υπολογιστικών Συστημάτων

Σκοπός

Τι θα Μάθω
Η εκπαίδευση αποτελείται κυρίως από εργαστηριακό κομμάτι, όπου παρουσιάζονται όλες οι μέθοδοι και τεχνικές διείσδυσης στα διαδικτυακά και υπολογιστικά συστήματα. Στο πλαίσιο του σεμιναρίου γίνεται εισαγωγή στις βασικές αρχές της ασφάλειας των Υπολογιστικών, και όχι μόνο, Συστημάτων αλλά και στις τελευταίες τάσεις που έχουν διαμορφωθεί στον τομέα του Cyber Security. Με τη χρήση τεχνικών Ethical Hacking, θα αντιληφθείτε στην πράξη πόσο ευάλωτα μπορεί να είναι τα διάφορα συστήματα, καθώς θα προσπαθήσουμε μαζί να προσπεράσουμε τις δικλείδες ασφαλείας τους (Hacking) με τη χρήση της πλατφόρμας OWASP HACKADEMIC.

Περιγραφή σεμιναρίου

Για να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά έναν hacker, μάθε να σκέφτεσαι σαν hacker

Οι ethical hackers είναι ειδικοί στη διαχείριση κινδύνου και κυβερνοεπιθέσεων και έχουν στόχο τον εντοπισμό των τρωτών σημείων ενός συστήματος, την πρόληψη και προστασία του από κακόβουλες επιθέσεις. Πρόκειται για ειδικότητα με ραγδαία ανάπτυξη και ζήτηση παγκοσμίως, στην οποία είναι απολύτως απαραίτητη η εξειδίκευση και η τεχνογνωσία. Στο σεμινάριο θα μάθετε τον τρόπο σκέψης των hackers και το πώς μπορεί ένας Ethical Hacker να παρεισφρήσει και να εξασφαλίσει την ασφάλεια συστημάτων. Το OWASP Hackademic Project βοηθά να ελέγξετε τις γνώσεις σας στην ασφάλεια δικτυακών εφαρμογών, ενώ θα μάθετε να το αξιοποιείτε για να “επιτεθείτε” σε εφαρμογές σε ρεαλιστικό αλλά ελεγχόμενο, ασφαλές εικονικό περιβάλλον και να ενσωματώσετε τα κατάλληλα αντίμετρα.

Θεματολογία

  • Εισαγωγή, Security and Risk Assessment - Vulnerabilities (Bugs & Exploits)
  • Τα Βασικά του Penetration Testing και του Hacking
  • Deep Web / Dark Web, Hackers vs Security Engineers
  • Bug Bounties, Threat Models
  • OS Security
  • CADA & PLC Security (Βιομηχανική Κατασκοπεία)
  • Social Engineering (OSINT / SIGINT / HUMINT)
  • Cyber Warfare
  • FaaS (Fraud as a Service), Web Hacking & XSS
  • Internet of Things (IoT) Security

Πληροφορίες συμμετοχής

Τύπος Σεμιναρίου: Online σύγχρονη εκπαίδευση - Zoom

Διάρκεια: 4 εβδομάδες, 20 ώρες

Χρονοδιάγραμμα Ανά Εβδομάδα
Ημέρα: 2 φορές την εβδομάδα
Ώρα: 18:30 - 21:30 (ενδεικτικά)

Πιστοποίηση
Ολοκληρώστε επιτυχώς την τελική αξιολόγηση και αποκτήστε τη βεβαίωση παρακολούθησης του προγράμματος της OWASP (The Open Web Application Security Project), ένα σημαντικό asset στο βιογραφικό σας, το οποίο σας δίνει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας.

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Για πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο και τη διαδικασία εγγραφής, πατήστε παρακάτω για να μεταφερθείτε στη σελίδα του διοργανωτή
Σελίδα Διοργανωτή