Βρείτε Σεμινάρια
x

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Cybersecurity: SOC Analyst L1

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
Skills Hub
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Πληροφορική

Εισηγητής

Θώδος Αντώνιος, Υπαξιωματικός Πολεμικού Ναυτικού – Full Stack Web Developer

Απόφοιτος της Σχολής Προγραμματιστών Η/Υ των Ενόπλων Δυνάμεων. Είναι υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού και Full Stack Web Developer στο Τμήμα Ανάπτυξης Εφαρμογών του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού. Έχει διέλθει πληθώρα εκπαιδεύσεων πάνω στην Κυβερνοάμυνα και τον Ηλεκτρονικό Πόλεμο. Έχει πολυετή σταδιοδρομία σε πολεμικά πλοία του στόλου. Συμμετέχει σε όλες τις ασκήσεις Κυβερνοάμυνας της χώρας και του ΝΑΤΟ. Του έχει απονεμηθεί βραβείο αριστείας κι εξαίρετων πράξεων από τον Αρχηγό ΓΕΝ για τη δημιουργία καινοτόμων εφαρμογών επ’ωφελεία των μονάδων του ΠΝ.

Είναι έμπειρος εκπαιδευτής επί σειρά ετών στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ σε όλο το φάσμα των αντικειμένων της Πληροφορικής.

Καπελλάς Αντώνιος, Penetration Tester

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

 • Τεχνικούς Δικτύων, Τεχνικούς Η/Υ, Developers.
 • Όσους θέλουν να αλλάξουν καριέρα και να βρουν θέσεις εργασίας στον τομέα του Cybersecurity.
 • Στελέχη επιχειρήσεων τα οποία είναι στον χώρο του IT και επιθυμούν να κατανοήσουν και να αποκτήσουν δεξιότητες στον τομέα του Cybersecurity.

Σκοπός

Τι θα Μάθω
Στα πλαίσια του σεμιναρίου, θα αποκτήσετε βασικές δεξιότητες στην αντιμετώπιση και διαχείριση κυβερνο-περιστατικών και στην ανάπτυξή και λειτουργία ενός Security Operation Center. Θα κατανοήσετε τα διάφορα είδη κυβερνοεπιθέσεων, θα είστε σε θέση να τις αναγνωρίσετε και θα μάθετε τους βασικούς κανόνες ασφαλείας για την αποτροπή τους. Θα λάβετε επικαιροποιημένη γνώση για όλες τις σύγχρονες τάσεις που επικρατούν σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας, ενώ θα μπορείτε να παρέχετε συμβουλές για όλες τις πτυχές της ηλεκτρονικής ζωής μίας επιχείρησης.

Περιγραφή σεμιναρίου

Μία ολοκληρωμένη προσέγγιση για το κρίσιμο θέμα της Κυβερνοασφάλειας

Στην ψηφιακή εποχή τα δεδομένα είναι χρυσός και η προστασία τους αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα! Γνωρίζετε ότι οι εταιρίες που έπεσαν θύματα Κυβερνοεπιθέσεων, στο μεγαλύτερο ποσοστό τους δεν είχαν εκπαιδεύσει σωστά τα στελέχη τους;

Το σεμινάριο στοχεύει στην καλλιέργεια δεξιοτήτων στην κυβερνοασφάλεια, την υποστήριξη πληροφοριακής υποδομής και αντιμετώπισης τεχνικών προβλημάτων και τη δυνατότητα αντιμετώπισης κυβερνοαπειλών. Προσφέρει ολοκληρωμένη κατάρτιση στην ανάλυση ευπαθειών σε δίκτυα και δικτυακές συσκευές, με στόχο την ανίχνευση και καταπολέμηση κυβερνοαπειλών. Θα μάθετε για τις αρχές λειτουργίας ενός Security Operation Center και τον ρόλο του στην αντιμετώπιση απειλών, ενώ θα αναπτύξετε βασικές τεχνικές δεξιότητες στη διαχείριση, αντιμετώπιση και ανάλυσή τους (Incident Response).

Θεματολογία

 • Αρχές Λειτουργίας ενός Security Operation Center
 • Ανάπτυξη Βασικών Δεξιοτήτων σε Θέματα Δικτύων
 • Windows Forensics and Triage
 • Linux Forensics and Triage
 • Διερεύνηση Απειλών στο Active Directory
 • Ανάλυση Μνήμης
 • Network Forensics
 • Διαδικασίες Incident Response

Πληροφορίες συμμετοχής

Τύπος Σεμιναρίου: Online σύγχρονη εκπαίδευση - Zoom

Διάρκεια: 5 εβδομάδες, 40 ώρες

Χρονοδιάγραμμα Ανά Εβδομάδα
Ημέρα: 3 φορές την εβδομάδα
Ώρα: 18:30 - 21:30 (ενδεικτικά)

Πιστοποίηση
Αποκτήστε αναγνωρισμένη πιστοποίηση (Basic) από την ΑCΤΑ

Ολοκληρώστε επιτυχώς την τελική αξιολόγηση και αποκτήστε βεβαίωση παρακολούθησης του πιστοποιημένου προγράμματος από την ΑCΤΑ [Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης].

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Για πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο και τη διαδικασία εγγραφής, πατήστε παρακάτω για να μεταφερθείτε στη σελίδα του διοργανωτή
Σελίδα Διοργανωτή