Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Marte Meo Therapist

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
Marte Meo Hellas
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Σε ποιους απευθύνεται

Στο πρόγραμμα Marte Meo Therapist μπορούν να ενταχθούν:
  • Οι Ειδικοί Ψυχικής Υγείας και οι επαγγελματίες στον χώρο της Αναδοχής και της Υιοθεσίας, αμέσως μετά την παρακολούθηση του Εισαγωγικού Σαββατοκύριακου
  • οι Ειδικοί, που ήδη κατέχουν τον τίτλο Marte Meo Practitioner, όπως Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Σχολικοί Ψυχολόγοι, Ειδικοί Παιδαγωγοί, Ειδικοί στην Περιγεννητική και τη Γηριατρική Φροντίδα, που επιθυμούν να υποστηρίξουν συμβουλευτικά τους φροντιζομένους και τις οικογένειές τους.
Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή του είναι να έχει ήδη επαγγελματική εκπαίδευση και να εργάζεται συμβουλευτικά ή θεραπευτικά.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Marte Meo Therapist είναι ένα εντατικό πρόγραμμα για την κατάκτηση υψηλού επιπέδου δεξιοτήτων στην ανάλυση της αλληλεπίδρασης και της συμβουλευτικής Marte Meo. Επιτρέπει στον επαγγελματία να μπορεί να διαβάσει το αναπτυξιακό μήνυμα πίσω από την αλληλεπίδραση και να ενσωματώσει τη Marte Meo μέθοδο στο θεραπευτικό πλαίσιο, στο οποίο ήδη εργάζεται, για να επιφέρει τη θεραπευτική αλλαγή,στην οποία στοχεύει.

Βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι ο επαγγελματίας:

  • να αναπτύξει βαθιά γνώση της βασικής πληροφορίας Marte Meo και της σύνδεσής της με την κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη
  • να αποκτήσει δεξιότητες ανάλυσης της αλληλεπίδρασης στις βιντεοσκοπημένες στιγμές, συνδέοντάς τη με την υποστηρικτική αλληλεπίδραση και τις αναπτυξιακές ανάγκες
  • να διαβάζει το αναπτυξιακό μήνυμα πίσω από μια ιδιαίτερη συμπεριφορά
  • να εκπαιδευτεί στην εφαρμογή και τη χρήση των Marte Meo αναπτυξιακών ερωτηματολογίων
  • να εκπαιδευτεί στα Review Sessions (συνεδρίες ανασκόπησης), στη μεταφορά δηλαδή της κατάλληλης πληροφορίας με τη χρήση των κατάλληλων εικόνων. Να συνδέει την πληροφορία αυτή με τα αιτήματα και τις ανάγκες των θεραπευομένων
  • να εκπαιδευτεί στη συστηματική χρήση του 3 W’s Marte Meo Συστήματος Συμβουλευτικής
  • Ο Marte Meo Therapist μπορεί να υποστηρίξει αναπτυξιακά παιδιά, εφήβους και ενήλικες, ανάλογα με την ειδικότητά του.

Τα παιδιά χρειάζεται να είναι 8 ετών και άνω, ώστε αναπτυξιακά να είναι σε θέση να αντιληφθούν την αλληλεπίδρασή τους στην εικόνα.

Πληροφορίες συμμετοχής

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Διαμορφώνονται βάσει των δυνατοτήτων της κάθε εκπαιδευτικής ομάδας.
Μία διαδικτυακή συνάντηση κάθε μήνα, για 18 έως 24 μήνες.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ
Ενάμισι με δύο έτη. Ενάμισι για όσους έχουν ήδη πιστοποιηθεί ως practitioner και δύο για όσους εντάσσονται απευθείας στο πρόγραμμα Marte Meo Therapist. Κατά προσέγγιση μια συνάντηση ανά 4 ή 6 εβδομάδες.

ΩΡΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:
Πρωϊνές Ώρες

Σχετικά με το κόστος
Για την ολοκλήρωση της εγγραφής ορίζεται προκαταβολή €250 και υπάρχει δυνατότητα εξόφλησης του υπολοίπου σε δόσεις.

Προκαταβολή: 250 ευρώ (έως Δευτέρα, 19/09/2022).
Δυνατότητα μηνιαίων δόσεων (ύψους 100-150 ευρώ).

Σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη για επέκτασης της εκπαίδευσης, η στήριξη του εκπαιδευόμενου πραγματοποιείται μέσω ατομικών ή ομαδικών εποπτειών. Το κόστος της ωριαίας επιπλέον στήριξης ανέρχεται στα 75 ευρώ.

Στο κόστος της εκπαίδευσης συμπεριλαμβάνονται:
Βιντεοσκοπημένο εκπαιδευτικό υλικό (ασύγχρονο μέρος εκπαίδευσης), εφαρμογή Clipbird για ανάλυση αλληλεπίδρασης, συγγράμματα, πιστοποίηση.

Ειδική Μείωση:
-10% Early Bird για εγγραφές έως την Παρασκευή, 15/07/2022.

Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (βάσει της ημερομηνίας προκαταβολής).

Παρακαλούμε, η αίτηση εγγραφής σας να συνοδεύεται από μία φωτογραφία. Μπορείτε να την στείλετε στο email επικοινωνίας που αναφέρεται παρακάτω, στο τέλος της αίτησης.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
Για την απόκτηση του τίτλου Marte Meo Therapist είναι προϋπόθεση ο εκπαιδευόμενος να ολοκληρώσει με επιτυχία τη συμβουλευτική του παρέμβαση με τη μέθοδο Marte Meo σε 4-6 άτομα ή οικογένειες.

Δυνατότητες μελλοντικής εξέλιξης
Απόκτηση του τίτλου Marte Meo Supervisor

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος η Marte Meo Hellas – στοχεύοντας στην ουσιαστική στήριξη του επαγγελματία φροντιστή – προσφέρει:

Masterclasses
Οι εκπαιδευτικές συναντήσεις Masterclasses αφορούν τους Marte Meo Therapists & Colleague Trainers. Είναι συναντήσεις μελέτης περιπτώσεων, διαμόρφωσης θεραπευτικού πλάνου, ανάλυσης ιδιαίτερα απαιτητικών βίντεο. Συχνά προσκαλούνται επόπτες μέλη του Διεθνούς Δικτύου Marte Meo.

Εποπτεία
Οι Marte Meo Therapists έχουν τη δυνατότητα ατομικής και ομαδικής εποπτείας.

Κόστος Συμμετοχής

€ 3.600 (Για όσους ξεκινούν χωρίς να κατέχουν τον τίτλο Marte Meo Practitioner). Περιλαμβάνεται το κόστος πιστοποίησης και το βιβλίο της Maria Aarts, “The Golden Gift”.

€ 2.700 (Για όσους κατέχουν ήδη τον τίτλο Marte Meo Practitioner). Περιλαμβάνεται το κόστος πιστοποίησης.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.