Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

FDA Labeling Guide

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
Δelta Cert
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία ISO / Πιστοποιήσεις / Πρότυπα

Σε ποιους απευθύνεται

Εξαγωγικές εταιρείες, Επαγγελματίες Τροφίμων, Εσωτερικούς Επιθεωρητές Εταιρειών, Συμβούλους, Υπευθύνους Ασφάλειας Τροφίμων.

Σκοπός

Ολοκληρώνοντας το Πρόγραμμα οι συμμετέχοντες, θα μπορούν να κατανοούν τις απαιτήσεις των επισημάνσεων στους καταλόγους και στα φυλλάδια των προς διάθεση τροφίμων.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αναλύει τις απαιτήσεις επισήμανσης, τις πληροφορίες που περιέχονται στις ετικέτες και πώς αυτές οι πληροφορίες πρέπει να εμφανίζονται, σύμφωνα το FDA, Food and Drug Administration.

Στο εκπαιδευτικό σεμινάριο θα αναλυθούν οι βασικές απαιτήσεις για τις επισημάνσεις τροφίμων σε εξαγωγικές εταιρείες της Αμερικής.
Καλύπτονται γενικές απαιτήσεις σχετικά με:

  • Nutrition labeling requirements/ Απαιτήσεις, μορφές και εξαιρέσεις διατροφικής επισήμανσης: Θα γίνει αναφορά στις πληροφορίες επισήμανσης υποχρεωτικές ή μη, πώς δηλώνονται οι πληροφορίες, πότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν διαφορετικές μορφές διατροφής και πότε ένα προϊόν μπορεί να εξαιρεθεί από τη διατροφική επισήμανση.
  • Claim Statements/ Δηλώσεις αξίωσης: Θα γίνει αναφορά στη διαφορά μεταξύ και των απαιτήσεων για την περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά και ισχυρισμούς υγείας, στην επισήμανση της χώρας προέλευσης, στη διαφορά μεταξύ των επιπέδων επισήμανσης βιολογικών προϊόντων, στον προσδιορισμό εάν ο ισχυρισμός "φυσικός" είναι κατάλληλος για ένα προϊόν, αλλά και στα bioengineered τρόφιμα.
  • Δηλώσεις συστατικών και πρότυπα ταυτοποίησης (standardsofidentity): Θα γίνει αναφορά στις απαιτήσεις για τον προσδιορισμό των συστατικών, τις κοινές ή συνήθεις ονομασίες, τις κατάλληλες λίστες συστατικών πολλαπλών συστατικών, τις γνωστοποιήσεις αλλεργιογόνων και τις εντολές για την επισήμανση προϊόντων που έχουν νόμιμα πρότυπα ταυτότητας των ΗΠΑ.

Πληροφορίες συμμετοχής

Η διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι 2 ημέρες.

Η ηλεκτρονική υποβολή (από πλευρά σας) της Αίτησης Συμμετοχής σας θα πρέπει να γίνει:

  • Τουλάχιστον πέντε (5) εργάσιμες ημέρες πριν την ημερομηνία έναρξης του προγράμματος (για την παρακολούθηση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας)

 Μετά την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος, χορηγείται πιστοποιητικό παρακολούθησης, από τον του φορέα πιστοποίησης Δelta Cert.

Κόστος Συμμετοχής

550€
Ειδικές τιμές σε περίπτωση περισσότερων από δυο (2) συμμετοχών από την ίδια εταιρεία, καθώς και σε φοιτητές - σπουδαστές και ανέργους.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.