Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Η Δύναμη των Χρωμάτων στην Εικαστική Ψυχοθεραπεία

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
Psychopedia
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Ρωξάνη Γιάννου Εμψυχώτρια – Εικαστικός, MAFineArt, MA History of Western Esotericism, Ειδικευόμενη Συστημική/ Οικογενειακή Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας.

Σε ποιους απευθύνεται

Eιδικούς Ψυχικής υγείας, Εκπαιδευτικούς, Παιδαγωγούς, Εικαστικούς θεραπευτές, Εικαστικούς και οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για την ιστορία και τη χρήση των χρωμάτων στην Τέχνη, τη Ψυχολογία, την Εικαστική Θεραπεία, το Παιδικό Ιχνογράφημα, αλλά και μέσα στα πλαίσια της καθημερινής ζωής.

Περιγραφή σεμιναρίου

Η εισήγηση παρουσιάζει τα χρώματα ως χημικές ουσίες, τις ιδιαιτερότητές τους, τις συναρπαστικές ιστορίες ανακάλυψής τους και εφεύρεσής τους. Επίσης αναλύεται η συμβολική τους σημασία και η ερμηνεία που γίνεται πλέον και πολύτιμο εργαλείο για τους ειδικούς ψυχικής υγείας αλλά και τους εναλλακτικούς θεραπευτές. Περιλαμβάνεται πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό από ποικιλία χρονικών στιγμών της ανθρωπότητας, από διάφορα μέρη του πλανήτη και από πολλούς τομείς της ανθρώπινης ζωής, ενώ οι συμμετέχοντες λάβουν τόσο γενικές πληροφορίες για τα χρώματα και τις ιδιότητές τους, όσο και πιο εξειδικευμένες γνώσεις σχετικά με τη δύναμη του χρώματος και τη χρήση τους κυρίως στον τομέα της Εικαστικής Θεραπείας και του Παιδικού Ιχνογραφήματος.

Σημείωση: Δεν απαιτείται προηγούμενη σχετική γνώση. Δίδονται προτάσεις για σχετικά βιβλία και πηγές.

Ενότητες που περιλαμβάνει το σεμινάριο:

  • Ιστορία των Χρωμάτων
  • Χρώματα και Αλχημεία
  • Χρώματα και Εγκέφαλος
  • Οι επαναστάσεις του Χρώματος στην Ιστορία της Τέχνης
  • Χρώματα και Νέες Τεχνολογίες: από την πινελιά στα πίξελ
  • Χρώματα και Ψυχολογία: Μάρκετινγκ, Εναλλακτικές Συμπληρωματικές Θεραπείες και Εικαστική Θεραπεία και Παιδικό Ιχνογράφημα

Κόστος Συμμετοχής

35€

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.