Βρείτε Σεμινάρια
x

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Μονοετής Διεθνώς Πιστοποιημένη Επαγγελματική Μετεκπαίδευση και Εξειδίκευση στη Θεραπευτική Κλινική Ύπνωση και στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Κλινική Υπνοθεραπεία

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Μοντέρνας Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Ο Βαλαβάνης Κωνσταντίνος (MSc, BSc, MICP, MNSPy, MBPsS, SMACCPH, CNHC acc.member, CBT Therapist, Life Coach, DHP, C.Ht., NLP Master Practitioner), μέλος του Βρετανικού και του Αμερικανικού Συλλόγου Ψυχολόγων (BPS, APA), της Αμερικανικής Εταιρείας Συμβουλευτικής (ACA) και της Διεθνούς Ένωσης Ψυχοθεραπευτών (NCP/ICP) είναι κάτοχος Πτυχίου και Μεταπτυχιακού Διπλώματος με άριστα στη Ψυχολογία, τη Συμβουλευτική, την Κλινική & Κοινοτική Ψυχολογία, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Ψυχοθεραπευτής, Κλινικός Υπνοθεραπευτής, Γνωσιακός – Συμπεριφορικός Ψυχοθεραπευτής, Master NLP Practitioner, Master Life Coach, EFT/TFT Master Practitioner και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο παροχής ποιοτικών υπηρεσιών συμβουλευτικής υποστήριξης, ψυχοθεραπείας και Life Coaching στο Μαρούσι. Πλήρες βιογραφικό

Σε ποιους απευθύνεται

Στο πρόγραμμα μπορούν να εγγραφούν απόφοιτοι και φοιτητές δημοσίων πανεπιστημίων και κολλεγίων ψυχολογίας, σύμβουλοι ψυχικής υγείας και εκπαιδευόμενοι στη συμβουλευτική, ψυχοθεραπευτές και εκπαιδευόμενοι στην ψυχοθεραπεία, ολιστικοί και εναλλακτικοί θεραπευτές, απόφοιτοι και σπουδαστές ανθρωπιστικών σχολών, απόφοιτοι και σπουδαστές κοινωνιολογίας, απόφοιτοι και σπουδαστές κοινωνικής εργασίας, απόφοιτοι και σπουδαστές νοσηλευτικής και επαγγελμάτων υγείας, ειδικευόμενοι ψυχίατροι και όσοι μπορούν στη συνέντευξη να επιδείξουν κάποια γνώση σε σχέση με τη γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία η την κλινική υπνοθεραπεία. Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα μπορούν επίσης να γραφτούν άτομα που προέρχονται από άλλους επιστημονικούς κλάδους και επιθυμούν να ξεκινήσουν μια πιστοποιημένη επαγγελματική καριέρα στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Κλινική Υπνοθεραπεία. Άτομα που έχουν κάνει προσωπική θεραπεία μέσω οποιασδήποτε προσέγγισης μπορούν επίσης να συμμετέχουν στο πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Σκοπός

Με το πέρας του προγράμματος οι απόφοιτοι θα είναι σε θέση να εξασκήσουν με ασφάλεια και δεοντολογία το επάγγελμα του γνωσιακού συμπεριφορικού κλινικού υπνοθεραπευτή (πάντα σε συνάρτηση με τα οριζόμενα πρωτόκολλα συνεργασίας, εποπτείας και παραπομπής), όντας σε θέση να εφαρμόζουν με επιτυχία τις βασικές αρχές της γνωσιακής συμπεριφορικής θεραπείας και της κλινικής υπνοθεραπείας σε ένα επιστημονικά τεκμηριωμένο συνθετικό ψυχοθεραπευτικό μοντέλο.

Περιγραφή σεμιναρίου

ADVANCED PROFESSIONAL DIPLOMA IN THERAPEUTIC CLINICAL HYPNOTHERAPY (ΤCH) - COGNITIVE BEHAVIOURAL HYPNOTHERAPY (CBH)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΠΟ ΕΝΝΙΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΥΡΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

ΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ

Το Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Μοντέρνας Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας και τα προγράμματα εκπαίδευσης που παρέχει είναι διεθνώς πιστοποιημένα και αναγνωρισμένα από το National/International Council of Integrative Psychotherapists (NCIP-ICIP), από το Accredited Counsellors, Coaches, Psychotherapists and Hypnotherapists (ACCPH), από το International Hypnosis Association (IHA), από το Professional Hypnotherapists Practitioners Association (PHPA), από το International Association of Therapists (IAOTH), από το International Association of Accredited Coaches, Therapists and Mentors (IACTM), από το Complementary Medical Association (CMA), από το International Appliance Assurance for Holistic Practitioners (ICAHP) καθώς και από το International Practitioners of Holistic Medicine (IPHM).

Οι απόφοιτοι του κέντρου και του προγράμματος εκπαίδευσης θα έχουν το δικαίωμα εγγραφής ως πλήρη και έγκριτα μέλη του NCIP/ICIP, του ACCPH, του ΙΗΑ, του PHPA, του ΙΑΟΤΗ, του IACTM, του CMA, του ICAHP και του IPHM και παράλληλα θα έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν ως πλήρη μέλη στο Complementary and Natural Healthcare Council (CNHC) που αποτελεί τον επίσημο φορέα ρύθμισης του επαγγέλματος του κλινικού υπνοθεραπευτή στη Βρετανία (Professional Standards Authority). Επιπλέον, οι απόφοιτοι του προγράμματος θα μπορούν να λάβουν πλήρη νομική και επαγγελματική ασφάλιση για τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας που θα παρέχουν (BGI.uk Insurance).

Επίσης, οι απόφοιτοι θα μπορούν να εγγραφούν και σε άλλους διεθνούς κύρους επαγγελματικούς συλλόγους της αρεσκείας τους, καθώς το πρόγραμμα εκπαίδευσης αντανακλά στις υψηλότερες διεθνώς κατοχυρωμένες απαιτήσεις.
Το National/International Council of Integrative Psychotherapists (NCIP/ICIP) έχει πιστοποιήσει το υλικό και το πρόγραμμα σπουδών του προγράμματος καθώς και τα πρωτόκολλα εργασίας που ακολουθεί σε επίπεδο 7 (LEVEL 7).

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης θα λαμβάνει χώρα μια φορά το μήνα (ένα Σαββατοκύριακο μηνιαίως / οι ημερομηνίες αναφέρονται αναλυτικά παρακάτω), ενώ θα υπάρχει ομαδική πρακτική και εποπτεία μια φορά το μήνα διάρκειας 4 ωρών (12 εποπτείες συνολικά / 1 ανά μήνα διάρκειας 4 ωρών).

Όσοι επιλέξουν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα εξ αποστάσεως θα έχουν τη δυναότητα να συνδέονται  μέσω της διαδραστικής πλατφόρμας zoom και να παρακολουθούν ζωντανά το μάθημα που θα διεξάγεται στο χώρο εκπαίδευσης συμμετέχοντας ενεργά. Επίσης, τα μαθήματα καταγράφονται και εν συνεχεία αποστέλλονται οι αντίστοιχοι κωδικοί πρόσβασης  στους εκπαιδευόμενους έτσι ώστε να μπορούν να τα παρακολουθήσουν ξανά εμπεδώνοντας το υλικό ή να τα παρακολουθήσουν σε περίπτωση κάποιας απουσίας. Έτσι, μπορούν όλες και όλοι να είναι σίγουροι ότι θα συμμετέχουν και θα παρακολουθήσουν όλη την πορεία της εκπαίδευσης χωρίς το παραμικρό κενό.

Ενδεικτικές θεματικές του προγράμματος εκπαίδευσης είναι οι ακόλουθες:

1. Εισαγωγή στην Κλινική Ύπνωση / Κλινική Υπνοθεραπεία.

2. Η Ιστορία της Κλινικής Υπνοθεραπείας (Από τα αρχαία χρόνια έως σήμερα).

3. Η Κλινική Υπνοθεραπεία ως μια αξιόπιστη και επιστημονικά τεκμηριωμένη θεραπεία των ψυχικών διαταραχών.

4. Εισαγωγή στη Συμπεριφορική Θεραπεία και στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία.

5. Εισαγωγή στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Υπνοθεραπεία (Cognitive Behaviour
Hypnotherapy – CBH).

6. Η διαμόρφωση περίπτωσης (case formulation) με βάση το μοντέλο της Γνωσιακής Συμπεριφορικής Υπνοθεραπείας.

7. Η αξιολόγηση της Γνωσιακής Συμπεριφορικής Υπνοθεραπείας ως ένα ολοκληρωμένο συνθετικό μοντέλο ψυχοθεραπείας.

8. Εισαγωγή στις θεμελιωθείς τεχνικές της Αναλυτικής Υπνοθεραπείας.

9. Νευροεπιστήμη και Υπνοθεραπεία.

10. Η Κλινική Υπνοθεραπεία και ο Ανθρώπινος Εγκέφαλος.

11. Η διαμόρφωση μιας συνεδρίας Γνωσιακής Συμπεριφορικής Κλινικής Υπνοθεραπείας

12. Η διαμόρφωση μιας συνεδρίας Γνωσιακής Συμπεριφορικής Κλινικής Υπνοθεραπείας ΙΙ (Χτίζοντας εμπιστοσύνη, υποσυνείδητη επικοινωνία, αναπαραστατικά συστήματα επικοινωνίας, rapport, pacing, mirroring, matching, leading, anchoring).

13. H χρήση της Υπνωτικής Γλώσσας (Hypnotic Language Patterns), η χρήση της Ερικσονιακής Γλώσσας (Ericksonian Language Patterns / Telling a Story), Conversational Hypnosis.

14. H διαδικασία της συνέντευξης (motivational interviewing) και οι βασικές δεξιότητες συμβουλευτικής (counselling skills).

15. Εισαγωγή στο DSM V - Κλινική Ψυχολογία και Ψυχοπαθολογία.

16. Η Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία και η Γνωσιακή Συμπεριφορική Κλινική Υπνοθεραπεία για τη Θεραπεία των Αγχωδών Διαταραχών (Anxiety Disorders).

17. Η Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία και η Γνωσιακή Συμπεριφορική Κλινική Υπνοθεραπεία για τη Θεραπεία των Διαταραχών Διάθεσης (Mood Disorders).

18. Διαμόρφωση Περίπτωσης: Η Γνωσιακή Συμπεριφορική Κλινική Υπνοθεραπεία για τη Θεραπεία της Κατάθλιψης (Depression).

19. Η Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία και η Γνωσιακή Συμπεριφορική Κλινική Υπνοθεραπεία για τη Θεραπεία του Άγχους και των Φοβιών (Anxieties and Fears).

20. Η Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία και η Γνωσιακή Συμπεριφορική Κλινική Υπνοθεραπεία για τη Θεραπεία της Διαταραχής Σωματοποίησης (Somatisation Disorder).

21. Η Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία και η Γνωσιακή Συμπεριφορική Κλινική Υπνοθεραπεία για την αύξηση της εμπιστοσύνης, της αυτοεκτίμησης και της αυτοπεποίθησης (instilling self-confidence).

22. Η Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία και η Γνωσιακή Συμπεριφορική Κλινική Υπνοθεραπεία για τη Βελτίωση των Αθλητικών Επιδόσεων (improving sports performance).

23. Η Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία και η Γνωσιακή Συμπεριφορική Κλινική Υπνοθεραπεία για τη Διαχείριση του Θυμού και της Επιθετικότητας (Anger and Aggression Management).

24. Η Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία και η Γνωσιακή Συμπεριφορική Κλινική Υπνοθεραπεία για τη Διαχείριση του Πόνου (Pain Management).

25. Η Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία και η Γνωσιακή Συμπεριφορική Κλινική Υπνοθεραπεία για την αντιμετώπιση των Διαταραχών Ύπνου και της Αϋπνίας (Sleep Disorders and Insomnia).

26. Η Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία και η Γνωσιακή Συμπεριφορική Κλινική Υπνοθεραπεία για τη Διαχείριση του Εργασιακού Στρες (Work-Related Stress).

27. Η Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία και η Γνωσιακή Συμπεριφορική Κλινική Υπνοθεραπεία για την Απώλεια Βάρους και την Παχυσαρκία (Weight Loss and Obesity).

28. Η Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία και η Γνωσιακή Συμπεριφορική Κλινική Υπνοθεραπεία για τη Διακοπή του Καπνίσματος (Smoking Cessation).

29. Η Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία και η Γνωσιακή Συμπεριφορική Κλινική Υπνοθεραπεία για την αντιμετώπιση των Σεξουαλικών Δυσλειτουργιών (Sexual Dysfunctions).

30. Η Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία και η Γνωσιακή Συμπεριφορική Κλινική Υπνοθεραπεία για την αντιμετώπιση των Αυτοάνοσων Νοσημάτων και Ψυχογενών Δερματικών Διαταραχών (Autoimmune and Psychodermatological Disorders).

31. Η Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία και η Γνωσιακή Συμπεριφορική Κλινική Υπνοθεραπεία για τη Θεραπεία του Μετατραυματικού Στρες (Post-Traumatic Stress Disorder).

32. Η Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία και η Γνωσιακή Συμπεριφορική Κλινική
Υπνοθεραπεία για τη Θεραπεία των Δυσφορικών Συνηθειών (Outdated Behaviours and
Irritating Habits).

33. Η Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία και η Γνωσιακή Συμπεριφορική Κλινική Υπνοθεραπεία για την αντιμετώπιση των εθιστικών συμπεριφορών (Addictions).

34. Η Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία και η Γνωσιακή Συμπεριφορική Κλινική Υπνοθεραπεία για τη Διεκδικητικότητα (CBH for Assertiveness).

35. Εισαγωγή στο Mindfulness Based Cognitive Therapy.

36. Εισαγωγή στο Διαλογισμό, το Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό και το Time-Line Therapy.

37. Κώδικας Δεοντολογίας, Εγγραφή σε επιστημονικούς συλλόγους, προσωπική θεραπεία, εποπτεία, πρωτόκολλο παραπομπής, συνεργασία με ένα δίκτυο επαγγελματιών ψυχικής υγείας.

38. Αναπτύσσοντας το δικό σας γραφείο γνωσιακού – συμπεριφορικού κλινικού υπνοθεραπευτή.

 Δείτε περισσότερες πληροφορίες.

Πληροφορίες συμμετοχής

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω το πρόγραμμα θα λάβει χώρα σε 12 εντατικά διήμερα (Σαββατοκύριακα) από τις 10:00 έως τις 17:00.

Οι ημερομηνίες εκπαίδευσης είναι οι ακόλουθες:

1) Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024 (10:00 – 17:00).

2) Σάββατο 16 και Κυριακή 17  Νοεμβρίου 2024 (10:00 – 17:00).

3) Σάββατο 14 και Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2024 (10:00 – 17:00).

4) Σάββατο 11 και Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2025 (10:00 – 17:00).

5) Σάββατο 15 και Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2025 (10:00 – 17:00).

6) Σάββατο 22 και Κυριακή 23 Μαρτίου 2025 (10:00 – 17:00).

7) Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Απριλίου 2025  (10:00-17:00)

8) Σάββατο 17 και Κυριακή 18 Μαΐου 2025 (10:00 – 17:00).

9) Σάββατο 14 και Κυριακή 15 Ιουνίου 2025 (10:00 – 17:00).

10) Σάββατο 26 και Κυριακή 27 Ιουλίου 2025 (10:00 – 17:00).

11) Σάββατο 6 και Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2025 (10:00 – 17:00).

12) Σάββατο 4 και Κυριακή 5  Οκτωβρίου 2025 (10:00 – 17:00).

Κόστος προγράμματος

Το συνολικό κόστος του προγράμματος για τα διήμερα εκπαίδευσης ανέρχεται στα 1.650 ευρώ (1500 ευρώ για φοιτητές και ανέργους και για έγκαιρες εγγραφές, να σημειωθεί ότι οι θέσεις κλείνουν πολύ γρήγορα και είναι καλό να επικοινωνήσετε έγκαιρά για την εγγραφή σας), ενώ οι τετράωρες ομαδικές εποπτείες θα κοστίζουν 40 ευρώ έκαστη (και οι 4 ώρες / 12 εποπτείες συνολικά). Σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης η τιμή είναι 1500 ευρώ για τα διήμερα και υπάρχει έκπτωση και στις εποπτείες.

Κόστος Συμμετοχής

(Βλ. Πληροφορίες Συμμετοχής)

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.