Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Εκμετάλλευση Φαρμακευτικών και Αρωματικών Φυτών - Exploitation Of Pharmaceutical And Aromatic Plants

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
StartLearn
Εξ Αποστάσεως
E-Learning
καθημερινές ενάρξεις
50 ώρες

Σε ποιους απευθύνεται

Το Σεμινάριο των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών απευθύνεται σε όλους όσοι επιθυμούν να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις και την τεχνογνωσία σε ό,τι αφορά στον τομέα των Φαρμακευτικών Αρωματικών φυτών και πιο συγκεκριμένα σε Αγρότες, Μεταποιητές Αγροτικών Προϊόντων, Τεχνολόγους Γεωπόνους, Γεωπόνους, Χημικούς, Φαρμακοποιούς, Εμπόρους ΦΑΦ, Φυτωριούχους, ιδιώτες που θέλουν να ασχοληθούν με τον τομέα των Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών, λάτρεις της κηπουρικής.

Σκοπός

Ο Σκοπός της εκπαίδευσης είναι ο εφοδιασμός του σύγχρονου καλλιεργητή, με όλες τις γενικές και ειδικές γνώσεις που είναι απαραίτητες για την καλλιέργεια, συλλογή, μεταποίηση και εμπορία των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών.

Ο Στόχος της εκπαίδευσης είναι η παροχή εξειδικευμένων γνώσεων υψηλού επιπέδου σε ότι αφορά την καλλιέργεια των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, τις χρήσεις τους, την μεταποίηση και τον μετασυλλεκτικό χειρισμό τους και τέλος την ανάλυση αγοράς και τις στρατηγικές προώθησης των τελικών προϊόντων στη διεθνή αγορά.

Περιγραφή σεμιναρίου

Τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά είναι μια μεγάλη κατηγορία φυτών, η οποία έχει χρησιμοποιηθεί ποικιλοτρόπως ανά τους αιώνες. Παλαιότερα αποτελούσαν την κύρια πηγή των πρώτων υλών για την παρασκευή φαρμάκων, συμπληρωμάτων διατροφής, καρυκευμάτων, αρωματικών χώρου, βαφών, προϊόντων καθαρισμού και εντομοαπωθητικών.
Στις μέρες μας παρουσιάζεται ένα ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα βότανα και τις χρήσεις τους, το οποίο ξεκίνησε περίπου από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Η ευρέως διαδεδομένη χρήση των προϊόντων των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών από τους καταναλωτές που σε ένα μεγάλο βαθμό οφείλεται στις επιστημονικές μελέτες που επέδειξαν τις ευεργετικές τους επιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό αλλά και το χαμηλό κόστος παραγωγής, τους οδήγησε στην αύξηση του διεθνούς εμπορίου τους.
Τα αρωματικά και φαρμακευτικά δεν αποτελούν αντικείμενο μόνο Ακαδημαϊκής μελέτης και έρευνας, είναι ζωντανοί αρωματικοί, έγχρωμοι και εντυπωσιακοί οργανισμοί για καλλιέργεια, χρήση και ευχαρίστηση. Όσο περισσότερο μελετάει κανείς τα βότανα, τόσο μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν.
Τα περισσότερα βότανα δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις καλλιεργητικών φροντίδων, καλλιεργούνται εύκολα και παρουσιάζουν ανθεκτικότητα στις δυσμενείς εδαφοκλιματικές συνθήκες.
Η καλλιέργεια Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών αποτελεί μία από τις ελκυστικότερες επιλογές για νεοεισερχόμενους ή υφιστάμενους παραγωγούς, αλλά και για ερασιτέχνες.

Θεματικές Ενότητες

1. Κοινή Αγροτική Πολιτική
2. Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης
3. Φαρμακευτικά και Αρωματικά Φυτά (ΦΑΦ)
4. Αγροτική Επιχειρηματικότητα
5. Βιολογική Γεωργία
6. Πιστοποιήσεις
7. Ομάδες Παραγωγών - Συνεταιρισμοί
8. Αρωματικά & Φαρμακευτικά φυτά – Η Παραγωγή τους
9. Σχεδιασμός καλλιέργειας – Εγκατάσταση – Παραγωγή
10. Συγκομιδή – Μετασυλλεκτικοί χειρισμοί
11. Η μέθοδος της ξήρανσης
12. Διαδικασία κοπής και θραύσης
13. Τα αιθέρια έλαια και η παραγωγή τους
14. Μέθοδοι παραλαβής αιθέριων ελαίων
15. Τα αιθέρια έλαια των εσπεριδοειδών
16. Έλεγχος ποιότητας αιθέριων ελαίων
17. Αιθέρια έλαια & εμπορία
18. Οι χρήσεις των αιθέριων ελαίων
19. Ανάλυση των κυριότερων αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών (γενική περιγραφή του φυτού, καλλιέργεια, συγκομιδή, προδιαγραφές ποιότητας, χρήσεις, ιδιότητες, οικονομικά στοιχεία παραγωγής)
20. Συστηματική Βοτανική
21. Λίπανση Φυτών
22. Αρδευτικά Δίκτυα

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια & Εκπαιδευτικές Υπηρεσίες

  • Διάρκεια: 50 ώρες
  • Επαγγελματική εκπαίδευση
  • Στην προσπάθεια για ευέλικτη διδασκαλία υπάρχει η δυνατότητα εκπαίδευσης εξ αποστάσεως (e-Learning)
  • Το Σεμινάριο επιδοτείται μέσω ΛΑΕΚ-ΟΑΕΔ 100%

Πιστοποίηση
Στο τέλος της φοίτησης οι σπουδαστές αξιολογούνται. Η επιτυχής ολοκλήρωση της εξεταστικής διαδικασίας οδηγεί στην απόκτηση της Πιστοποίησης. Αναγνωρισμένη Πιστοποίηση για την αγορά εργασίας.

Βεβαίωση Κατάρτισης Σπουδών πιστοποιημένη από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

***Οι Βεβαιώσεις Κατάρτισης Σπουδών εκδίδονται στα Ελληνικά & στα Αγγλικά διότι έχουν εγκριθεί και από το ΥΠ.ΠΑΙ.Θ.

Πιστοποίηση χωρίς επιπλέον επιβάρυνση

  • Ειδικός στην Αγροτική Επιχειρηματικότητα και στην Εκμετάλλευση Φαρμακευτικών και Αρωματικών Φυτών - Specialist in Agricultural Entrepreneurship and Exploitation of Pharmaceutical and Aromatic Plants 

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.