Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Αικατερίνη Γρυμπογιάννη, Γεωπόνος – Τεχνολόγος Τροφίμων – MSc – Επικεφαλής επιθεωρήτρια TÜV Rheinland

Σε ποιους απευθύνεται

Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη μαζική εστίαση, μάγειρες, υπεύθυνους κουζίνας των επιχειρήσεων μαζικής εστίασης, ή των οργανισμών που διαθέτουν μαζική εστίαση (π.χ νοσοκομεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα κ.ά) υπεύθυνους συστημάτων διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων οργανισμών και επιχειρήσεων, μέλη ομάδων ασφάλειας τροφίμων επιχειρήσεων και οργανισμών, συμβούλους επιχειρήσεων, στελέχη, εργαζομένους και γενικά άτομα που ασχολούνται, πρόκειται να ασχοληθούν ή επιθυμούν να αποκτήσουν χρήσιμες γνώσεις σε θέματα ασφάλειας τροφίμων, που θα τους βοηθήσουν στην επαγγελματική τους εξέλιξη.

Σκοπός

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να παρουσιάσει και να αναλύσει τις απαιτήσεις υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων σε χώρους μαζικής εστίασης, σύμφωνα με τις αρχές του HACCP, τη νομοθεσία που αφορά το χειρισμό και την ασφάλεια των τροφίμων και τις οδηγίες του ΕΦΕΤ. Να εκπαιδεύσει τους συμμετέχοντες στον τρόπο ελέγχου και επιθεώρησης των χώρων μαζικής εστίασης, σ’ ότι αφορά την ασφάλεια των τροφίμων με τελικό στόχο τη βελτίωση ποιότητας των τροφίμων που παρασκευάζονται και διακινούνται, της αξιοπιστίας της επιχείρησης / οργανισμού και του βαθμού ικανοποίησης των πελατών.

Περιγραφή σεμιναρίου

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Εισαγωγή στην ασφάλεια τροφίμων - Ορολογία – Ορισμοί –Ασφαλή και Μη Ασφαλή Τρόφιμα - Είδη κινδύνων – Επιμολύνσεις – Μιάνσεις – Κανόνες Ορθής Διαχείρισης Προϊόντων - Αιτίες τροφικών δηλητηριάσεων - Νομοθετικό πλαίσιο - Σύστημα – Αρχές HACCP - Ατομική υγεία και Υγιεινή χειριστών τροφίμων – Εκπαίδευση προσωπικού – Διαχείριση ατυχημάτων – τραυματισμών - ασθενειών - Εγκαταστάσεις μαζικής εστίασης - Σχεδιασμός – Συντήρηση – Προληπτικά μέτρα - Εξοπλισμός των χώρων μαζικής εστίασης - Συντήρηση - Παραλαβή τροφίμων - πρώτων υλών – λοιπών βοηθητικών υλικών (π.χ συσκευασίες) - Αποθήκευση – Συντήρηση τροφίμων - Ψύξη – Κατάψυξη – Ξηρή αποθήκευση - Κανόνες Ορθής Αποθηκευτικής Πρακτικής - Επεξεργασία τροφίμων και προετοιμασία γευμάτων - Χειρισμός τροφίμων μετά την προετοιμασία - Αναλύσεις τροφίμων – Τήρηση αρχείων και παρακολούθηση - Καθαρισμός – Απολύμανση – Μυοκτονία – Απεντόμωση – Διαχείριση απορριμμάτων – απολυμαντικών – καθαριστικών - Ενημέρωση για τα Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων - Παραδείγματα.

Η εκπαίδευση πραγματοποιείται με τη βοήθεια παρουσιάσεων και διαδραστικών ασκήσεων από έμπειρους εισηγητές – επιθεωρητές.
Στους συμμετέχοντες στους οποίους δίνεται η δυνατότητα να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα μέσω των διαδραστικών ασκήσεων στις οποίες θα συμμετάσχουν, προσφέρεται εκπαιδευτικό υλικό, που περιλαμβάνει θέματα ασφάλειας τροφίμων, τη βασική νομοθεσία υγιεινής και ελέγχου τροφίμων, νομοθετικές παραπομπές και οδηγίες διεξαγωγής ελέγχων - επιθεωρήσεων.
Με το πέρας του σεμιναρίου οι εκπαιδευόμενοι λαμβάνουν πιστοποιητικό - βεβαίωση παρακολούθησης της TUV Rheinland Hellas.

Πληροφορίες συμμετοχής

Παρέχεται έκπτωση 25% σε φοιτητές και ανέργους.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.