Εισηγητής
Σκοπός
Οι μοριακές και ανοσοχημικές τεχνικές ξεκίνησαν την τελευταία πενταετία και είναι η λύση στην απαίτηση της επισιτιστικής βιομηχανίας αλλά και των ελεγκτικών αρχών για γρήγορα αποτελέσματα στους εργαστηριακούς ελέγχους.
Περιγραφή σεμιναρίου
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙA ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ - Μικροβιολογία Τροφίμων : Βασικές Αρχές,Παράγοντες Ανάπτυξης μικροοργανισμών : Θερμοκρασία, Θρεπτικά Υλικά, Χρόνος, ΡΗ, Ενεργότητα Ύδατος - Τροφογενή παθογόνα βακτήρια : E. coli O157:H7, Listeria, Salmonella, Campylobacter, Clostridium, Pseudomonas, κλπ. - Κανονισμός 2073/2005 περί μικροβιολογικών κριτηρίων αποδοχής τροφίμων,Κανονισμός 14441/2007 :νέες μικροβιολογικές παράμετροι,Γνωμοδοτήσεις της EFSA (European Food Safety Authority) για μικροβιολογικούς κινδύνους στα τρόφιμα.Rapid Alert System for Food &Feed : Παρουσίαση μικροβιολογικά ανασφαλών τροφίμων που αποσύρθηκαν από την ΕΕ το 2009. - Ανίχνευση, Απομόνωση, Καταμέτρηση αποικιών μικροοργανισμών με μεθόδους κλασσικής μικροβιολογίας. Ερμηνεία αποτελεσμάτων μικροβιολογικών ελέγχων. Εκτίμηση διάρκειας ζωής προϊόντων και μικροβιολογικές δοκιμές. Xρήση Elisa, PCR τεχνικών για γρήγορη ανίχνευση παθογόνων. - Γρήγορες αναλυτικές τεχνικές ανάλυσης ( Χημειοφωταύγεια & ΑΤΡ, Ανοσοχημικές Τεχνικές, Μοριακής Βιολογίας Τεχνικές και συνδυασμοί τους). Ειδικά πρωτόκολλα και τεχνικές εκχύλισης DNA για μικροοργανισμούς. - Αυτόματοι Αναλυτές και Καταμετρητές Μικροοργανισμών (Λουμινόμετρο, Vidas, Soleris, Τempo). - Ανίχνευση παθογόνων μικροοργανισμών σε Νερό, Αέρα και Επιφάνειες . Τεχνικές Δειγματοληψίας - Ειδικές απαιτήσεις για διαπίστευση μικροβιολογικών εργαστηρίων τροφίμων που χρησιμοποιούν μοριακές και ανοσοχημικές τεχνικές.
Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος