Εισηγητής
Σκοπός
Η ανάπτυξη σε όλες τις βιομηχανίες τροφίμων στην Ευρώπη (λόγω της οδηγίας 93/63) συστημάτων Haccp (ασφάλειας τροφίμων), οδήγησε κατά την ανάλυση των πιθανών κινδύνων για τον καταναλωτή στη διερεύνηση αλλεργιογόνας δράσης υπολειμμάτων τροφίμων κατά την παραγωγή και τυποποίηση.
Περιγραφή σεμιναρίου
ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΕΝΟΤΗΤΩΝ 1. Οι αλλεργίες στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση : µηχανισµοί δράσης. Τροφικές αλλεργίες και πως περιορίζονται. 2. Θεσµικό πλαίσιο (Ευρωπαϊκή Οδηγία 68/2007): ανάλυση απαιτήσεων. Επερχόμενοι κανονισμοί και νομοθετήματα. 3. Κανονισμός 415/2009 περί υποχρεώσεως σήμανσης των αλλεργιογόνων σε εμφιαλωμένους οίνους. Προτεινόμενες εναλλακτικές βοηθητικές ύλες για την διήθηση του οίνου. 4. Γνωµοδοτήσεις της EFSA (European Food Safety Authority) για την επισήµανση των Αλλεργιογόνων Τροφίµων 5. Αναλυτικές µέθοδοι προσδιορισµού αλλεργιογόνων σε τυποποιημένα τρόφιμα. Ιδιαιτερότητες κάθε ενός από τα 14 αλλεργιογόνα τρόφιμα που απαιτείται σήμανση από την Ευρωπαϊκή νομοθεσία. 6. Elisa , Real Time PCR συγκρίσεις των σπουδαιότερων εµπορικά διαθέσιµων κιτς για την εκτέλεση των αναλύσεων. Χρήση ανοσοχηµικών τεχνικών 7. Η Οµάδα Εργασίας TC275/WG12 της Ευρωπαϊκής Ένωσης για επικύρωση µεθόδων προσδιορισµού αλλεργιογόνων : Πορίσµατα από τις τέσσερις συναντήσεις , µελλοντικές ενέργειες 8. Χρήση ανοσοχηµικών µεθόδων για προσδιορισµό νοθείας στο ελαιόλαδο ( φουντουκέλαιο) και στα γαλακτοκομικά ( καρυδέλαιο)
Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος