Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Οινογευστικές & Οινολογικές συναθροίσεις

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή - Perrotis College
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Η Έλενα Μπατσίλα είναι οινολόγος, κάτοχος του Διεθνούς Διπλώματος Οινολόγου (D.N.O.) του Πανεπιστημίου του Bordeaux II της Γαλλίας, Πτυχιούχος Τεχνολογίας Τροφίμων & Διατροφής του ΤΕΙ Θεσ/νίκης καθώς και Παιδαγωγικών Σπουδών της ΣΕΛΕΤΕ. Εργάστηκε σε δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες του αμπελοοινικού κλάδου (Ι. ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ & ΥΙΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ & ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΑΝΤΑΛΗΣ) για 11 χρόνια, στις θέσεις Οινοποίησης, Marketing & Δημοσίων Σχέσεων. Παράλληλα ασχολήθηκε και συνεχίζει να πραγματοποιεί σεμινάρια και παρουσιάσεις κρασιών. Υπήρξε σύμβουλος Οινολόγος της ΕΝΟΑΒΕ και υπεύθυνη διοργάνωσης του Διαγωνισμού Οίνου. Συμμετέχει συστηματικά σαν κριτής σε Διαγωνισμούς Οίνου και Γευσιγνωσίες κρασιών. Από το 1998 ασχολείται και με την εκπαίδευση διδάσκοντας Οινολογικά και Αμπελουργικά μαθήματα, καθώς και μαθήματα Τροφίμων σε Δημόσια και Ιδιωτικά Ι.Ε.Κ.. Είναι επίσης 10 χρόνια εκπαιδεύτρια στα προγράμματα Εκπαίδευσης Ενηλίκων της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής διδάσκοντας Οινοτεχνία και Οινολογία- Γευσιγνωσία.

Σε ποιους απευθύνεται

Τεχνολόγους Τροφίμων & Διατροφής που επιθυμούν να γνωρίσουν τον κόσμο του κρασιού.
- Αποφοίτους Τουριστικών Επαγγελμάτων (κυρίως Ξενοδ/κων Επιχειρήσεων και Μαγειρικής)
- Σε κάθε οινόφιλο καταναλωτή
- Σε νέους επιχειρηματίες στο χώρο του Τουρισμού με έμφαση την εστίαση.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το Σεμινάριο είναι σχεδιασμένο ώστε να εφοδιάσει τους εκπαιδευόμενους με τις απαραίτητες γνώσεις σχετικά με τον υπέροχο κόσμο του κρασιού. Παρουσιάζει και αναλύει τα χαρακτηριστικά των κυριότερων γηγενών και διεθνών ποικιλιών οινοποίησης. Περιγράφει τους τρόπους με τους οποίους παράγονται τα λευκά, τα ερυθρά αλλά και τα ροζέ κρασιά. Επεξηγεί και ερμηνεύει την ισχύουσα Νομοθεσία για τα Ελληνικά κρασιά. Παρουσιάζει τις συνθήκες που πρέπει να φυλάσσονται τα κρασιά, πως σερβίρονται καθώς και τους αρμονικούς συνδυασμούς τους με τα εδέσματα. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος πραγματοποιούνται γευσιγνωσίες κρασιών από γνωστά οινοποιεία της Β. Ελλάδος*.

* Χρόνια υποστηρίζουν με τη χορηγία οίνων τα παρακάτω οινοποιία:
- Κτήμα Γεροβασιλείου
- Κτήμα Άλφα
- Βιβλία Χώρα
- Κυρ -Γιάννη
- Κτήμα Παυλίδη
- Κτήμα Πόρτο Καρράς
- Οινοποιία – Αποσταγματοποιία Ευάγγελος Τσάνταλης
- Κτήμα Τέχνη Οίνου
- Κτήμα Μπαμπατζιμόπουλου
- Κρασιά Ασλάνης

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση:
- Να αναγνωρίζουν την κοινωνική και την οικονομική σημασία που έχει το αμπέλι και το κρασί για την Ελλάδα.
- Να διακρίνουν τα βασικά χαρακτηριστικά των κυριότερων γηγενών ποικιλιών.
- Να περιγράφουν τους τρόπους με τους οποίους παράγονται οι διάφοροι τύποι κρασιών.
- Να αναγνωρίζουν τις κατηγορίες στις οποίες ανήκουν τα κρασιά σύμφωνα με την ισχύουσα Ελληνική Νομοθεσία αλλά και να ερμηνεύουν τις ετικέτες τους.
- Να σχεδιάζουν και να οργανώνουν την ιδανική κάβα διατήρησης των κρασιών.
- Να υιοθετούν τους σωστούς κανόνες σερβιρίσματος των κρασιών.
- Να αξιοποιούν την τεχνική της γευσιγνωσίας, η οποία υποστηρίζεται επιπλέον με την εκπαίδευση της οσφρητικής τους ικανότητας με το “Le nez du vin” , ώστε να απολαμβάνουν τα κρασιά της επιλογής τους.

Πληροφορίες συμμετοχής

- Διάρκεια Σεμιναρίου : 28 εκπαιδευτικές ώρες
- Κόστος: 220 € κατ΄άτομο που περιλαμβάνει σημειώσεις, Πιστοποιητικό παρακολούθησης καθώς και πρόσβαση στη βιβλιοθήκη "Δημήτρης & Αλίκη Περρωτή" καθ’ όλη τη διάρκεια παρακολούθησης του σεμιναρίου
- Συμπληρώστε την αίτηση εγγραφής (πατήστε εδώ)

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.